Skocz do zawartości

[Tarczówki hydrauliczne]Do jazdy wyczynowej

Jacaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Stoję przed wyborem hamulców hydraulicznych do roweru Giant Brass 1. Rower będzie mi służył do jazdy wyczynowej. I tutaj moje pytanie, jakie hamulce do max 600zł (komplet - przód + tył) spisywałyby się najlepiej? Myślałem o Avidach Elixirach 3, Juicy 3, Hayes Stroker Ryde. Czy może jakieś inne propozycje? Najważniejsze dla mnie to siła hamowania (najlepiej na tzw. jeden palec).

Także proszę o opinie :)

Pozdrawiam.

Napisano

Jak street, to średnio potrzebna jest modulacja, jest milion okazji żeby zerwać przewody, więc i te powinny być tanie. Jestem za mechanicznymi hamulcami jak BB7 czy BB5 - przy tarczy 185 to kotwice.

Napisano

Głównie zastanawiam się nad Elixirami 3 i Hayesami Stroker Ryde. Czytałem opinie obu hamulców i za nic nie mogę się zdecydować. Oba hamulce na tarczach 180. Co myślicie, co wybrać?

Napisano

A jakieś inne propozycje prócz Deorów? Największy nacisk kładę na siłę hamowania. Mam obecnie M595 na tarczach 160 i nie jestem zbytnio zadowolony.

• Mod Team
Napisano

A jakieś inne propozycje prócz Deorów? Największy nacisk kładę na siłę hamowania. Mam obecnie M595 na tarczach 160 i nie jestem zbytnio zadowolony.

Dajesz klocki metaliczne i masz żyletki. Jednak do streetu jak koledzy piszą, Avidy mechaniczne będą najlepsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...