gilgamesz Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Chciałbym troche lepiej przygotowac sie do przyszłego sezonu(a takze zrzucic troche na wadze podczas zimy) i w zwiazku z tym planuje zakup roweru spinnigowego. Myslałem nad trenazerem, jednak ze wzgledu na chałas i to ze rower z trenazerem zajmuja wiecej miejsca(nie mówiac juz o tym ze szkoda mi jednak zuzywac swój rower a mam dosc drogiego fulla, a nie bedę cwiczył sam) postanowiłem kupic spinning. Wiem ,ze takie profesjonalne spinery kosztują kupe kasy. Mi jednak nie zależy na jakis bajerach z programami. Chce kupic sprzet nie bedący rowerkiem rehabilitacyjnym, na którym bedę mógł pedałowac czasami na stojaco i regulowac sobie płynnie obciazenie. W tej chwili na alledrogo są dwie pozycje ,które mnie interesuja. Na obydwie mam upust 100 PLN od podanych w aukcji cen. Czy ktos kto miał do czynienia z tego rodzaju sprzetem móglby mi doradzic co kupic? http://aukcjewp.wp.pl/markowy-spinning-magn-fgs722m-amortyzacja-do150kg-i1820705590.html http://aukcjewp.wp.pl/rower-spinningowy-massimo-do-135kg-spinning-bike-i1816975721.html Ten pierwszy spinning ma hamulec magnetyczny, ten drugi chyba mechaniczny. Który z tych systemów jest lepszy,zapewnia płynniejszy opór nie powodujący zbednego obciazenia kolan? Bedę wdzieczny za wszystkie sugestie ,bo musze dzisiaj podjac decyzje o zakupie konkretnego sprzetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Z tego co wiem to magnetyczne są lepsze. Tylko nie czaję w jakim celu zamontowali amortyzację w tym magnetycznym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Ja bym jednak przemyślał decyzję. Po pierwsze nie wszystkie trenażery są aż tak dokuczliwie hałaśliwe. Po drugie - jeżeli trzymasz rower w domu, to trenażera praktycznie nie zauważysz, bo to głównie rower a nie on zajmuje miejsce. U mnie tre robi w zimie za stojak do roweru i praktycznie go nie widać. Po trzecie - gdy przychodzi sezon odpinasz tre od roweru, chowasz w szafie i zapominasz. Ze spiningiem byłoby jakby trudniej - będzie się walał po domu i wkurzał. Po czwarte trening na spiningu to ponoć jednak nie to. Nie wiem, nie próbowałem ale słyszałem głosy sceptyczne. Jeżeli chodzi o trenażer - nie słyszałem. Po piąte jedyny znany mi producent, który ma jakieś zastrzeżenia a propos używania fulla/carbonu w tre to Cube. Pytałem o to samo ludzi z Ninera i Pivota - powiedzieli, że nie wiedzą OCB i jedyne o co by się martwili to piasta z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megan23 Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Ja od 2 tygodni jestem posiadaczem takiego: http://allegro.pl/wzmacniany-rower-spinningowy-hs-2090-gratis-b1-i1823399966.html I mogę stwierdzić jedno super rzecz,tylko szukaj czegoś z możliwie najcięższym kołem zamachowym, bo te 13kg to mało- może tlenówki na najtwardszym nie zrobię ale o interwałach, czy czasówkach nie ma co myśleć . 15kg dałoby radę- ogólnie rowerek spinningowy fajna rzecz bo i domownicy korzystają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 23 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2011 No właśnie u mnie też domownicy beda uzywac i dlatego nie chce dawać swojego roweru na trenażer. Z tyłu mam pistę DT 240 i troche by było szkoda jakby się coś z nią stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 ja po wydarzeniu, nabralem szacunku do rowerow spinningowych. Nie wiem na ile byl ustawiony, ale musialem cisnac minium 36, a puls mialem w okolicach 170 co dla mnie jest niespotykane. Generalnie mozna sie na tym zmeczyc, po 5min chcialem zsiasc z roweru. W kazdym razie wygralismy taki rower i w ta zime 80% jazd to bedzie spinning, reszta teren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Nie mam jeszcze rozeznania jaki wybrac rodzaj oporu. Jedni wychwalaja magnetyczny,drudzy mechaniczny poprzez docisk. Jakie sa wasze opinie, jaki rodzaj macie w swoich sprzętach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsell Napisano 7 Października 2011 Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Magnetyczne najbardziej sa rozpowszechnione. Poleca tez opor powietrzny z wiatrakiem (opor generujesz przy pomocy przełozen w rowerze). Ogolnie wszystko zalezy od kasy jaka masz, niestety ale dobre trenazery zaczynaja sie od 1000 pln... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.