WacekMTB Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Witam! Rower złożony pod koniec 2009r. przejechaliśmy wiele szlaków po Beskidzie Śląskim jak i Żywieckim. Nie brałem udziału w maratonach. Bardzo dobrze mi służy. Brak wagi poszczególnych elementów, ale podana waga całego Poisona jest rzeczywista. Najbliższe zmiany to przesiadka na jakiś AM czyli: rama oraz amortyzator Specyfikacja: Rama: Poison Zyankali prawdopodobnie 08' Amortyzator: RockShox Reba SL 09'+ manetka PopLock Koła: Shimano XT WH-M765 07' Opony: Michelin Country TRIAL 2.0 Hamulce: Avid Juicy 7+ tarcze XT CenterLock Napęd: Przerzutki XT 09' Korba XT 09' Kaseta SLX 09' Łańcuch LX HG-73 09' Sztyca: PRO Koryak 10' Siodełko: Specialized Avatar 10' Kierownica: Tioga Factory DH Taskforce Mostek: Zoom?? Chwyty: Octane One Pedały: Shimano PD M 520 Manetki: Shimano SLX 09' WAGA: 12,6kg LINK DO GALERII Właściwości kół WH-M765: Przeznaczenie: Zawodowe XC, Maratony Rozmiar: 26'' Masa: 832przód / 996 g tył (+ zaciski 55/65 g) Szprychy: 24/24, "odwrócone" ze stali nierdzewnej Nyple: aluminiowe, 4.3 mm Obręcze WH-M765/WH-M765: aluminiowe, anodowane, przystosowana zarówno do opon bezdętkowych jaki i do dętkowych, szerokość: 23.3/23.3 mm wysokość: 20.5/20.5 mm Piasty WH-M765/WH-M765: oś: stalowa/stalowa łożyska: kulkowe, uszczelnione regulowane konusami (przód/tył) szerokość: 100/135 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Coś krótki ten mostek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eskulap Napisano 21 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Mam taką samą ramę Poisona, tylko w innym kolorze. Tutaj trochę nie pasuje ta kolorystyka Reby. Jak Ci się na tej ramie jeździ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolais Napisano 21 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Jak oceniasz amor jesteś zadowolony z pracy Reby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eskulap Napisano 21 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Ja jestem zadowolony. Na początku różnica była ogromna w porównaniu do mojego poprzedniego (Santour XCR) , a po regulacji i dopasowaniu do mnie, jeszcze większa. Teraz się już przyzwyczaiłem, lecz szybka jazda po górskich szlakach nadal daje niezłego kopa. Według mnie największa różnica dotyczy wybierania nierówności, a nie jak na XCR, gdzie skakałem jak ping pong. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WacekMTB Napisano 23 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Wybaczcie dawno mnie nie było na forum. Byłem zadowolony z pracy reby, to już nie jest jakiś tam sobie amor, ma bardzo szeroką skalę ustawień i myślę że spasuje każdemu oczywiście w zastosowaniu zgodnym z przeznaczeniem. Reba niestety już sprzedana na koszt Foxa Talasa FiT RL 150-130-110. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek87 Napisano 23 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Niestety? Jakie wrażenie po przesiadce z reby na foxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 23 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Czy ta rama nie jest pod 100mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 23 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Wrzuć fotkę jak się prezentuje z foxem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WacekMTB Napisano 27 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Nie wpakowałem do Poisona amortyzatora o skoku 150! Zmieniłem też ramę na Canyon Nerve Am z Fox Float RP23 HV 140mm i do tego ten Fox Talas znowu bez przesady panowie, Poison nie wytrzymałby według mnie i logicznie myśląc jazdy po górach ze 150-ką z przodu- nie praktyczne przecież. Niestety sprzedana, bo to bardzo dobry amortyzator do XC(chociaż niektórzy uważają że Manitou to niezły rywal dla RS), a teraz AM to zupełnie inna jazda, nie można tego porównać. Ale nie żałuje zmiany z HardTail'a na Canyon'a, przy wjeździe co prawda jest gorzej, ale zjazd jest bajeczny Jeszcze raz opis Poisona: http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/1907-poison-zyankali/ ktoś napisał że nie możliwe żeby tyle ważył przy takim confingu, szczerze mówiąc sam nie wiem, było to dawno jak go ważyłem, dzisiaj już tego niestety nie sprawdzę. Wiem że Fox wagowo wychodzi bardzo zbliżenie do reby, tylko na ramie poszedłem ok.1kg w górę, więc waga Canyon'a podana na takiej podstawie. Opis i zdjęcia Canyona: http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/1906-canyon-nerve/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.