Skocz do zawartości

[bagażnik na sztycę] do roweru elektrycznego 15kg

buckowina

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Przymierzam się do budowy napędu elektrycznego do swojego roweru. Mam już cały osprzęt w drugim rowerze zamontowany na stałe i sprawdza się dobrze 25km/h i zasięg ok 30km. Stanąłem przed problemem zamontowania napędu do mojego roweru gdyż musi być on w miarę szybko odłączany w razie wyprawy na tor czy w cięższy teren. W oko wpadł i bagażnik montowany na sztycę + sakwy w które włożę akumulatory ok 15kg. Napęd przenoszony jest na rolkę i silnik zamontuje również do bagażnika. Dzięki temu, że silnik musi być solidnie dociśnięty do opony to obciążenie sztycy nie będzie duże, Niemniej jednak bagażnik powinien wytrzymać 15kg gdyż jak rozładuje się silnik to chciałbym mieć możliwość podniesienia delikatnie sztycy w celu odłączenia silnika. Widziałem bagażniki o obciążalności 15kg tylko pytanie czy coś takiego się sprawdzi? W razie niestabilności mogę dodać kątowniki mocowane na śruby motylkowe do mocowań dla bagażnika w ramie. Proszę o pomoc w wyborze bagażnika bądź podsuniecie innego sposobu montażu napędu.

Pozdrawiam

Buckowina

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...