progressive Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Witam ponownie. Mam do Was pytanko czy któs z Was spotkał się w jakimś sklepie internetowym (ewentualnie stacjonarnym) w Polsce z adapterem hamulca tarczowego tylnego do ramy Trek 4400 ? ( taki gadżet był też stosowany w garym fisherze ) Pytałem już chyba w każdym sklepie w mojej okolicy i nic. Na allegro też nie widzę takich wynalazków. Szkoda mi trochę zmieniać ramy bo nie mam zbytnio funduszy, poza tym tej jak na razie nic nie brakuję (oprócz tego adaptera ). To ustrojstwo wygląda tak : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 z tego co widać to jest to adapter is - is, cos takiego jak tu http://www.centrumrowerowe.pl/003918/Shimano-Adapter_z_mocowania_Int_stan__na_ramie_do_mocowania_Int_Sta_mocowanie_hamulca_IS_IS_tyl/Produkt.aspx Nie wiem tylko jak jest konkretnie w twoim przypadku, z twoją ramą btw. adapter jaki potrzebujesz zależy od mocowania hamulca i wielkości tarczy, w ramach najczęściej spotykane mocowanie to is, pm ostatnio również zaczęło sie pojawiać z nielicznych ramach. Pytanie- jakie masz hamulce i jakie mocowanie w ramie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
progressive Napisano 21 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Rama w miejscu montażu adaptera wygląda tak jak na zdjęciu, czyli pokazany przez Ciebie adapter nie będzie pasował ze względu na to wybrzuszenie. A hamulce to BB5 pod tarcze mysle 160 starczy. Tylko kwestia zakupu tego skubanego adaptera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 http://www.forumrowerowe.org/topic/69198-adapter-jaki-do-ramy-gf-z-2004r/ Czyli szukasz na ebay'u. Albo u nas w SSC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
progressive Napisano 22 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Dzięki za informację. Zaraz podzwonie po SSC. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.