Michu909 Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 Witam. Mam zamiar kupic opony Maxxis Crossmark w rozmiarze 2,1 Teraz jezdze na Giant Patch xc 2.1 Czy maxxisy beda mialy mniejsze opory toczenia na asfalcie i lepsze wlasciwosci jezdne ? Nie jezdze w terenie Pomocy !! ))
Gość JGa Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 crossmark na asfalcie jest bardzo szybki i bardzo cichy ale odpowiedz sobie na pytanie skoro nie jeździsz w terenie to po co ci crossmark, jak chcesz oponę stricte terenową to fajnym rozwiązaniem jest schwalbe furious fred i tym podobne. O crossmarku jest chyba milion informacji w necie więc poszukaj a znajdziesz
Michu909 Napisano 21 Września 2011 Autor Napisano 21 Września 2011 Bardzo Dziekuje Ta oponka na asfalt jest jeszcze lepsza niz cross mark ? A i jeszcze 1 .. czy latwo zlapac kapcia
moojmisiu Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 Chcesz opony na asfalt i chcesz się maksymalnie zabezpieczyć przez laczkami - poszukaj semislika z wkładką antyprzebiciową, na przykład Conti TravelContact albo jakieś Schwalbe z wkładką Smart/Kevlar Guard czy tańsze z Puncture Protection.
michalmad Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 ja tez bardzo duzo jezdze po asfalcie i osobiscie mogę ci polecic continental race king, po władowanie 4 barów, oporow nie czuc i na przyczepnosc nie narzekam, plusem jest cena oraz bardzo niska waga jak na opone drutową
bobiik Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 Jeżdżę zar owno na crossmarkach i race kingach. lepiej na asfalt race kingi
Andrew Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 crossmark był już omówiony wzdłuż i wszerz: http://www.forumrowerowe.org/topic/43791-opony-maxxis-crossmark/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.