tomo24 Napisano 20 Września 2011 Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam Na wstępie chciałbym wszystkich powietać, ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum. W moim rowerze posiadam hamulce hydrauliczne Giant Root 2. Po odpowietrzeniu klamki stały się miękkie. Odpowietrzałem najpierw zacisk, przez podłączenie do niego strzykawki (przy naciśniętej klamce). Następnie już przy otwartej klamce od dołu przelałem układ olejem. Na koniec odpowietrzyłem klamkę. Gdy strzykawka w klamce była podłączona hamulce działały twardo, ale po odłączeniu strzykawki trochę płynu wycieka oraz klamka zaczyna być miękka. Hamować zaczyna jakoś w połowie drogi. Pytanie moje to czy powinienem w inny sposób odpowietrzać, czy może problem tkwi w czym innym. Może jest jakiś sposób na zrobienie twardszej klamki. PS. Wie ktoś może przez jaką firmę jest wykony układ/na jakim wzorowy. Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.