LubiePedalowac Napisano 20 Września 2011 Napisano 20 Września 2011 Witam Chcialbym zakupic rower uniwersalny - z pelnym osprzetem (swiatła, błotniki) do jazdy typowo rekreacyjnej i dojazdó na zakupy/ uczelnie. Z racji ze jestem ekonomicznym patriotą i bardzo duże mam zaufanie i sentyment do naszej rodzimej marki Romet. Upatrzyłem sobie kilka modeli: Romet Wagant 1.0; Romet classic 1200M; Romet Wagant 2.0 Lub też oglądałem kilka innych np: Merida Jesli ktoś ma któryś z tych rowerków lub zna na nich i mógłby mi coś doradzić w tym zakresie chetnie poczytam. Zdaje sobie sprawę, że marka Romet jest mniej atrakcyjna od zachodniej konkurencji, ale dla mnie wciąż jest znakiem niezawodności i trwałości. Z pewnościa wielu forumowiczów ma jeszcze w swoich garażach niezawodne Wigry i inne modele. Z góry dziekuje za odpowiedz!
dziobolek Napisano 20 Września 2011 Napisano 20 Września 2011 Prawdziwy patriota może mieć jedynie dylemat pomiędzy Wagant 1.0 i Wagant 2.0 Jak dla mnie to tylko Wagant 2.0 Pozdrówka!
Stiged Napisano 20 Września 2011 Napisano 20 Września 2011 Trek Navigator 2-polecam.Teraz ,można wyrwać za dobre pieniążki
brt0555 Napisano 20 Września 2011 Napisano 20 Września 2011 Unibike Crossire jako alternatywa-cross kross evado- rowniez cross, z trekkingow polecam crow prerie i crow rubble(na allegro np: click! ). Z unibike'ow : http://unibike.pl/visiongts.html
LubiePedalowac Napisano 20 Września 2011 Autor Napisano 20 Września 2011 Rozumiem ze unibike i cross to również polskie firmy. Rower Krossa Crow wygląda bardzo interesująco. Niestety dostępny jest jedynie w wersji żeńskiej ramy - no i brak oświetlenia na klasyczne dynamo. Oczywistym jest, że nie znam się na klasach przerzutek i innych podzespołów rowerowych. Wiec może ktoś jakoś skomentuje wyposażenia wagantów?
dziobolek Napisano 20 Września 2011 Napisano 20 Września 2011 Bardziej niż klasyczne, polecam dynamo w piaście. Pozdrówka!
LubiePedalowac Napisano 20 Września 2011 Autor Napisano 20 Września 2011 Znalazłem ciekawą oferte firmu mBike. Mianowicie ten rower: mBike massive nexus 8 Co byście powiedzieli o tym modelu i co myslicie o przerzutce w piascie?
dziobolek Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 Znalazłem ciekawą oferte firmu mBike. Mianowicie ten rower: mBike massive nexus 8 Co byście powiedzieli o tym modelu i co myslicie o przerzutce w piascie? Bardzo fajnie się tym jeździ - miałem kiedyś, tylko że trzy biegi miał rowerek i jakoś tak deczko mało się to różniło od roweru z zwykłym torpedo bez biegów. Jeśli już, to poszukałbym z piastą 8-mio biegową (Nexus 8). A jak się da (jeśli znajdziesz) to plus dwa lub trzy biegi na korbie. Jakiś czas temu widywałem takie "wynalazki" i muszę przyznać, że zaciekawił mnie ten pomysł. Pozdrówka!
goncian Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 Za pieniądze którymi dysponujesz, proponuję Ci zainteresować się trekkingami na kasetach (nie wolnobiegach): Kross Trans Alp (rocznik 2010 lub 2009) oraz (może znajdziesz za zbliżoną kwotę na fali posezonowych wyprzedaży) Unibike Voyager. Z rowerów miejskich z bardzo praktyczną wielobiegową piastą tylną Nexus 7 (bo jak na dzisiaj, 3 biegi to trochę mało), można zainteresować się rowerem Maxim Classic 323 7-speed/biegów (od Zasada Group), które da się już kupić za kilkadziesiąt złotych więcej. Nowe rowery z tylną piastą Nexus 8 zaczynają się od ok. 2k zł, chyba, że uwzględnisz używane.
LubiePedalowac Napisano 25 Września 2011 Autor Napisano 25 Września 2011 nalezłem ciekawą i tania oferte Kross trans continental - cena 899 zł. Tanio - dokupił bym jeszcze jakieś bardzo dobre zapięcie i w sam raz zmieściłbym się w niecałych 1100zł a rower wydaje się być optymalny. tutaj link kross trans continental Co o tym sądzicie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.