Mod Team michuuu Napisano 20 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Napęd dokonał żywota i założyłem nowe: kaseta slx, łańcuch HG-73 . Tarcza korby (slx) 32 trochę się buntuje i w związku z tym mam pytanie. Poczekać aż się ułoży (nie wygląda najgorzej) czy wymienić bo poleci łańcuch i z nim kaseta. Jeżdżę na dwa łańcuchy i dlatego drugie pytanie czy po założeniu drugiego też będą zgrzyty czy tarcza będzie już dopasowana. No i jeżeli jeździć to jak długo będą się dopasowywały. Łańcuch nie przeskakuje tylko chrobocze. Koszt tarczy to ok. 70,- ,łańcuch + kaseta to ok 200,-. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 21 Września 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Pytanie z gatunku głupich że nikt się nie chce produkować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Ciężka sytuacja bo nikt nie wie jak to dokładnie wygląda i nikt nie chce źle doradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Pytanie nie jest głupie tylko trudno na nie odpowiedzieć. Jeżeli coś tam zgrzyta to ja bym na pewno wymienił, bo po prostu nie lubię wszelakich zgrzytów w rowerze. Ale to również zależy od zasobności portfela. Jeżeli brakuje Ci na chleb to tarczę zostaw Jak tarcza nie ma zębów w kształcie igieł to łańcucha ani kasety nie rozwali. Na dwóch łańcuchach nie jeżdżę bo jestem za leniwy Ale jeżeli zgrzyta na jednym to może również zgrzytać na drugim. Moja rada: jeżeli z kasą nie wyglądasz najgorzej to wymieniaj, masz spokojne sumienie i banana na twarzy spowodowanego cichą pracą napędu. Jak z kasą trochę gorzej, to według mnie, jeżeli ząbki nie są igiełkami, łańcucha nie rozwalą i na pewno po krótkim szlifowaniu wszystko się na pewno dotrze. Oczywiście, jeżeli łańcuch przeskakuje to jak bardziej należy wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelpb Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Zapodaj fotki korby, może dyskusja się rozwinie. Jaki przebieg ma, więcej szczegółów, cokolwiek. Rozumiem, że drugi łańcuch jest używany więc może udało by Ci się też zmierzyć jego rozciągnięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 21 Września 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Nareszcie jakiś ruch. Drugi łańcuch też będzie nowy. Spróbuje dojechać do 100km jak się nie uspokoi to tarcza na półkę. Zęby nôwki nie są ale do igieł im daleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Pytanie z gatunku głupich że nikt się nie chce produkować? Dziwisz się? Szklana kula to droga impreza, więc nie dziw się, że nikt z nas jej nie ma. Wrzuć zdjęcia i będziemy się produkować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 22 Września 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Po 150km się dotarło. Zgrzyty ucichły, napęd chodzi bezbłędnie. Co się ułożyło, łańcuch czy tarcza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Obstawiam jedno i drugie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.