syntetycznypiotr Napisano 4 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Bawił się ktoś w dorabianie tylnego haka do peak'a w systemie direct mount? przez chwilę to rozważałem ale po prostu dokupiłem "adapter" do przerzutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 (edytowane) hej , szukam ramę-jestem na kupnie peaka 29 , pytnie ,moze wiecie , gdzie kupie najtaniej ( w CR mam za 640)- sklep i kwestia rozmiaru mam celować w M czy L bo rozumiem ze modele accent peak 2016 są S M i L krotka noga , wzrost 185 aha czy do tyłu wejdzie opona 2.4(continental x-king) na obreczy 26 mm wewnetrznej szerokosci? i jeszcze jedno jest peak 29 czarno-zielony ale POŁYSK? nie mat Edytowane 21 Lutego 2017 przez popio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Czarno-zielona jest tylko w macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 cos wiecej do pytan powyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 zamowilem peaka ,zobaczymy z czym to sie je wybralem Mke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syntetycznypiotr Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 ja mam ~180 cm, ~87 nogi i Mka zdecydowanie ok (80 mostek, 680 kiera). 2.4 może być ciężko tak na oko patrząc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 @dzieki za info, ja mam 185 noga 84 , wiec mysle ze rozmiarowo dobrze dobralem , a powiedz mi na jakiej oponie jezdzisz? continentale 2.4 są węższe od innych opon , a niestety nie moglem znalezc info jaka guma tam w te widełki wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syntetycznypiotr Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 tak to wygląda, opona to 2.1 racing ralph sam oceń, mi ciężko powiedzieć, nie jeździłem na niczym szerszym niż 2.25 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 myśle ze na luzaku 2.4 ogarnie sytuacje . jak masz sufmiarke i chce sie tobie zmieryc szerokosc opony byloby idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syntetycznypiotr Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) myśle ze na luzaku 2.4 ogarnie sytuacje . jak masz sufmiarke i chce sie tobie zmieryc szerokosc opony byloby idealnie 5 cm Edytowane 22 Lutego 2017 przez syntetycznypiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Z tego co pamiętam, to ktoś wrzucał zdjęcia z conti MKII 2.4 na tyle i miejsca było na spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derwisz Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) Proszę, opona to nobby nic 2.6 na obręczy 22.4. Realnie 62mm przy 1.5bar.Zdjecie troche przekłamuje bo nie było jak obiektywu prosto wsadzić, w rzeczywistości jest tam około 4mm Edytowane 22 Lutego 2017 przez derwisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 4mm luzu to już mało na błoto, ale spoko 58mm się zmieści (6mm luzu). Kwestią pozostaje rozmiar opony i obręczy. MK 2.4 i RaRa 2.25 na obręczy 25mm nie przekraczają 55mm szerokości, a więc mieszczą się idealnie. Na tej obręczy wejdzie spokojnie także RaRa 2.35, która uzyska najprawdopodobniej właśnie ~58mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 opona to x-king 2.4 obrecz wew 26mm wiec powinno byc ok. dzisiaj ramka przyjezdza -klasyk bialo czarna Proszę, opona to nobby nic 2.6 na obręczy 22.4. Realnie 62mm przy 1.5bar. WOW dali rade jednak z tą ramą grrrrrruuuubooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Złozenie roweru na ramie peak, rebie osprzęcie slx/xt to jaki koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Zależy jakie koła i cena Reby, ale tak w okolicach 5 tyś na nowych gratach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WonszRzeczny Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 lepiej już sobie gotowca kupić http://velo.pl/rowery/gorskie-sztywne/cross-country-29/accent/peak-29-slx-2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 tu sie zgadzam , namówłem sie na złożenieroweru samodzielnie i cena jest dużo wyższa niz kupnego roweru. no ale do expiriensu +1 odchodzac od tematu troszke .... kola zbudowalem za prawie 1000 pln a myslalem ze wyjdą mnie max 500 pln , wiec ja nie doradzam komus skladania roweru mozwa tu o rowerach dla mas , nie dla PRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WonszRzeczny Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 (edytowane) ja też samodzielnie składałem ale to przez to że co bym nie kupił zaraz bym połowę rzeczy zmienił a że dodatkowo leń jestem to w odsprzedaż mi się bawić nie chciało Edytowane 23 Lutego 2017 przez WonszRzeczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Bo Peaka warto składać, ale z podzespołów które już posiadamy z poprzedniego roweru np. 26". W moim przypadku koszt wyniósł ok. 3kzł. i podzespoły dobrane dokładnie pode mnie (lekkie koła, szerokość kierownicy, mostek, przełożenia napędu). Tego nie daje fabryczna specyfikacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Racja nie będe się bawił w składanie bo i sie nie znam a i cena pewnie duża wyjdzie Ten biały slx kolor średni. Za to ten pro przedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 @@WonszRzeczny, mam podobnie hehe btw graty leżą i sie kurzą , chociaz i tak jestem dumny bo widelec dzisiaj sprzedalem i kiere i manetki hehehe wiec mam progres... wiosna idzie to porządki trzeba robic ... za 10 minut bede mial swojego peaka podjarany jestem jak dziecko na mikołaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syntetycznypiotr Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Racja nie będe się bawił w składanie bo i sie nie znam a i cena pewnie duża wyjdzie Ten biały slx kolor średni. Za to ten pro przedni. zawsze możesz samą ramę zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 (edytowane) zlozylem rowerek , ale mam problem ze sterami - latają , przełozylem ze swojego ''starego'' parkwooda tutaj link http://www.planetx.co.uk/i/q/CBOOPW29NX1/on-one-parkwood-29er-sram-nx1-mountain-bike i coś nie teges ... to takie same stery jakie stery ma peak 29? Edytowane 23 Lutego 2017 przez popio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 (edytowane) Do Peak'a idą półzintegrowane a Parkwood miał o ile się nie mylę zintegrowane czyli nie podejdą. Edytowane 23 Lutego 2017 przez gtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi