Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@dzieki za info, ja mam 185 noga 84 , wiec mysle ze rozmiarowo dobrze dobralem , a powiedz mi na jakiej oponie jezdzisz? continentale 2.4 są węższe od innych opon , a niestety nie moglem znalezc info jaka guma tam w te widełki wejdzie

Napisano (edytowane)

16244179_1231281193586305_1071623456_n.p

Proszę, opona to nobby nic 2.6 na obręczy 22.4. Realnie 62mm przy 1.5bar.

Zdjecie troche przekłamuje bo nie było jak obiektywu prosto wsadzić, w rzeczywistości jest tam około 4mm

Edytowane przez derwisz
Napisano

4mm luzu to już mało na błoto, ale spoko 58mm się zmieści (6mm luzu). Kwestią pozostaje rozmiar opony i obręczy. MK 2.4 i RaRa 2.25 na obręczy 25mm nie przekraczają 55mm szerokości, a więc mieszczą się idealnie. Na tej obręczy wejdzie spokojnie także RaRa 2.35, która uzyska najprawdopodobniej właśnie ~58mm.

Napisano

opona to x-king 2.4 obrecz wew 26mm wiec powinno byc ok. dzisiaj ramka przyjezdza -klasyk bialo czarna ;)

Proszę, opona to nobby nic 2.6 na obręczy 22.4. Realnie 62mm przy 1.5bar.

WOW dali rade jednak z tą ramą grrrrrruuuubooo

Napisano

tu sie zgadzam , namówłem sie na złożenieroweru samodzielnie i cena jest dużo wyższa niz kupnego roweru. no ale do expiriensu +1 :)

odchodzac od tematu troszke .... kola zbudowalem za prawie 1000 pln a myslalem ze wyjdą mnie max 500 pln , wiec ja nie doradzam komus skladania roweru mozwa tu o rowerach dla mas , nie dla PRO

Napisano (edytowane)

ja też samodzielnie składałem ale to przez to że co bym nie kupił zaraz bym połowę rzeczy zmienił a że dodatkowo leń jestem to w odsprzedaż mi się bawić nie chciało :D

Edytowane przez WonszRzeczny
Napisano

Bo Peaka warto składać, ale z podzespołów które już posiadamy z poprzedniego roweru np. 26". W moim przypadku koszt wyniósł ok. 3kzł. i podzespoły dobrane dokładnie pode mnie (lekkie koła, szerokość kierownicy, mostek, przełożenia napędu). Tego nie daje fabryczna specyfikacja.

Napisano

@@WonszRzeczny, mam podobnie hehe

btw graty leżą i sie kurzą , chociaz i tak jestem dumny bo widelec dzisiaj sprzedalem i kiere i manetki hehehe wiec mam progres... wiosna idzie to porządki trzeba robic ;)

... za 10 minut bede mial swojego peaka podjarany jestem jak dziecko na mikołaja :D

Napisano (edytowane)

Do Peak'a idą półzintegrowane  a Parkwood miał o ile się nie mylę zintegrowane czyli nie podejdą.

Edytowane przez gtb