qrczakzul Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Poczytaj i bierz peaka http://www.team29er.pl/testy/1034-test-roweru-na-ramie-accent-peak-29-2013 http://www.team29er.pl/start/ramy/1030-bestsellerowa-zajawka-z-polszy-accent-peak-29-2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 juz o tym zdecydowalem, ale wolalem sie utwierdzic w przekonaniu biore bialo-niebieskiego szkoda tylko ze niedawno wymienilem naped i pozostalem przy korbie na kwadrat gdybym to musial wymienic teraz to bym zmienil na inny system ostatnie pytanie mocowanie hamulca - dokupic przejsciowke na 180mm czy zmienic tarcze na 160mm? koszt taki sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Chwalę sobie sztywność HT2. Radzę zmienić korbę.Z tego co kojarzę, to 180 nie mieści się w ramie, więc zastanawia mnie ta przejściówka. 160 z tyłu w zupełności wystarczy. Przy okazji sprzedasz 180 i będziesz na plusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Radzę zmienić korbę. dopiero co zmienilem calutki naped obecnie jest korba alivio M-430 kupilem tez drugie kola i tak mysle zeby przelozyc tarcze z tylnego kola na przednie... a na tylne kola kupic 2 tarcze 160mm z czasem bym reanimowal piaste na starych kolach i zalozyl im szosowe opony więc zastanawia mnie ta przejściówka. przejsciowki sa na przednie kolo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Cały czas byliśmy przy temacie ramy. Dobry pomysł z kołami, sam robię podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 13 Marca 2015 Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Cały czas byliśmy przy temacie ramy. chodzilo mi o to ze przejsciowki na aukcjach sa opisane jako na przednie kolo. ale pisza ze na tyl tez pasuja...ale skoro sie wieksza tarcza nie miesci to zostaje zmiana tarczy na mniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fester1506 Napisano 13 Marca 2015 Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Tarcza 180 spokojnie wchodzi sam mam na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 13 Marca 2015 Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Wejdzie spokojnie, ale pewnego "zjazdu" będzie zdziwko, jak zacisk hamulca zrobi 3 obroty razem z tarczą zanim się zorientujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu83 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 A jak to jest w końcu z gwarancją? U zarania dziejów (tego tematu) padały informacje, że na Peaka jest 5 lat, natomiast w sklepach tego nie widać. Zapytany jeden sklep z Gliwic informuje o 2-letniej gwarancji. Rzuciła mi się też w oczy informacja o możliwość "bezpłatnego przedłużenia gwarancji o 3 lata", ale potwierdzenia takiego info też nie znalazłem.W kolejnych latach skrócili okres gwarancji, czy to coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert1982 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Zapytałem się o to kiedyś w velo i gwarancji jest 2 lata na peak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 19 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Rzuciła mi się też w oczy informacja o możliwość "bezpłatnego przedłużenia gwarancji o 3 lata", Ale wtedy gdy będziesz rower serwisował w autoryzowanym serwisie. Wiadomość dotyczy rowerów, co do ramy nie ma wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Chcę kupić Peaka 29. W sklepach dostępne są modele z roku 2014 i 2015. Czy orientuje się ktoś z was jaka jest różnica wykonaniu obu modeli ( jakość powłok lakierniczych i spawów)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 (edytowane) Czy orientuje się ktoś z was jaka jest różnica wykonaniu obu modeli ( jakość powłok lakierniczych i spawów)? to zależy od godziny produkcji...rano chińczyk jest najedzony to robi dobrze...a przy 16 godzinie pracy cukier mu spada i może popełniać jakieś błedy a tak na serio to nikt tutaj nie ma laboratorium badawczego aby sprawdzać jakość spawów ...na oko róznicy nie ma Edytowane 19 Marca 2015 przez Leniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudizc Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Mam takie pytanie czy sterówka 150mm wystarczy do peak'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Jeżeli jest to rozmiar M lub L i bez podkadek, to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Witam Zastanawiam się nad kupnem ramy. Ale mam dylemat z wyborem rozmiaru. Mam 187 cm i zastanawiam się nad ramą w rozmiarze L albo XL. Czy któryś z posiadaczy mógłby zmierzyć przekrok ramy w rozmiarze L oraz XL Będę bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Hej, w ramie o rozmiarze L przy samej rurze podsiodłowej przekrok jest 73 cm od ziemi. Ja mam 185 cm, nogę dł. 89 cm i pasuje mi ten rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Na str. 45 tematu było podane dla Lki: 820 mm od ziemi w połowie górnej rury,730 mm przy kominie,910 mm przy główce opona 2.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Mam 186 cm wzrostu i tylko L , Xl to koza dla dwu metrowego chłopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenzie Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Ja mam 193cm i brałem XL. eLka jednak robi różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 powoli skladam swojego PEAKa XL sztyca w pozycji minimum! w rame jednak wchodzi spokojnie wieksza tarcza hamulcowa ale tak sobie przemyslalem, ze mniejsza tarcza + brak adaptera = mniejsza masa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcys998 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 mógłbym Was prosić o zdjęcie węzła podsiodłowego a dokładnie o przedstawienie jak macie ułożone pancerze linek przerzutki przedniej i tylnej? i może o oriętacyjne długości pancerzy w tym miejscu? z góry dzieki :-) co do tarczy to na tył większa niż 160 potrzebna? 80%hamowania odbywa sie przodem i tutaj rzczej wieksza tarcza wskazana, ja tył wykorzystuje tylko do stabilizowania w hamowaniu i w sytuacjach "awaryjnych". Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 co do tarczy to na tył większa niż 160 potrzebna? z tyłu zakładamy max 160mm mógłbym Was prosić o zdjęcie węzła podsiodłowego a dokładnie o przedstawienie jak macie ułożone pancerze linek przerzutki przedniej i tylnej? i może o oriętacyjne długości pancerzy w tym miejscu? z góry dzieki :-) no a co w tym trudnego? przednia idzie jak na zdjęciu powyżej - tyle że pancerz nie musi być taki długi a tylna to przelotka z lewej na prawą stronę niestety ale nie mam zdjęc teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcys998 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 w zasadzie trudnego nic, chciałem tylko podpatrzeć jak sa rozmieszczone aby uzyskać jak najmniejsze opory na linkach w szczególności do tylnej przerzutki. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenzie Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Jak wrócę z roboty to podeślę Tobie zdjęcia jak to u mnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi