shiler Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 To ja mam 187 cm wzrostu i się zastanawiam między L a XL, a Ty przy 180 cm masz XL? Jaki masz mostek? Kierownicę? Chciałbym Cie zobaczyć jak wyglądasz na tym rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 180Cm wzrostu i 22 calowa rama [emoji122] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Chciałbym Cię Ilancer zobaczyć w górach na tym rowerze. To, że po płaskim na za dużym rowerze da się jeździć wiadomo nie od dziś. Ale gwarantuję Ci, że w trudnym terenie, szczególnie na zjazdach odczujesz swój błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Mhm .Startuje w maratonach,ogólnie prawie 30 przejechane przez 2 lata. Jezdzilem po roznych terenach i jakos nie mialem problemu z taką ramą,mam dlugie nogi po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Ile masz tej nogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 nie mierzylem,ale spokojnie tyle by stać nad ramą na luzie,i podczas podjezdzania pod scianke zeskoczyc z siodla i nie uderzyć jajkami. Więcej do szczęscia mi nie potrzeba Po za tym i tak jeszcze rosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remlik Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 koniecznie pokaż nam te swoje 180cm na ramie XL, w dodatku mostek 110 jak widzę i sztyca z offsetem ? mam 185 i dosiadając XL czułem się jak w spodniach z krokiem do kolan ...ale cóż, niektórzy w takich pomykają ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 nie mierzylem,..... To ja mam prośbę do Ciebie. Możesz zmierzyć przekrok tej ramy dla XL przy siodełku, na środku i przy mostku. Dla L już ktoś kiedyś podawał, a ja chciałem porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Widzę że niektórzy walczą o ekstremalne doznania z dużą ramą Czy nie szkoda wam swojego zdrowia które możecie stracić przez swoją głupotę robiąc takie myki z dużymi ramami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) To ja mam prośbę do Ciebie. Możesz zmierzyć przekrok tej ramy dla XL przy siodełku, na środku i przy mostku. Dla L już ktoś kiedyś podawał, a ja chciałem porównać. przy mostku 92 a przy siodelku 79 Jezdziłem najpierw 2 lata temu na 19' 26er i mialem niewiele wysunieta sztyce niecale 170cm wzrostu. Pozniej mialem kolejną 19 26er potem 20'' 26er potem 21' 29er i teraz xl peakai jakoś źle sie nie czuje... Ja znowu nie rozumiem osób ktore maja 180-190 i biorą s'ki. w peaku zamiast s.m.l jest m.l.xl Porównywałem geometrie 21' krossa i xl peaka i bylo prawie to samoza wyjątkiem główki ramy itp. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez llancer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gsatun Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Jak wygląda sprawa amortyzatora o skoku 120mm do ramy Peak'a. Ktoś ma i może się podzielić wrażeniami, na ile rama traci na geometrii skoro jest projektowana pod 100mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 przy mostku 92 a przy siodelku 79 Jezdziłem najpierw 2 lata temu na 19' 26er i mialem niewiele wysunieta sztyce niecale 170cm wzrostu. Pozniej mialem kolejną 19 26er potem 20'' 26er potem 21' 29er i teraz xl peakai jakoś źle sie nie czuje... Ja znowu nie rozumiem osób ktore maja 180-190 i biorą s'ki. w peaku zamiast s.m.l jest m.l.xl Porównywałem geometrie 21' krossa i xl peaka i bylo prawie to samoza wyjątkiem główki ramy itp. Jest M, L, XL bo S w 29erze to idiotyzm....ktoś to dobrze przemyślał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 ale porównując xl peaka to np l krossa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Hmm, faktycznie. Moim zdaniem jednak w Krossie to powinno się nazywać M, L, XL i XXL. Nie wyobrażam sobie osoby w rozmiarze S na moim Peaku M, czyli Krossie S. 175 cm minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Kazdy jest inny,mi pasuje xl. Nic mnie nie boli,wygodnie mi się jeździ,nie mam problemu z wielkością. Gdyby mi nie pasowała to bym nie wychwalał jej ze mi pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gsatun Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Nikt nie ma doświadczeń z PEAKiem i amortyzatorem 120mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fester1506 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Jeśli jest ktoś zainteresowany ramą z 2012 w rozmiarze XL nowej w dobrej cenie znalazłem:http://allegro.pl/nowa-rama-accent-mtb-29-peak-2012-roz-xl-i4955513549.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 panie,ta rama juz od ponad roku wisi chyba na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syncerror Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Jeśli jest ktoś zainteresowany ramą z 2012 w rozmiarze XL nowej w dobrej cenie znalazłem:http://allegro.pl/nowa-rama-accent-mtb-29-peak-2012-roz-xl-i4955513549.html Dobra cena? Za 630zł (mniej więcej) masz ramę z 2014. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Uczeni w piśmie zalecają więcej. Ewakuacja w krytycznej sytuacji może być bolesna. Ewakuacja w krytycznej sytuacji najczęściej kończy się kołyską na lewą lub prawą nogę a więc z dużym zapasem bezpieczeństwa. Zsunięcie się z siodła bezpośrednio na nabiał raczej przydarzy się komuś kto nie jeździ w spd-kach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 4 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Ewakuacja w krytycznej sytuacji najczęściej kończy się kołyską na lewą lub prawą nogę Ale na postoju podpierając się na obu nogach walałbym nie stawać na palcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Teraz juz tak tego nie widze,ale pare lat temu dzieciaki jezdzily na górlalach 26' gdzie siedział na górenej rurce,ledwo palcami sięgał pedałów,ledwo sięgał do kierownicy,ale jaki był dumny. Mnie bawi jak ludzie ustawiają siodełko tak,zeby na postuje podeprzec sie nogą ciągle siedząc,biorąc pod uwage ze częsciej jedziesz niz stoisz to przez 99% czasu masz złą pozycje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knedlyk Napisano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Czy ktoś w Krakowie lub okolicach (na zachód od Krakowa) posiada PEAK-a w rozmiarze L. Chciałbym się przymierzyć do takiej ramy. Mam 187 cm wzrostu i 91 cm nogę i jestem akurat między rozmiarami. Może ktoś się znajdzie i upewni mnie w przekonaniu że L będzie dobra. Ewentualnie ktoś z XL żeby zobaczyć czy faktycznie jest za duża. Ja mam 187 cm, nogi chyba 85cm, rozmiar ramy L (Peak 29 2014). Dla mnie jest w sam raz. Mogę udostępnić rowerek dla przymiarki w Krakowie. Edytowane 8 Stycznia 2015 przez knedlyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simonello Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Edit: post do usunięcia Edytowane 10 Stycznia 2015 przez Simonello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/10916310_769679623102289_5834333325349612483_o.jpg Fotka z dzisiejszego wyjazdu Cały przemoczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi