fata Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Tylko malowanie z 2013 jest słabe podobno w 2014 jest lepsze i powiem szczerze że ja osobiście bym poczekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Właśnie... PODOBNO ;/. A poza tym 200 zł to nie w kij dmuchał, jakby nie patrzeć 1/3 więcej w porównaniu do 2013, choć wyczytałem w wątku, że cena poleci w dół na wiosnę PODOBNO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fata Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Mój po 10 miesiącach ma spore ślady użytkowania na lakierze jest naprawdę słaby a różnica to 168 pln. W zeszłym roku byłła przedsprzedaż po 650pln ale ty wybierasz a po za tym rama jest świetna nie pęka fajnie się zachowuje więc warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newil Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Hej bikerzy! Przejezdzilem caly ten seson na Accent Peka 29er 2013 i moje uwagi sa następujace: -lakier- jakies nieporzumienie, rysuje sie megaaaaaaa -sztywnosc boczna - conajmniej srednia, dobra korba i sztywne koła zalatwią problem -tylny trojkat - koło tylne bardzo ciaso i nierowno siada w mocowaniach ( mam 3 komplety koł wiec to nie wina samych kół) -mocowanie tylnego hammulca - jak dla mnie w połączeniu piasty novatec 712 plus Icetech 160mmmm, pojawił sie problem z regulacja hamulca( brakowalo regulacji bocznej) Plus -jest tania, -ma głowke pod 1 1/5" -sztyca dobrze siada w rurze (niema luzow) -jest tania:) Hm, obecnie mam porownanie do ram firmy Trek z serii G2, szczerze.... szczerze to nie przesiade sie na Accenta Peka29", prowadzenie, zjady i zwrotnosc tej ramy sa genialne. Wczesniej smigalem na 26" na GT zaskar, ktory byl bardzo sztywny i tez swoje kosztował ale wyjedził ponad 10lat. Jak znajde do wrzuce zdjecie kolegi, ktory jedzi amatorsko, przełajowo. Pare tygodni temu rama Aceenta pekła:/ Nie chce zmiechęcac ale chce zachecic do rozwazenia zakupu innej markowej ramy. na pewno cokolwiek innego bedzie droższe. Pozdrawiam:) Edytowane 18 Grudnia 2013 przez newil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 O jakim kolorze lakieru mówicie? Ja mam białą-połysk i nie mam najmniejszych zastrzeżeń co do lakieru, tyle, że ja lubię raz po raz przetrzeć ramę pastą polerską. Większe ubytki lakieru to tylko z powodu pęknięcia trzy razy haku przerzutki. Jedyny minusem w moim przypadku to właśnie rura podsiodłowa, bo u mnie jest luz. Luz na tyle duży, że muszę używać zacisku na śrubę, inaczej sztyca zjeżdża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikiprezes Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Peak 2013 ma stery zintegrowane czy pół zintegrowane ? i czy warto za 690zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raq Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Udało mi się kupić w fajnej cenie czarno biały rozmiar L z 2012 Projekt jest raczej mocno budżetowy, dlatego nie zależało mi na malowaniu z nowszych roczników etc. Idąc tym torem zaczynam od zakupu korb. Co możecie polecić do 300 zł ? Deore M590 ? chyba w tym przedziale kwotowym alternatyw brak ze zintegrowaną osią? Ważne też żeby działało to 8 rzędową kasetą , bo wszystkie graty mam pod 8. z góry dzięki za wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 suport i korba pod octalink będzie lepszym wyborem, np:http://allegro.pl/korba-shimano-fc-m442-44x32x22-octalink44x32x22-i3736502445.htmlhttp://allegro.pl/korba10sp-fc-m522-42-32-24-suport-octalink-tanio-i3748009211.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikiprezes Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 ekhm... to jakie stery ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 półzintegrowane tapered Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrociu Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 ekhm... to jakie stery ??? Było już kilka razy na tym forum Tapered, semi-integrated - Wymiary montażowe: 44/56 mm Na tym forum najbardziej polecane były Dartmoor Astro : http://dartmoor.pl/hardware/stery/astro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikiprezes Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 A nie chce sie ktoś pozbyć Peaka 2013 albo starów ? :> PS. poszukiwane jeszcze koła i amorek 29" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Było już kilka razy na tym forum Tapered, semi-integrated - Wymiary montażowe: 44/56 mm Na tym forum najbardziej polecane były Dartmoor Astro : http://dartmoor.pl/hardware/stery/astro To sporo jak do ceny ramy, a jaka jest najtańsza opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathiu Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 VP A45AC3 są tansze niz Astro i lekkie w ch.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Mathiu owszem ale vp są pod 55mm a peak ma 56mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathiu Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Konrad ma niby te stery, jak również ma ramę Peak http://www.vpcomponents.com/newen/product_detail.php?id=200Wszystko zależy jaka jest końcówka w nazwie modeluprzykładowo AC2 pod 55 AC3-56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikiprezes Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 jak to możliwe że do tak fajnej i taniej ramy, są tak drogie stery ? ;/ sporo się zastanawiam nad kupnem Peaka ale koszt sterów mnie dobija... i do tego jeszcze zacisk sztycy i sztyca. A czasami można taki komplet wyrwać lepszej jakości w tej samej cenie co wyjdzie mnie jak Peak + dodatki ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDL Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 (edytowane) Podobno nowy model ma być ze sterami w komplecie. Edytowane 25 Grudnia 2013 przez PawelDL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikiprezes Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 To baaardzo dobrze. Velo napisało mi że nowy Peak będzie pod koniec lutego ;/ lipa... a nie chce ktoś sprzedać swojego Peaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Podobno nowy model ma być ze sterami w komplecie. Mi odpisali ze do kompletu na maszynach, z redukcją 120zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukai Napisano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Czy moze ktos podac realny rozmiar gornej rury w roz L z 2013 ? miara po linii ramy, od osi ST do HT . W necie znalazlem rozmiar TT horizontal 617 (dla L) Zastanawiam sie nad kupnem tego rozmiaru w nowej kolorystyce 2014, i w rozmiarze L, ale nie wiem czy bedzie dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Powstaje czarno-biała wersja z malowaniem na 2013 Rozmiar M przy wzroście 175 cm stery Dartmoor ASTRO Edytowane 30 Grudnia 2013 przez venom2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikiprezes Napisano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Wszystko ładnie pięknie, ale gdzie jest Peak !? Ktoś mi mówił że na przełomie styczeń / luty , inne źródło że 6.01 ma być wysyłana do Velo a jakiś sklep odpisał w meilu że "za pare dni" będzie.... a tu głucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Velo mówi że koniec lutego a oni raczej wiedzą najlepiej;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 No i złożony i lekko objechany dziś bo czasu mało było na więcej http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/4492-velo-accent-peak-29/?tab=images Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi