afly Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 wadliwe wykonanie hmm chyba nie w mojej, lakier dzielnie się trzyma tylko trojkąt obity od łańcucha bo neopranu nie dałem, 2 spore odpryski aż do metalu - rower zleciał dość daleko z auta, co jest wynikem raczej ekstremalnej sytuacji. komin podsiodłówki dzielnie się trzyma rama od poskładania w tym roku ma ponad 6000km jeszcze dodam 65+ Rulez, pisząc wadliwe wykonanie miał raczej na mysli, źle wykonaną rure podsiodłową która nie trzyma określonego rozmiaru 31,6mm (wchodzą sztyce o większej średnicy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathiu Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Gdyby ktoś chciał kupić Acenta Peak 2012 to kolega ma na sprzedaż: Peak 29" 2012 L, ze sterami AUthora oraz sztyca Amoeby 0 offsetu, czarna. (ma małe wgniecenie na dolnej górze przy główce(normalnie zasłaniają je pancerze), już taką kupiłem, jeżdzę z tym od 2500km i nie ma problemu) - Gwarancja do stycznia 2015!! - 350zł Więcej info pod adresemhttps://www.facebook.com/Poooolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fata Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Po szybkim rozeznaniu w temacie, nie ma problemu z dostępnością. 2012 jest w kilku sklepach, 2013 dostępne już wyłącznie XL. Przy wzroście 183 nawet nie zastanawiaj się nad ramą xl będziesz żałować. Podzwoń po Dobrych Sklepach Rowerowych oni dystrybuują Accenta może gdzieś mają na sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pim Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) tez nie widzialem, peak ma 72, troche napisalem tutaj - http://www.team29er.pl/imprezy/30-relacje/1142-relacja-dsr-demo-day-2013 A tu: http://www.team29er.pl/artykuy/51-artykuy/1147-29er-idealny-od-a-do-z-rama Kąty…główka 71 i więcej stopni to ukłon w stronę tego 1% mistrzów techniki i prawdziwych władców swoich rowerów. Pozostali lepiej, aby patrzyli w kierunku mniejszych wartości, które zapewniają spokój i przerzucają odpowiedzialność za pomyślność przejazdu na rower. Oczywiście im bardziej nastawieni jesteśmy na zjazdy, tym ostrzejszy kąt. Przepraszam. Mialem nie zabierać już głosu ale, ale. Może zrobić ukłon w stronę tych 99% i dać normalną główkę 70 stopni ? Prosimy Edytowane 28 Listopada 2013 przez pim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 o ostatecznych parametrach peaka nie decyduje ja, projekt na razie nie bedzie modernizowany, a poki nie zostanie skrocony ogon, srednio przekonany jestem do zaostrzania glowki...dlaczego? rama ta powstala z mysla o budzetowym sciganiu i tyle, a ze mimo wszystko sprawdza sie i przekonuje rowniez preferujacych bardziej rekreacyjne zastosowania, to tylko sie cieszyc kolejna sprawa, ze klient siegajacy po peaka 29 najczesciej przechodzi z kola 26", wiec dla niego nerwowosc kierownicy nie dokucza, predzej wydaje sie nieco za mulowata, natomiast jako 29er rzeczywiscie rower mozna uznac za 'mocno aktywny'...moglbym jeszcze przytoczyc nieprzesadnie naciagany fakt, ze budzetowy rower z natury ma budzetowe kola, ktore nie sa najlzejsze, wiec glowka to kompensuje podczas skrecania - potrzeba mniej sily i samozaparcia jest to tania rama, nie mozna miec wszystkiego, niemniej lepsza opcja = przynajmniej 2-3x cena peaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomciox Napisano 29 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Czy jest jakakolwiek alternatywa cenowa dla tego Accenta? Na ramę chciałbym przeznaczyć max. 1000zł i na obecną chwilę obstawiam właśnie tą ramę. Mam 193cm wzrostu, czy ktoś o podobnym wzroście może podzielić się doświadczeniami z użytkowania roweru na tej ramie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fata Napisano 29 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Ja mam ramę xl a konkretnie o co pytasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestercup Napisano 29 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Mam XL. Wzrost 196. Czasem dosiadam scale na 26. Jazda PEAKIEM jest o niebo lepsza. Stabilnosc, podjazdy, jest poprostu lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomciox Napisano 29 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Ja mam ramę xl a konkretnie o co pytasz. Jak wysoki jesteś i czy XL jest dla Ciebie ok? @jestercup Przy Twoim wzroście XL jest ok? W sumie i tak nie mam wyboru, bo wszędzie zostały już chyba tylko XL. Accenta chciałbym w miarę budżetowo złożyć i mieć go do treningów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestercup Napisano 29 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 (edytowane) Tak xl jest ok. Ponadto mam dlugie nogi i sztyce 450 mm. 400 mm byla na kresce ogranicznika. Mostek 100 mm. Tez chcialem go do treningow i ... zostal ... prime . Rama jest naprawde udana. Beskidy wchodzi bez gadania. Warto jednak dac kasete z zebatka 36. Edytowane 29 Listopada 2013 przez jestercup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrociu Napisano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 O! Dziś zajrzałem na stronę i już coś się zaczyna dziać: http://velo.com.pl/czesci/ramy/accent/peak-29-0 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDL Napisano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 jeszcze czekamy na podanie geometrii nowych ram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fata Napisano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Z tego co pisano na team29 to bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 velo postara sie nieco skrocic ogon, ale w dalszym ciagu nie wiadomo, jak to w praktyce wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 (edytowane) nie jestem fanem 29er ale śledzę ten wątek z sentymentu do accenta i cieszy mnie że w tym roku wreszcie transplantowali ładne malowanie 29era do 26era szkoda tylko, że nie ma tych kombinacji czarny+kolor*+mat, co były wcześniej może złożę sobie na tej ramie zimówkę? ------------------------------------------- * bo biały to jak wiadomo nie-kolor, podobnie jak czarny Edytowane 15 Grudnia 2013 przez bartnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Nieoficjalnie gościu w dobrych sklepach rowerowych powiedział mi ze peak 26 bedzie przyjmował koła 27,5. Ciekaw jestem czy to prawda. Wie ktoś coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 16 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 powiedział mi ze peak 26 bedzie przyjmował koła 27,5 No ale po co, dla faktu posiadania średniego koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 to oznacza albo długie widełki tylne, albo założenie- że opona 650 będzie chuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Witam szanowne grono wielkich okręgów ;d. Mam okazje (chyba okazję) kupić peaka 29 na 2013 za 600 zł. Dobra cena? Rama oczywiscie nowa, oraz czy rozmiar M byłby dla mnie dobry? mam 174-176 cm wzrostu moja waga 60kg. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fata Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Cena dobra mniejsza o 150 pln rozmiar też. Jaki kolor ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 16 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 to oznacza albo długie widełki tylne, albo założenie- że opona 650 będzie chuda To oznacza ramę 26" z kołami 27,5 i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 chcesz dyskutować z prawami geometrii? jak koło większe to widełki MUSZĄ być dłuższe i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 16 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Bartnik nie ja rzuciłem hasło o zakładaniu koła 27,5 do ramy 26(sqr) i tu nie krytykuje praw geometrii ale wysokość suportu. No chyba że mówimy o czyś całkiem innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 kolor dokładnie ten http://image.ceneo.pl/data/products/20298542/i-accent-peak-29-mtb-2013-czarno-biala.jpg. Jest tylko mały problem forumowicze, bo malowanie na 2014 jest chyba trochę ładniejsze ( w szczególności ta biało niebieska) jednak czy warto dopłacać 200 zł do 2014 ? Wydaje mi się, że już trochę za dużo pieniądzorów wołają ;/, a prowadzenie linek dalej jest z przelotkami ehhh. Da się temu jakoś zaradzić? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 @@michuuu, OK - trochę nie zrozumiałem o co ci chodzi, ale zgadzam się z tobą W pierwszym odruchu pomyślałem o widłach a zapomniałem o suporcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi