BbartekK Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Napisałem Ci na gadu-gadu, co składam, więcej pokażę jak skończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clus Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Ja składam Peaka na ramie czarno-białej, część części nowa, część ze starego roweru, a część kupiona jako używane. Ciężko jest stwierdzić wartość roweru i koszt poskładania go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 jeden moze zrobic peak na alivio a inny na x0 i koszt tez sie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teodoryk Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Odnośnie składania roweru właśnie na tej ramie,czy nie przewinął się gdzieś tutaj wątek odnośnie kosztów złożenia całego roweru? Jak ktoś ma taki kosztorys to z chęcią bym go zobaczył,o ile to nie tajemnica bardzo prosze oto zestaw na Deore: Obręcze Accenta okazały się 30zł tańsze niż w rozpisce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 A detka Geax pod kolo 29 czy 26? bo wiem ze 140 g wazyly pod 26". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 do 29" brać dętki 26" było na forum i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekW Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Chciałbym złożyć rower na tej ramie i nie wiem jaki rozmiar. Wysokość 181cm długość nóg 88cm. Myślałem o rozmiarze L. To będzie mój pierwszy rower MTB wcześniej miałem rower crossowy na 29" nudziła mnie już jazda tylko po asfaltach, myślałem o rowerze górskim a teraz mi ukradli więc moje poczynania w tym kierunku przyśpieszyły. Drugie pytanie to czytałem o tej luźnej rurze sztycy, przejmować się tym czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clus Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Rozmiar L przy tym wzroście wydaje się być najlepszy. Nie przejmuj się tą sztycą, zawsze możesz reklamować jeżeli by miało coś latać, z tego co wiem to w nowych modelach jest dużo lepiej niż w tych z poprzedniego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fata Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 @@GhOsTwrc, widziałem rower złożony,właśnie na tej ramie w kolorze pomarańczowo - czarnym i wygląda bardzo ciekawie. IMHO rama ma bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Nie oczekuj od ramy za kilkaset złotych,że będzie perfekcyjna pod każdym względem,bo to nie tędy droga...Dodatkowo, po radach jednego kolegi z forum o geometrii ram,sam zastanawiam się czy nie złożyć sobie na niej roweru. Zawsze możesz dołożyć dwa lub trzy razy tyle i cieszyć się "idealną" ramą. pozdr. R/ p.s.Odnośnie składania roweru właśnie na tej ramie,czy nie przewinął się gdzieś tutaj wątek odnośnie kosztów złożenia całego roweru? Jak ktoś ma taki kosztorys to z chęcią bym go zobaczył,o ile to nie tajemnica Ja kończe składać koszt już przekroczył 3500 a mam korbe ze starego 26 i przednią przerzutkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestercup Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Widelec to okolo 400 pln Korba 300 Kola minimum 400 Rama 650 To juz daje prawie 2000 lekko liczac Zatem 3500 to minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekW Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Rozmiar L przy tym wzroście wydaje się być najlepszy. Nie przejmuj się tą sztycą, zawsze możesz reklamować jeżeli by miało coś latać, z tego co wiem to w nowych modelach jest dużo lepiej niż w tych z poprzedniego roku. Ok dzięki za odpowiedź, zamówię L. Co do ceny zamierzam zamknąć się w 3500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teodoryk Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Tu arkusz w excelu jak ktoś chciałby sobie wpisać własne dane: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ai2UfFyV6BOudHZSRDROamNIWExuOEN4b0FJdkhGWnc&usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supergdynia Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Może ktoś polecić jakieś stery nie za drogie pod ramę 2013 i amor tapered epicon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestercup Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Może ktoś polecić jakieś stery nie za drogie pod ramę 2013 i amor tapered epicon ? Dartmoor astro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Zapytaj sprzedawcę, jaki wymiar ma dolna miska tych sterów http://www.ultimabike.pl/index.php?p806,force-tapered-polzintegrowane-1-1-8 Jak 56 to będą dobre i tanie. Ewentualnie GUBbike http://www.goodbike.com.pl/p/66/573/gubbike-stery-tapered-1-5-quot-1i1-8-quot-56mm-2012--stery.html W tej chwili ich cena jest podobna Astro. Ja swego czasu kupiłem u nich w promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dargi Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) http://www.ebay.pl/i...=item5f7e0fc357 Ja kupiłem te po przeliczeniu 131zł z wysyłką Sprzedawca jest z Polski Edytowane 17 Lutego 2013 przez Dargi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsellvip Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Zapytaj sprzedawcę, jaki wymiar ma dolna miska tych sterów http://www.ultimabik...tegrowane-1-1-8 Jak 56 to będą dobre i tanie. Te stery nie pasują mają 55 mm Ja też napaliłem się na rower na nowej ramie peaka29, mam 185 cm wzrostu i noga dł. 86 cm, jaki rozmiar będzie najlepszy M, L? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 20 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 sezon na peak'u z gopro u boku. można zobaczyć jak to jeździ tutaj http://www.youtube.com/user/gekon020/videos?flow=grid&view=0 fajne w tej ramie jest m.in. to, że nie martwię się czy coś pęknie, bo jak pęknie to kupię następną w innym malowaniu i nie będę musiał na to poświęcać 3 koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 20 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) ....i chyba lepiej, niz na superiorze, co? zazdroszcze rownowagi Edytowane 20 Lutego 2013 przez nabial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 (edytowane) Nie przejmować sie.. traktować ta ramę jak "auto służbowe". Pęknie to wymienią na nowe ;-) PS. Gekon. Siekierę masz na stałym wyposażeniu ? ;-) Domyślam sie ze przeziębienia nie łapią hehe Jak sie czujesz po czymś takim wsiadając na rower ? Nie ma problemow z dogrzaniem stop Zaje### długo brodzisz w tej wodzie brr. Myslałem ze to trzeba dosłownie wpaść i wypaść. Edytowane 21 Lutego 2013 przez madluki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 tak jest, lepiej niż na superiorze. lepszy dla mnie może być tylko full 29. co do przeziębień to raz złapało, ale trenowałem i pracowałem czyli nie było najgorzej, przeszło bez leków i zachorowałem najpóźniej z całego biura. polecam takie kąpiele, wszelkie zakwasy, kace itp mijają jak ręką odjął. powrót do domu jest zimny, da się rozgrzać gdy temp jest większa niż -2. gdy zimniej to trzeba mocno uważać. oprócz zimowych kąpieli polecam filmy: wales, bela-praded 2 i zjazd z caryńskiej też fajny tylko pasek od plecaka w kadrze. pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Czy połonina Cyrańska nie jest czasem na terenie Bieszczadzkiego Parku Narodowego ??? http://www.youtube.com/watch?v=cHciEDDnyLg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 tak, mam nadzieje, że nie jesteś strażnikiem tegóż parku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Hehe - nie nie jestem zdziwiłem się że po niej ( a raczej z niej) zjechałeś Kolega był w ubiegłym roku na MTB w okolicach Smerka i mimo że był tylko w pobliżu parku to już mu zwracali uwagę. A wracają do tematu Peak Zakładał ktoś oponę Conti X-King 2.4 do Peaka 2012 ?? ponoć Conti zaniża rozmiary opon w stosunku do tego co deklarują Szukam czegoś bardziej agresywnego i lżejszego od Gripsterów Na razie wybór padł albo na RoRo 2013 (czkam aż się pojawi SnakeSkin) lub właśnie X-kingi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi