bedsidelamp Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Witam. Dysponuje może ktos zdjęciem złożonego roweru na ramie Accent Peak 29er w rozmiarze XL ? Chetnie bym zobaczył jak się prezentuje gotowy do jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Witam. Dysponuje może ktos zdjęciem złożonego roweru na ramie Accent Peak 29er w rozmiarze XL ? Chetnie bym zobaczył jak się prezentuje gotowy do jazdy. jest tutaj: http://mtbikeshop.pl/pl/p/Accent-PEAK-29-rozm.-XL/886 Edytowane 25 Stycznia 2013 przez Greg00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 jest tutaj: Accent PEAK 29" rozm. XL mtbikeshop.pl a co sądzicie o tej konfiguracji? nadal klasa marketowa czy już trochę lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 korba 170mm przy rozmiarze xl sugeruje, ze ten rower zbudowano z tego, co zalegalo na magazynie, a sama cena nie jest okazyjna - troche bez sensu kupowac taki rower lepiej gola rame i swiadomie dobierac komponenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 korba 170mm przy rozmiarze xl sugeruje, ze ten rower zbudowano z tego, co zalegalo na magazynie, a sama cena nie jest okazyjna - troche bez sensu kupowac taki rower lepiej gola rame i swiadomie dobierac komponenty dzięki że potwierdziłeś moje wątpliwości. jednak z drugiej strony to przykład że można złożyć rower na tej ramie za 2,5kzł a później sukcesywnie zmieniać na lepsze komponenty. Czy mylę się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 A w jakim celu chcesz go kupić za 2,5 tysiaka na tym osprzęcie i następnie modyfikować?? Kup samą ramę a te 2,5 tyś. inwestuj w osprzęt,amora,napęd,hamulce,koła bo to co jest w niego włożone to jakieś nieporozumienie :woot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) ten sam warunek mozna spelnic przy 1500zl...oplacalnosc i sens okreslic mozesz tylko wtedy, gdy znasz swoj cel - wersje finalna roweru, niemniej ten rower raczej dla kazdego mozliwego wariantu jest glupim pomyslem, albo przynajmniej nieoptymalnym wielu kupuje rower za 3k, po czym wklada w niego 3-4 i otrzymuje rower jezdzacy co najwyzej tak, jak zlozony od podstaw za 5, niestety kazdy uczy sie na bledach, ktore kosztuja...sam kiedys mialem rower z siodelkiem wartym tyle, co rama i jedno kolo i bylem z niego dumy...a potem przyszla swiadomosc Edytowane 25 Stycznia 2013 przez nabial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 heheeh niech żyje Świadomość :laugh: ale to jest właśnie smutna prawda,kupić rower za 3 klocki i włożyć w niego kolejne 3 i co za tym idzie otrzymamy ten sam produkt za drugie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 trochę źle mnie zrozumieliście, zdaję sobie sprawę że że rower z linka jest do bani. Bardziej myślałem o tym że za 2,5 - 3 kzł można złożyć sobie sztywny rowerek który powinien być dobrą bazą. Czytałem jakiś czas temu że ktoś sobie składał na tej ramie rower i wyszło jemu ponad 4kzł tyle że użył dość dobrych części (deore, slx jak mnie pamięć nie myli i amortyzoway widelec). a przyznajcie, kto kupuje rower za sporą kase i kompletnie nic przy nim nie zmienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Eeee... Ja naprzykład? Nierozumiem troche podejścia. Że niby jak wywalasz furmanke siana to zaraz coś zmieniasz a jak garść miedziaków to jeździsz aż do zajeżdżenia? Myslę że takiej prawidłowości nie ma. Jedni zmieniaja odrazu, inni później a jeszcze inni tylko wtedy jak coś jest zaorane na amen lub ni-dy-ry-dy nie pasuje... BTW rower na tej ramie to i taniej niż za 2.5 klocka mozna poskładać. Kwestia tego jaki ma to byc rower, jakie kompromisy jesteś w stanie zaakceptować lub też jak dużo złomu masz walającego sie po obejściu... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bedsidelamp Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Greg00 dzieki za odpowiedź, ale chodziło mi o rower na tegorocznej ramie accent peak 29er XL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Może ktoś inny pomoże Ale wersja XL 2013 patrząc na specyfikacje jest większa od XL 2012 podsiodłówka 515mm - 2012 530mm - 2013 Efektywna długość wydaje się być ta sama ciut inne kąty, itd Pytanie jak biegnie górna rura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 co do koloru czerwonego to na pewno nie jest to wiśnia, mój jest troszke ciemniejszy niz bolidy ferrari Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Zapodaj fotkę. http://www.galbet.pl/galeria/paleta_ral.jpeg kolor 3002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 3002 czerwony-karminowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 rama stoi zapakowana w szafie jak będę składał to na pewno dam, na pewno nie jest to 3002, zaden nie jest taki sam ale najbliżej jest 3001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek0126 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 nie za bardzo ogarniam temat 29 ale czy ACCENT nie ma za ostrych kątów ? sam szukam ramki do 1k i nie wiem co wybrać. znalazłem coś takiego http://ultimabike.pl/index.php?p569,force-mtb-29. jest sens dokładać trzy stówki, a może wogóle coś innego polecicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 zarzut zwiazany z katami to chyba zbyt rozwarte sa to katy nastawione na wieksza aktywnosc roweru, ktora rzeczywiscie wymaga czasem troche wiecej umiejetnosci i opanowania, ale takie bylo zalozenie - budzetowa rama dla ambitnych czy warto brac cos innego? byc moze, ale zeby bylo lepiej, to trzeba dac 3x tyle za alusa znanego producenta, a nie forca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek0126 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 tak tak rozwarte, ale jak to się ma do kątów konkurencji np scale 69.5 bo o kącie główki oczywiście mowa. czy będzie on dużo bardziej nerwowy ? z drugie strony nigdzie nie mogę znaleźć informacji przy jakiej długości widelca accent podaje kąty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 100mm skoku kat glowki dosc istotnie skraca baze kol i zwieksza reakcje na ruch kierownica...w 29erze z zalozenia nie ma czegos jak nerowosc, wiec poki nie zrobimy glowki 73*, krotkiej gornej rury i ogona 430-435mm, to raczej malo komu w xc przeszkadzac bedzie zbytnia dzikosc scale bedzie bardziej stabilny z gorki, wymagajacy wiecej sily przy skrecaniu, chociaz tez nie zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommek7 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Hej. Mam takie pytanie, z racji iż zamówiłem już ramę w tej jakże okazyjnej cenie Może nie jest to jedyna w swoim rodzaju okazja, ale zawsze to te 50zł do przodu. Rower będę składał w sposób następujący: głównym priorytetem po ramie są dla mnie koła - amortyzator - hamulce. Reszta już wyjdzie w praniu. Pytanie mam następujące ile rzeczy będę mógł na początek przełożyć z mojego starego roweru: http://www.forumrowerowe.org/topic/126475-amortyzator-przedni-co-wybrac-do-tej-ramy/ ? Wiadomo, że siodełko bo wymiar sztycy ten sam. Interesuje mnie jednak jak przedstawia się sprawa z przerzutkami? Czy korba, kaseta i wszystkie mechanizmy będą nadawać się na przekładkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fata Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 tak pasują ja też przekładam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) tak pasują ja też przekładam Błotniki przekładasz? Jak sie uprzesz to zostawisz kierownice bez mostka i siodełko. Naped tez będzie się kręcił ale zapewne zechcesz go zmienić po pierwszej jeździe na większych kołach. Tak na serio to licz sie z tym ze będziesz musiał skompletować wszystko od podstaw. Pozdrawiam Edytowane 28 Stycznia 2013 przez madluki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bedsidelamp Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) madluki to prawda z tym napędem ? ja na przykład też mam w planie przełożenie ze starego roweru obu przerzutek, korb lx 17cm i kasety ale nie wiem jak to ma się niby do 29" ? opór podczas jazdy ? Edytowane 28 Stycznia 2013 przez nabial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fata Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Błotniki przekładasz? Jak sie uprzesz to zostawisz kierownice bez mostka i siodełko. Naped tez będzie się kręcił ale zapewne zechcesz go zmienić po pierwszej jeździe na większych kołach. Tak na serio to licz sie z tym ze będziesz musiał skompletować wszystko od podstaw. Pozdrawiam Błotniki nie pasują a czym to ma różnić się korba od 26 a ta która ma niby być w 29 Napęd 3x9 lub 3x10 jest innym napędem w 26 a jakimś specjalnym w 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi