Malinowy Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Nie ma co się denerwować, dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 1 Października 2017 Udostępnij Napisano 1 Października 2017 Czytaj ze zrozumieniem Panie mądry. Rower zjazdowy nie jest do podjazdów...Zawsze można obrócić kota ogonem Chcesz to się tam męcz na podjazdach ja wykupię bilet na wyciąg Poza tym była to ironia abyście sprzedali swoje śmieszne rowerki na dużych kołach i zamienili na rowery dziecięce z kołami 26. A co do pękającego peaka nic się nie zmieniło bo tak się po prostu dzieje. Przez manię lekkości i zajemocno cieniowane rurki spawy puszczają i można cieszyć się tym ,że obejmie to gwarancja. Teraz się tłumaczysz? Po co? Samoloty też spadają, czy to jest powód by nimi nie latać? Zawsze można pójść piechotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Dziś mój peak 29 pękł po ok8-10 tys km . Od kilku dni przy mocniejszym depnieciu na pedały było słychać trzaski jak z rozsypanego łożyska . Wymieniłem suport bo myślałem że to on tak hałasuje , ale po dokładnych oględzinach zobaczyłem rysę na spawie obok haka przerzutki . Zeszlifowałem farbę dla pewności i niestety pęknięta . Dobrze że nie pękło całkowicie bo skończyło by się niezła glebą. Szkoda ramy bo nawet rysy na niej nie było a tu takie jaja Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka I jeszcze mam do Was pytanie . Sezon rowerowy się kończy , od dziś wsiadam na trenażer . Muszę kupić nową ramę jak myślicie czekać na nowego peaka ? . Znając firmę Accent wprowadzenie na rynek opóźni się o kilka miesięcy i pewnie w okolicy czerwca będzie dostępna w dystrybucji . Wizualnie wolał bym ramę biało czarną jak do tej pory ,a w nowych ramach niestety tego koloru brak ,ale za to mamy sztywną oś. Co robić ? Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Po co kupować nowy egzemplarz tego samego modelu ramy, który pękł po 8-10kkm, czyli po mniej więcej 2 sezonach użytkowania? Zwłaszcza iż jest to niestety dość popularna przypadłość tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 W Twoim przypadku to pękła jedynie spoina. Hak jest najpierw wsuwany do rurek tylnego widła a potem spawany. Między innymi dlatego nie oderwał się całkiem kawałek tylnego widła. Po zdjęciu wnioskuję, że da się to bezpiecznie naprawić. Odnośnie nowego peaka - jak to mówią "pierwsze śliwki robaczywki" ja osobiście wolałbym nie być beta królikiem doświadczalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Naprawić nie zamierzam , trochę po czytałem o spawaniu aluminium . W takim razie jak nie Peak to jaka inna rama powiedzmy do 1500 zł ? Niestety wybór żaden na tą chwilę ;( Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Może chiński karbon flyxii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Jak mnie to spotka, to tez idę w kierunku wschodnim tym bardziej, że też mam pozytywne doświadczenia z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Na bike-discount jest sporo węglowych ram cube w cenie od 300EUR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Koledzy chiński karbon z chęcią ale sama rama to ok 350 dolarów +cło i VAT , a bikediscount to są ramy cube w wyprzedaży ale rozmiary 23 . Niestety chcąc nie chcąc będę skazany na kolejnego Peak'a ;/ Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 A może Force Grannus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Ramę Force brałem pod uwagę ale , tam mieści się opona 2.2 na styk i z tego co pisali na czeskich forach geometria raczej turystyczna . Chodź cena w Czechach sporo niższa niż u nas Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 2,2 na tyle to mało? Nie znam tej ramy, ale grybym miał zmieniać aktualną byłaby mi ona bliższa niż peak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Koledzy chiński karbon z chęcią ale sama rama to ok 350 dolarów +cło i VAT Nieprawda, wprawdzie sama rama FR-316 to aktualnie 375USD, ale żadne cło i inne Vaty cię nie będą dotyczyć (trzeba wybrać opcję Tax Shelter Shipping to Europe). Przy obecnym kursie będzie to niecałe 1400zł. Moim zdaniem warto, bo to cena niektórych alu wynalazków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 23 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 (edytowane) bikediscount to są ramy cube w wyprzedaży ale rozmiary 23 . Jeżeli ta geo odpowiada to pełna rozmiarówka: https://www.bike-discount.de/en/buy/cube-reaction-gtc-pro-29-side-swing-frame-carbon-n-flashred-581102 Cena jakby akurat : ) Ramę Force brałem pod uwagę ale , tam mieści się opona 2.2 na styk i z tego co pisali na czeskich forach geometria raczej turystyczna . 2.2 na tył wystarczy a geo nie nazwałbym turystyczna. Może o kilka mm za wysoki mostek ale to raczej nie problem. Chyba, że czytałeś na forum DH i pisali o kącie główki ; ) A budżetowa alu bez sztywnej osi i DM choć z taperem i niestety PF https://www.centrumrowerowe.pl/ramy-rowerowe/mtb-sztywne/29-cali/p,rama-instinct-29-czarno-zolto-szara-matowa-author,311663.html Wszystkomajaca, tania, gwintowana i wytrzymala ale ciezka wiec nie do scigania: https://www.zico-bike.pl/ramy/rama-kellys-gate-90-29-2017 lub ze starą, bardziej wyciągnięta geometria: http://allegro.pl/rama-2016-kellys-gate-10-do-kol-29-promocja-i6674160837.html?reco_id=b352b7c3-cff1-11e7-b70f-ecf4bbd0bee8 Edytowane 23 Listopada 2017 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonradCK Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 ma ktoś biało czerwonego peaka? pokażcie zdjęcia! zastanawiam się nad kolorem biało czerwonym lub czarno czerwonym (z tym kolorem nie ma problemu żeby pooglądać jakieś zdjęcia za to z białym ciężki temat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Panowie, czy w Piczkę wchodzi Maxxis Ikon 2,35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Wejdzie na pewno. Ktoś tutaj wstawiał zdjęcie z NN 2.6 i weszło na spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawwwid Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Witam, Czy wie ktoś jakie są jakieś różnice pomiędzy modelami Accent Peak 29 NX 2017, a 2018? Od Velo dostałem odpowiedz że model 2017 został już wyprzedany, a rocznik 2018 będzie dostępny dopiero wczesną wiosną, ale tak przeglądając najnowszy katalog i oferty z 2017 nie widzę żadnych różnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Bo podobno różnica miała dotyczyć sławetnej przedniej sztywnej osi dla pań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawwwid Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Czyli w wersji męskiej bez zmian rozumiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 A kąty przodu? miały się zmieniać na bardziej 'trendy' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawwwid Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Zmiana dotyczy tej nowej ramy ze sztywną osią, ale już sam gotowy rower na 2018 jest na "starej" ramie. Edytowane 3 Stycznia 2018 przez Dawwwid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syntetycznypiotr Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Jeśli oni nie wiedzą to skąd miałby to wiedzieć ktoś z forum. Zapytaj przez ich profil z FB, tam odpowiada taka ogarnięta Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Wg katalogu accenta na 2018 peak 29 będzie na starej ramie natomiast niezależnie dostępna nowa rama oznaczana peak 29-TA12 będzie miała ośkę 142x12 i HT=70 deg. Nie będzie też peaka (ani ram) 27,5 i 26. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi