schwinn0 Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 (edytowane) Ale jeden podstawowy minus to brak sztywnej osi z tyłu w nowym peaku karbonowym. Edytowane 21 Stycznia 2017 przez schwinn0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Przecież ma sztywną oś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Ok racja Brak jest mocowania pod przednią przerzutkę co dla niektórych stanowi poważną niedogodność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Przednią zmieniarkę też idzie zamontować Rama ma być wytrzymała i geometrią odpowiadać użytkownikowi więc ja generalnie mam w 4 literach i testów, eksperymentów zrobił se taki Trek. Kurna to zbiorowisko rurek a nie prom kosmiczny. Jak ktoś wyczuwa takie suptelności jak sztywność korby XT względem SLXa to niech płaci za napis na ramie i te setki godzin testów. Swoją drogą czy rama z takiego Astro nie przechodzi testów?? No przechodzi i bardzo często jest lepsza od "naklejki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 (edytowane) Wiem że można, ale łatwiej byłoby gdyby mocowanie było w standardzie niż dawać na obejmę Edytowane 21 Stycznia 2017 przez schwinn0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mwawe Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 (edytowane) Przednią zmieniarkę też idzie zamontować Rama ma być wytrzymała i geometrią odpowiadać użytkownikowi więc ja generalnie mam w 4 literach i testów, eksperymentów zrobił se taki Trek. Kurna to zbiorowisko rurek a nie prom kosmiczny. Jak ktoś wyczuwa takie suptelności jak sztywność korby XT względem SLXa to niech płaci za napis na ramie i te setki godzin testów. Swoją drogą czy rama z takiego Astro nie przechodzi testów?? No przechodzi i bardzo często jest lepsza od "naklejki". Genialne!! Nic dodać nic ująć Edytowane 21 Stycznia 2017 przez Mwawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syntetycznypiotr Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Jaka przerzutka przednia (2x11) będzie najsensowniejsza do Peaka 29 2016? W sensie np. prowadzenia linki. Accent napisał mi po prostu że każda na obejmę będzie pasować... z drugiej strony to oni chyba prowadzą linkę górą więc pewnie top/dual pull. Czy te "załamanie" w rurze podsiodłowej nie utrudni montażu przerzutki typu high clamp (akurat taka w interesującej mnie grupie jest - tzn. high clamp dual pull). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Jest teraz taki fajny wynalazek pod tytułem side-swing. Linka do przerzutki wchodzi z jej boku, jednocześnie ma swój opór więc można prowadzić pełny pancerz od samej manetki. Mechanizm jest zawsze ten sam niezależnie czy ma obejmę na dole, na górze, jest e-type czy direct mount. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Pasują obie wersje (Down Swing i Top Swing) . Załamanie nie przeszkadza (w przypadku zmieniarek od Shimano) - znajomy na tej ranie miał założone obie wersje. Edytowane 22 Stycznia 2017 przez gtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Polecam tylko zobaczyć, czy przerzutka z obejmą powyżej wodzika nie wypadnie na dolnym otworze na koszyk na bidon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablosss Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Proszę o pomoc w doborze rozmiaru Peaka 29 2016, mam 180 cm wzrostu i przekrok 85-86, obstawiam rozmiar M? Co Wy na to? Przymierzałem się do L z 2015 i była ok a to niby jest odpowiednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 W 17" down-swing nie wlezie na ramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Proszę o pomoc w doborze rozmiaru Peaka 29 2016, mam 180 cm wzrostu i przekrok 85-86, obstawiam rozmiar M? Co Wy na to? Przymierzałem się do L z 2015 i była ok a to niby jest odpowiednik. Ja aktualnie mam 184 ? i wiekszy przekrok i mam M. Kiedyś miałem L, ale jednak M zwinniejsza - sztyca 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 M, L - a nie prościej 19"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagneTofon Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Ja mam 180 i nogę 90, jeżdzę na S ale z mostem 100, bez podkładek i sztycą wysuniętą na 30 cm ponad komin. I to generalnie jest max tej ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablosss Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Pewnie prościej 19 cali , rama zamówiona lada moment dojdzie i wtedy będzie jasne Arni a Ty ile masz wzrostu bo widzę że ujeżdżasz Peaka 19"? Edytowane 26 Stycznia 2017 przez Diablosss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 186, i 86/87 przekrok, ale gdybym miał 20" ramę o TTh 620/625, to bym nie narzekał z mostkiem 90/100mm. U ciebie 19", dla pewności sztyca 400mm, mostek ok. 80/90mm i powinno być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablosss Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Na 19 z 2015 roku było ok więc tu też będzie , mostek właśnie planuję 80 mm, dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Ja jeździłem dotychczas na mostku 90mm, ale korciło mnie by założyć 100/110, bo jakoś tak mi brakowało. Akurat trafiła się okazja i testowo wsadziłem teraz 110. Na razie po testach asfaltingowych jest OK, nawet wszystko wyjąłem spod niego. Główną niewiadomą są bardzo strome zjazdy żeby mnie nie wywalało do przodu. Zobaczymy. Także u ciebie 80/90mm się sprawdzi. Edytowane 27 Stycznia 2017 przez Arni220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablosss Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Przełożę sobie ze swojej 26 i potestuję zanim kupię drugi mostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Dokładnie. Może za miesiąc będę miał na sprzedaż XLC 90mm, ale jeszcze też nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudizc Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Bawił się ktoś w dorabianie tylnego haka do peak'a w systemie direct mount? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 3 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Było podawane kiedy dokładnie ten Peak Carbon będzie dostępny w sklepach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WonszRzeczny Napisano 3 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 podobno w kwietniu, tak Accent pisał na swoim fanpejdżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 3 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi