firefoks Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Neco to bardzo dobre stery i suporty w przystępnej cenie. Polecam stery Neco na maszynach. Nawet specjalnie zajrzałem pod uszczelkę żeby zobaczyć czy dali smar w łożyskach i okazało dię, że był. A ktoś pisał,że w FSA było sucho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudizc Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Tak samo jak z każdą inną rzeczą - gwarancja leci od nowa. Art. 581. § 1. Jeżeli w wykonaniu swoich obowiązków gwarant dostarczył uprawnionemu z gwarancji zamiast rzeczy wadliwej rzecz wolną od wad albo dokonał istotnych napraw rzeczy objętej gwarancją, termin gwarancji biegnie na nowo od chwili dostarczenia rzeczy wolnej od wad lub zwrócenia rzeczy naprawionej. Jeżeli gwarant wymienił część rzeczy, przepis powyższy stosuje się odpowiednio do części wymienionej @gtb jednak firma velo ma inną politykę gwarancyjną... "Witam, Zgodnie z warunkami gwarancji, dwuletnia gwarancja powstaje z chwilą odbioru zakupionego produktu i w przypadku wystąpienia w okresie gwarancji wad fabrycznych bądź materiałowych, gwarant zapewnia wymianę produktu na nowy. W związku z powyższym z chwilą wydania nowego produktu na gwarancji, gwarancja nie odnawia się i okres ochrony kończy się z chwilą upływu dwóch lat od daty zakupu. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Warunki gwarancji kształtuje gwarant i ma do tego prawo (oprócz klauzul niedozwolonych). Radzę skorzystać z rękojmi. Prawie zawsze jest korzystniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 (edytowane) Stanowisko Velo jest nie zgodne z obecnie zobowiązującym prawem https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/gwarancja/ (pkt. "Okres ochrony gwarancyjnej"). Jeśli zakupu dokonałeś po wejściu w życie wspomnianego artykułu (po 23.12.2014) zgłoś sprawę do UOKiK . Edytowane 2 Stycznia 2017 przez gtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudizc Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 To chyba sprawa jest z góry przegrana bo na moim paragonie widnieje data 22.12.2014r Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celir Napisano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 (edytowane) małe pytanko czy są jakieś większe różnice w użytkowaniu między rocznikiem 2016 i starszymi waszym zdaniem Edytowane 14 Stycznia 2017 przez Celir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Nie mam 2016, ale mam 2015 czy nawet 14, ale skoro sam producent deklarował, iż nie nastąpiły zmiany poza malowaniem, to czego się spodziewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celir Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Na stronie producent piszę 'Uwaga! Rozmiarówka ram 2016 różni się od tej z lat ubiegłych. Przed doborem rozmiaru ramy sprawdź jej geometrię.' Znalazłem schematy rocznika 2015 i 2016 i hmm wychodzi na to że L 2015 to M 2016 a przynajmniej bardzo mają zbliżone wymiary czy to może jakiś błąd w rysunkach? Schematy znalazłem na stronie centrum roweroweRocznik 2015 https://www.centrumrowerowe.pl/ramy-rowerowe/mtb-sztywne/29-cali/p,rama-peak-29-bialo-czarna-matowa-2015-accent,276888.html Rocznik 2016 https://www.centrumrowerowe.pl/ramy-rowerowe/mtb-sztywne/29-cali/p,rama-peak-29-bialo-czarna-2016-accent,557658.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 W 2016 ogon się wydłużył o 3 mm, fork rake o 1-2 mm i baza kół o kilka milimetrów. Generalnie zmiany symboliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mwawe Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 A mnie zastanawia, dlaczego do tej pory rama która jest projektowana, rekomendowana, reklamowana przez "prosów" nie ma z tyłu sztywnej osi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Wersja karbonowa będzie miała sztywną oś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celir Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Jaki więc rozmiar mam wybrać na następujące wymiary ciała chcę kupić ramę z 2015 roku Edytowane 19 Stycznia 2017 przez Celir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Przy kącie główki 72' M-ka odpada, bo jest za krótka o 1-2 cm. L-ka na długość jest idealna, bo do 72' odpowiednim mostem będzie most o dł. 6-8 cm. problem może stanowić przekrok. Jeśli L-ka nie będzie dobra to szukasz czegoś innego. Najlepiej przeszukać internet już złożonych Peaków L i pomejlować z właścicielami o przekrok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celir Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 tak tez robilem i wiekszosc osob doradzala mi rozmiar m tylko zastanawia mnie oznaczenie rozmiarow bo 19 cali to zazwyczaj M a w roczniku 2015 M to 17,5 cala a 19 cala to L Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Ja bym brał 19". Sam mam 19" przy 180cm wzrostu, 84cm nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 (edytowane) ...w roczniku 2015 M to 17,5 cala a 19 cala to L Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Troche inaczej chyba...Przed 2016 M, L, XL - 17.5", 19", 21" Od 2016 S, M, L - 17.5", 19", 21" Edytowane 19 Stycznia 2017 przez schwinn0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celir Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 czyli tak jak pisalem:) Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 19" będzie dobra, 21" będzie za duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mwawe Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Wersja karbonowa będzie miała sztywną oś. No ok, ale do tej pory i tak powinni ramę zaopatrzyć w takie rozwiązanie. Generalnie to z większością producentów tak jest. Niby takie świetne, ale dostępne tylko w nielicznych... Skąd takie info, że w karbonowej będzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Skąd takie info, że w karbonowej będzie?? http://velo.pl/czesci/ramy/accent/peak-29-carbon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 czyli tak jak pisalem:) Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Zgadza się. Miałem zaćmienie jasności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mwawe Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 http://velo.pl/czesci/ramy/accent/peak-29-carbon Za tą cenę to już takiej rewelacji nie ma. spokojnie można inne znaleźć nowe bardziej renomowanych firm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Z cena trochę przesada, kojarzę, że miało być chyba ok. 2kzł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Również jestem zdania, że 2000 zł to maks. ile można wydać na tą ramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mwawe Napisano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 kojarzę, że miało być chyba ok. 2kzłHehe, ale nie wyszło ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi