krycha Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Pierwszą odsyłałem xD była źle wywiercona dziura pod stery. Dwa razy to juz przesada...to chyba nawet odczuwalne nie jest, ale w psychice siedzi, a na sto procent nie mam jak tego sprawdzić A może to kwestia wycentrowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Myślałem o tym, ale wizualnie koło jest idealnie na środku w widelcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UniqueReflection Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Witam. Planuje zakup ramy Peak 29. Tylko problem jest taki że nie mam od nikogo przymierzyc rower. I chciałbym wiedzieć czy rozm. M dla osoby mająca 174cm wzrostu a w kroku 78cm odpowiednią ramą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Przy twoich wymiarach tylko Mka. Lka będzie za duża i w terenie będą problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UniqueReflection Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Dzięki. Jeszcze postaram się u kogoś się zmierzyć na M-ce tylko że nikogo nie znam kto mógłby mieć Peaka M! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenzie Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Ludzie tutaj nie chcą Tobie źle doradzić Możesz śmiało brać Mke. W razie czego pisz do producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Przy moich 175 cm mam "M"-kę i jest bardzo dobrze więc nie musisz się przymierzać do niczego tylko brać bez obaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UniqueReflection Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Fajnie. Dzięki wielkie za pomoc Mam jeszcze takie pytanie. Czy warto dopłacić 800zł do ramy Merida Big Ninę Team Issue 2014? Bo dużo mi mówi że jest warto, a ją uważam że nie ale co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 za tą kasę już masz hamulce lub amorka. ja bym się nie skusił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UniqueReflection Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Też tak uważam. Ale dużo mówi że Peak to szmelc. Ale jakby był taki szmelc to BT nikt nie robił z nich Custom Bikes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Mówi to dużo osob co nawet tej ramy na żywo nie widziały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Gadają ci co znają się na tym jak świnie na obrazach,na oczy nie widzieli,nie jeździli ale GADAJĄ,ot mamy typowych znawców,mam tą ramę drugi sezon i drugi w górach była i to konkretnych i zawsze dawała radę i kolejna rama jeżeli ta poleci to będzie kolejny Peak 29" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UniqueReflection Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 No to git. Dzięki za pomoc i info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenzie Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Gadają ci co znają się na tym jak świnie na obrazach,na oczy nie widzieli,nie jeździli ale GADAJĄ,ot mamy typowych znawców Tutaj masz wystarczającą rekomendację. Sam korzystam z PEAK'a pół sezonu, a nie były to niedzielne jazdy, przejechane 3 maratony i żadnych problemów. W tej cenie.. nic tylko brać. Na pewno nie będziesz żałować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 (edytowane) Merida za te dodatkowe 800zł oferuje tylko 12x142 z tyłu i krótszy ogon o te 2mm. Jak dla mnie szkoda kasy na taką ramę. Wybierając następną ramę albo to będzie Spec (za krótki ogon) albo carbon innej marki, ale w lepszej cenie. Edytowane 14 Lipca 2015 przez MokryxD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UniqueReflection Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Też tak uważam i według mnue za dużo się płaci za nazwę firmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Ta Merida ma też stery w komplecie i zacisk sztycy, no i średnicę sztycy 27,2, która w HT jest chyba jednak lepszym rozwiązaniem Poza tym w przypadku takich producentów jak Merida, Scott czy Giant płaci się za jakość wykonania, wielokrotnie ktoś pisał o kiepskim lakierze w Peaku, problemach z wkręceniem suportu, nie mówię już o takich niedoróbkach jak nietrzymanie geometrii (był przykład na forum). Peak to dobra rama, w swojej cenie oferuje bardzo dużo, ale nie piszcie już, że nie warto dopłacać, jak kogoś stać to czemu nie miałby dołozyć kilkaset złotych do lepszej ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeson Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Hej. Ja właśnie zaczynam składanie 29-tki na ramie Peaka. Ramka już u mnie jest, wygląda całkiem fajnie. Rozterki były, merida, chinski carbon itd,itp. Jednak po przemyśleniu sprawy wziąłem peak i trcohę kasy zostało. Mam jednak pytanko czy do tej ramy mam brać sztycę z offsetem czy bez ( bo podoba mi się ten accentowski carbonik i jest bez offestu ), czy mostek 80mm będzie ok? Mam 174 cm wrostu i 79 w przekroku, ręce dość długie bym powiedział . Z góry dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rero Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Bierz jak uważasz. Nie podałeś też rozmiaru ramy jaką kopiłeś. Jeśli Ci się podoba coś - weź, jeśli uważasz że będzie ok. Jeśli nie, to sprzedasz, kupisz inne. Najgorsza sprawa chyba z siodłem będzie Chyba że ktoś ma takie same "rozmiary" to niech się wypowie. Moim zdaniem warto poznać nawet trochę sprzętu jeśli nie trafisz z tą bez off.. Wszystko musisz przymierzyć, mostek na minus czy plus, ilość podkładek, długość ramion korby, ilość podkładek .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcys998 Napisano 19 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 (edytowane) hej moje wymiary podobne, 175 cm, noga 80, rama M. kierownica 710mm wznios 25mm, gięcie w górę 5 stopni w tył 9, sztyca z ofsetem 1,5 cm, mostek 80mm 10 stopni na minus, podkładki 2cm. Edytowane 19 Lipca 2015 przez Marcys998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Tak jak kolega Marcyś tyle że mostek 90mm i na minusie,sztyca z offsetem 1,5 cm,kiera 750 ,korby 175 ale będzie zmiana na 170 Jeśli Ci się podoba coś - weź, jeśli uważasz że będzie ok. Jeśli nie, to sprzedasz, kupisz inne. Niezłe podejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UniqueReflection Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Bierz jak uważasz. Nie podałeś też rozmiaru ramy jaką kopiłeś. Jeśli Ci się podoba coś - weź, jeśli uważasz że będzie ok. Jeśli nie, to sprzedasz, kupisz inne. Najgorsza sprawa chyba z siodłem będzie Chyba że ktoś ma takie same "rozmiary" to niech się wypowie. Moim zdaniem warto poznać nawet trochę sprzętu jeśli nie trafisz z tą bez off.. Wszystko musisz przymierzyć, mostek na minus czy plus, ilość podkładek, długość ramion korby, ilość podkładek .. Bierz jak uważasz. Nie podałeś też rozmiaru ramy jaką kopiłeś. Jeśli Ci się podoba coś - weź, jeśli uważasz że będzie ok. Jeśli nie, to sprzedasz, kupisz inne. Najgorsza sprawa chyba z siodłem będzie Chyba że ktoś ma takie same "rozmiary" to niech się wypowie. Moim zdaniem warto poznać nawet trochę sprzętu jeśli nie trafisz z tą bez off.. Wszystko musisz przymierzyć, mostek na minus czy plus, ilość podkładek, długość ramion korby, ilość podkładek .. Co do siodełka to podam jaki model mam ponieważ mam podobne co ty. Tylko że w kroku to mam 78cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Co wy takie kiery macie ja w moim peaku L mam 580mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Jeździłem na 600mm w Peaku, to jest tak nerwowe, że co chwile łapałem uślizg przedniego koła w zakręcie Przy 680mm jest o wiele lepiej i stabilniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Szeroka kiera w 29" to podstawa do nawigowania maszynką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi