DIYaudioPawelS Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Znajomy ma biało-niebieski i jest biały. coś jak biel na pralce czy lodówce. ja mam od niedawna bialo-niebieski i to jest biala perla!jednak nie tak biala jak piszesz - odrobine ciemniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcys998 Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 u kolegi biała perła, nie "śnieżnobiała" leci trochę w ecru ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudizc Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 kolejne pytanie: czy do peak'a w rozmiarze L wystarczy sterówka o długości 158mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Tak wystarczy. Ja mam około 16cm Główka ma 100mm stery około 10mm podkładki 1cm mostek 40mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rero Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Witam, mam 191cm wzrostu, w przekroku koło 89cm, brać XL z mostkiem koło 80mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 tak, bierz XL mam tylko 5cm wiecej i chcialbym wieksza rame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenzie Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Ja mam 193 cm i brałem XL, co jest oczywiste. Ty się nawet nie zastanawiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rero Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Dobra, dzięki za odpowiedzi.. A jakie kola do tego byście polecili? Tak do 600 za jedno, myślałem o piastach ew czerwonych, bądź np tylko jedno, by pasowały jakoś pod rame ( czarno-biała-czerwona ) Polecicie coś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenzie Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Tutaj masz szerokie pole do popisu Poszperaj w necie, pójdz do serwisu Masz wybrane tarcze? 6 śrub czy CL? Ile szprych? Ja osobiście w swoim Peak'u mam koła na piastach XT (zostały po przesiadce z '26), obręcze Accent Airplane, szprychy Sapim cieniowane, opony Panaracer Soar All Condition 2.0 i jestem niesamowicie zadowolony. Nie należę do maniaków wagi więc na to nie zwracam uwagi. Koła proste, sztywne, żadnych problemów W Twoim budzecie spokojnie się zmieściesz. Edytowane 16 Czerwca 2015 przez Kenzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcys998 Napisano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 W kwestii kół możesz zapytać w daveo.pl - (dawid użytkownik tego forum). Polecam, składał koła dla mnie i dla kuzyna i wszystko z nimi ok a nie ważę mało ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommek77 Napisano 1 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Zastanawiam się nad zakupem tej ramy ale ważę ponad 100kg i nie wiem czy wytrzyma takie obciążenie, dodatkowo czasem jeżdzę z plecakiem więc dochodzi jeszcze kilka kilo. Nie chciałbym żeby mi pękła podczas jazdy a późnie okazało się że gwarancja nie zostanie uznana, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 1 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 o gwarancje sie nie martw. mi pekla rama w authorze i wymienili mi ja na peaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenzie Napisano 1 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 O gwarancje nie ma się co martwić. Tutaj Accent wywiązuje się ok. Jednak ponad 100 kg to może być 110, albo 130 albo i wiecej Najlepiej napisz do producenta. Źle nie doradzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowyUser99 Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Pytanie się innych osób jaki rozmiar wziąć jest zabawne dla mnie. Trzeba do tego indywidualnie podejść. Ja mam 186/82 i wybrałem XL. I jest świetnie. W terenie bez problemu. Górna rura nie wadzi mi nigdy i nie muszę mieć kuriozalnie wysoko wyciągniętej sztycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 @up A byłeś Kolego kiedykolwiek na mega technicznej ścieżce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowyUser99 Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Byles. Nawet skakales juz na tej ramie z tak max 50cm. A co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Ja tam mam 182/85 wybrałem rozmiar L i jest idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rero Napisano 11 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Co do gwarancji Accenta, to jak wyżej - wywiązują się. Miałem przypadek z tą ramą taki: http://www.forumrowerowe.org/topic/186625-reklamacja-ramy-rowertourpl/?do=findComment&comment=1707921 . 6 dni roboczych i rama była u mnie, nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 11 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Miał ktoś przypadek pęknięcia Peaka dolnych rurek łańcuchowych w okolicach suportu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fester1506 Napisano 11 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Też czekam na swoją ramę, pękła nad spawem na rurze podsiodełkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcys998 Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Zastanawiam się nad zakupem tej ramy ale ważę ponad 100kg i nie wiem czy wytrzyma takie obciążenie spoko spoko ja ważę 101kg i wszystko jak na razie jest dobrze, dodam że rama nie ma u mnie lekko wprawdzie żadnych skoków nie urządzam ale dość ostre zjazdy się zdarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Ja tez ponad 100 ze sztywnym widelcem na ostrych polnych sciezkach z duzymi dziurami,korzeniach,skakaniu z kraweznikow jeszcze nie pękła więc raczej jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Ogólnie sztywna rama, duuuuzo bardziej sztywna od Canyona 120 mm (fula), z zeszłego roku. Natomiast u mnie jest chyba główka lekko pod kątem wspawana, bo koło przednie jest w troszeczkę innej płaszczyźnie niz reszta roweru :/ ...no ale, 650 zł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenzie Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 (edytowane) Ogólnie sztywna rama, duuuuzo bardziej sztywna od Canyona 120 mm (fula), z zeszłego roku. Natomiast u mnie jest chyba główka lekko pod kątem wspawana, bo koło przednie jest w troszeczkę innej płaszczyźnie niz reszta roweru :/ ...no ale, 650 zł....Zawsze możesz odesłać na reklamację Te ramy sprzedają się świetnie i naprawdę niewiele znam osób które by miały z Nią problemy. Edytowane 13 Lipca 2015 przez Kenzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Pierwszą odsyłałem xD była źle wywiercona dziura pod stery. Dwa razy to juz przesada...to chyba nawet odczuwalne nie jest, ale w psychice siedzi, a na sto procent nie mam jak tego sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi