Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znajomy ma biało-niebieski i jest biały. coś jak biel na pralce czy lodówce.
 ja mam od niedawna bialo-niebieski i to jest biala perla!

jednak nie tak biala jak piszesz - odrobine ciemniejsze

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Dobra, dzięki za odpowiedzi..

A jakie kola do tego byście polecili? Tak do 600 za jedno, myślałem o piastach ew czerwonych, bądź np tylko jedno, by pasowały jakoś pod rame :D ( czarno-biała-czerwona )

Polecicie coś??

Napisano (edytowane)

Tutaj masz szerokie pole do popisu ;) Poszperaj w necie, pójdz do serwisu ;)
Masz wybrane tarcze? 6 śrub czy CL? Ile szprych? ;)

Ja osobiście w swoim Peak'u mam koła na piastach XT (zostały po przesiadce z '26), obręcze Accent Airplane, szprychy Sapim cieniowane, opony Panaracer Soar All Condition 2.0 i jestem niesamowicie zadowolony. Nie należę do maniaków wagi więc na to nie zwracam uwagi. Koła proste, sztywne, żadnych problemów ;) W Twoim budzecie spokojnie się zmieściesz.

Edytowane przez Kenzie
Napisano

W kwestii kół możesz zapytać w daveo.pl - (dawid użytkownik tego forum). Polecam, składał koła dla mnie i dla kuzyna i wszystko z nimi ok a nie ważę mało ;-)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zastanawiam się nad zakupem tej ramy ale ważę ponad 100kg i nie wiem czy wytrzyma takie obciążenie, dodatkowo czasem jeżdzę z plecakiem więc dochodzi jeszcze kilka kilo. Nie chciałbym żeby mi pękła podczas jazdy a późnie okazało się że gwarancja nie zostanie uznana,

Napisano

O gwarancje nie ma się co martwić. Tutaj Accent wywiązuje się ok. Jednak ponad 100 kg to może być 110, albo 130 albo i wiecej ;) Najlepiej napisz do producenta. Źle nie doradzą ;)

Napisano

Pytanie się innych osób jaki rozmiar wziąć jest zabawne dla mnie. Trzeba do tego indywidualnie podejść. Ja mam 186/82 i wybrałem XL. I jest świetnie. W terenie bez problemu. Górna rura nie wadzi mi nigdy i nie muszę mieć kuriozalnie wysoko wyciągniętej sztycy.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zastanawiam się nad zakupem tej ramy ale ważę ponad 100kg i nie wiem czy wytrzyma takie obciążenie

spoko spoko ja ważę 101kg i wszystko jak na razie jest dobrze, dodam że rama nie ma u mnie lekko wprawdzie żadnych skoków nie urządzam ale dość ostre zjazdy się zdarzają.

Napisano

Ogólnie sztywna rama, duuuuzo bardziej sztywna od Canyona 120 mm (fula), z zeszłego roku. Natomiast u mnie jest chyba główka lekko pod kątem wspawana, bo koło przednie jest w troszeczkę innej płaszczyźnie niz reszta roweru :/ ...no ale, 650 zł....

Napisano (edytowane)

Ogólnie sztywna rama, duuuuzo bardziej sztywna od Canyona 120 mm (fula), z zeszłego roku. Natomiast u mnie jest chyba główka lekko pod kątem wspawana, bo koło przednie jest w troszeczkę innej płaszczyźnie niz reszta roweru :/ ...no ale, 650 zł....

Zawsze możesz odesłać na reklamację ;)

Te ramy sprzedają się świetnie i naprawdę niewiele znam osób które by miały z Nią problemy.

Edytowane przez Kenzie
Napisano

Pierwszą odsyłałem xD była źle wywiercona dziura pod stery. Dwa razy to juz przesada...to chyba nawet odczuwalne nie jest, ale w psychice siedzi, a na sto procent nie mam jak tego sprawdzić :)

Napisano

Pierwszą odsyłałem xD była źle wywiercona dziura pod stery. Dwa razy to juz przesada...to chyba nawet odczuwalne nie jest, ale w psychice siedzi, a na sto procent nie mam jak tego sprawdzić :)

A może to kwestia wycentrowania?