jogi109 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Ja sie obawiam czy główka nie rozwiedzie się z resztą ramy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Ja mam od ponad pół roku sztywny stalowy odpowiednik widelca 120mm w ramie pod 100mm. Nic się z ramą nie dzieje a roweru nie oszczędzam wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 No tak, ale to Trek. W sumie ja też na sztywnym carbonie 485mm w Peaku skakałem wielokrotnie na beton z 30 cm i nidz sie nie stało Spróbuję. YOLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Czemu ratunkowa? Ja przy przekroku 90 jeżdżę na L-ce ze sztycą 400 i jest git. XL-ka to naprawdę duuuuuża rama, ciężko Ci będzie manewrować taka kolubryną A jaki jest przekrok w Peak 29 XL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Panowie, może założymy w dziale kluby nasz własny klub Accent Peak 29. Można by zaprojektować i zamówić własne koszulki/bluzy. Mogę założyć takowy klubik pytanie tylko czy ktoś byłby zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 ja koszulke z chęcią przytulę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Nie pytaj a zakładaj bo jest NAS wielu i tam założy się kolejny temat z fotkami naszych maszynek i specyfikacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestercup Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Koszulka + spodenki ... wypas ... jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcys998 Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Lubię to! :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Chciałbym przypomnieć ze velo nie zrobiło niczego z ciuchów dla peak'a czas wziąć sprawy w swoje ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 jak myślicie zmieści mi się jako tylna opona Opona Mountain King II 29 2.4 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Niby teoretycznie jest na tyle miejsca, ale balon w Conti jest na tyle duży, że może być na styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszoltysik Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Zależy jak szeroką masz obręcz, u mnie na 19mm wewnętrznie ta opona miała szerokość 55mm, na 21mm wewnętrznie już miała prawie 60mm szerokości, czyli tyle ile powinna mam ją na przodzie w romecie, ale wieczorem albo jutro, przymierze do Peaka jak chcesz, powinna wejść bez problemu ale sprawdze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 będę wdzięczny za sprawdzenie może jakieś foto ? , moja obręcz ma wewnętrznie 23 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 No to działamy - klub założony. Szukajcie w odpowiednim dziale na końcu listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszoltysik Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Obiecane zdjęcie MK 2,4, z tym że zmierzyłem dokładnie i na obręczy wew. 21, szerokość balona wychodzi 57mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Do mojego peaka 2014 wchodzi bez problemu X-King 2.4. Ma jeszcze dużo luzu. Obręcz wew. 21mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 W nowszych modelach mogli by skrócić tylny trójkat, Zamist 2 cm luzu moglo by byc mniej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) Kosztem max opony 2.0 i nakrywaniem się kierownicą na podjazdach? Cały rower trzeba by zaprojektować inaczej. Jak z tyłu dajesz opone 2,2 2,3 to jest luzu tyle ile powinno być. 2cm to na szosowym laczku. Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez Mateusz30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Mnie zastanawia, dlaczego dali aż 72 stopnie główki. Obecna moda sugeruje już nawet okolice 69,5 stopnia. A co do ogonu, rower moim zdaniem jest wystarczająco zwrotny, ew. mogliby dać 440-438 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 ok dzieki pojaw się u mnie komplecik opon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Kolega mial cube 29,opona miala 1-1,5cm do podsiodłówki,byl o wiele zwrotniejszy niz peak, gdzie do podsiodlowki z opona 2.25 mam 4cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Cube ma tak krótką górną rurę, że nawet rama 23" była by dla mnie za mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 moj PEAK29 XL na gotowo no prawie - musze przelozyc jeden odblask z kola i skrocic nieco pancerze przy kierownicy przy okazji dla pytajacych - drugi sposob prowadzenia pancerzy ktory jest lepszy? nie mam pojecia. kazdy zrobi jak mu sie podoba. w obu przypadkach mamy 2 pancerze z kazdej strony na koniec patencik na wkurzajace chinskie badziewne uchwyty do latarek tanie i bardzo solidne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 @up Kolego, ile masz wzrostu, bo jak na XLkę to sztyca w kosmosie i kokpit też wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi