beskidbike Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Ładny asfalt i równo jak stół. W sam raz na MTB ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Za to jak zjechałem w bok to było takie błoto ,że ledwo przejechałem,potem zrezygnowałem i wróciłem na asfalt,nie dałem rady pojechać już do ulubionego lasu na jakiś singielek bo tak sie przemoczyłem bo się rozpadało. w ogóle dziś dziwny ten deszcz. Nie padało,po moim wyjsciu zaczelo lekko padac,jak jechałem lało,zanim dojechałem do domu po ponad 20km byłem dosłownie jak MOP,potem przestało a pod wieczór taka ulewa z sniegiem i wiatrem przyszła,że siwo było,widac bylo mega zawirowania w powietrzu tego deszczu. Masakra Jeszcze opisze moje wrażenia z ramy. Miałem rame w macie,potem w połysku,potem dwie w macie i znowu połysk. Z tego co zaułważyłem,mat jak sie upieprzył piachem,deszcz itd był usyfiony,gąbka,szmatka,karcher nic nie pomagało zbytnio,zawsze potem zostały zacieki,siwy nalot. Połysk ? Dziś jechałem,błoto spływało po ramie,a teraz tak patrze a rower jak prawie nowo myty.Wszystko ładnie spływa itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Szanowni posiadacze Peaka. Szybkie pytanko. http://rowertour.com/media/products/60a867726d948359462fbfabd7df10d6/images/thumbnail/big_Accent_Peak_29_bialo_czarna.jpg?lm=1417630243 Czy rama w kolorze, z wyżej podanego linku jest w macie czy połysku? @Ilancer Bardziej liczyłem na ocenę ludzi, którzy mają taką ramkę. Edytowane 11 Stycznia 2015 przez MokryxD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Trudno ocenić,najlepiej spytaj sie osoby ktorą ją sprzedaje.Mi się wydaje ze to mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J1had Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Szanowni posiadacze Peaka. Szybkie pytanko. http://rowertour.com/media/products/60a867726d948359462fbfabd7df10d6/images/thumbnail/big_Accent_Peak_29_bialo_czarna.jpg?lm=1417630243 Czy rama w kolorze, z wyżej podanego linku jest w macie czy połysku? @Ilancer Bardziej liczyłem na ocenę ludzi, którzy mają taką ramkę. Tak to jest matowa (pół matowa) , wszystkie inne kolory występują tylko w połysku , a ten kolor tylko w macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simonello Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 To prawda, że te w macie są wizualnie gorzej wykonane? Tzn. brzydsze przejścia między kolorami niż ta z większą ilością czerni, w połysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 To zależy co się trafi,malowanie ogólnie jest zdecydowanie lepsze niż poprzednie roczniki ale i nowe mają błędy malarskie,ogólnie lakier jest dobry i wytrzymały a niedoróbki są mało widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Mokryxd.mam ramę peaka wtf ? Na moim polysku czuje się udkok z pól milimetra miedzy kolorami... Ale mi to nie przeszkadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 @Ilancer Z tego co widziałem na zdjęciach masz tą z przewagą czarnego. A mi chodzi dokładnie o tą, która podlinkowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 ale miałem nie jedną ramę matową i nie jedną w połysku,jak pisałem mi to wygląda na matową,ktoś też tak pisał. Napisz do nich czy to matowa,nie możesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskidbike Napisano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Rama jest matowa, a dokładnie półmatowa. Wystarczy zobaczyć na ofertę http://velo.pl/czesci/ramy/accent/peak-29-0 Czarna to połysk i powinna być trwalsza, bo to jednak dodatkowa warstwa lakieru. Zresztą ktoś już pisał, że tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 i ja zadam to pytanie ... 176cm, 80noga, Peak 29 M, siodełko z offsetem -25 Jaki powinienem założyć mostek do kierownicy gietej i prostej 700-720mm? albo po prosto powiedzcie jak Wy to liczycie dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Jak miałem 177 cm to miałem mostek 70 mm i było ideolo. Teraz przy 180cm juz bym sie pokusił na 80 mm. Kierownica prosta 9 stopni w tył. Siodełku prawie na maks do przodu w jarzmie sztycy z offsetem (wiem, bezsensu ale ni ma kasy na sztyce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Witam , czy ktoś z was powie mi jaka najszersza opona wejdzie do Peaka ? chciał bym coś na cieższy teren , puki co na drogi ubite mam continental raceking 2.2 i jest sporo miejsca . Szukam czegoś z dużym bieżnikiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Racing Ralph 2.25 ma sporo luzu. Kolo z 30"" by weszlo z taka opona do tylu.... Na przod Tez u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 nie no nie przesadzajmy. 2,4 spokojnie mozesz pakowac. bd luz na błoto i bicie koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Na przodzie mam 2.10 a na tyle 2.25 WTB Stout z wielkimi klockami i miejsca full Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Dzięki za odpowiedzi w końcu jeżdżę na ramię w którą wejdą szerokie kapcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDL Napisano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Niestety nie trafiłem z rozmiarem, może ktoś z Was skorzysta : http://www.forumrowerowe.org/topic/176239-rama-accent-peak-29-2014/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Napisałeś jaki rozmiar chcesz opchnąć ? W tym co napisałeś to bardzo istotne a żadnego info nie ma jaki masz rozmiar ramy do sprzedania,czemu nie spytałeś nas zanim kupiłeś? Takie są efekty bycia Zosią samosią zamiast najpierw zapytać ludzi EDYTKA do poprzedniego postu na tyle jest guma 29"x2.3 i co zalecam zanim założycie oponę na tył to wyczyścić ją z wąsów bo inaczej pięknie wytrze wam lakier do żywego amelinium Edytowane 31 Stycznia 2015 przez venom2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDL Napisano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 No tak, zapomniałem o rozmiarze, już uzupełnione. Tak się sklada, że jestem pomiędzy rozmiarówką, z pomocy forumowiczów również korzystałem, nie ma tragedii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 2 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 (edytowane) Siemanko, Składam sobie Peak'a i mam takie pytanko odnośnie hamulców ... Deore 615 dostałem w takim stanie jak na zdjęciach i nie podoba mi się prowadzenie linki do wewnętrznego otworu zacisku - czy to może przeszkadzać w użytkowaniu? Przewody będę skracał więc chcę zamienić miejscami linkę z odpowietrznikiem - widziałem że ludziki tak robią Ale...Czy w tym odpowietrzniku jest tylko śruba z jakimś oringiem czy tez może potrzebuje jakieś dodatkowe baryłki, oliwki ip? dziękuję https://lh5.googleusercontent.com/-tqBJclcBbOY/VM9Cw-ntzpI/AAAAAAAAGX0/oxKaP7XBIeQ/w1280-h720-no/20150130_192438.jpg https://lh5.googleusercontent.com/-eSKl58R5v_8/VM9Cw5vo5vI/AAAAAAAAGXw/B6LKT5UyPPg/w470-h835-no/20150130_192456.jpg Edytowane 2 Lutego 2015 przez Leniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 2 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Prowadzenie po amorku lepiej zmienić,tył nie ma potrzeby tak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 2 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 tyle że z tyłu ten przewód jest bardzo wygięty...jak nie ma to znaczenia gdzie jest odpowietrznik to pozamieniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bedsidelamp Napisano 2 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Panowie, jaki rozmiar przedniej przerzutki ? 31.6 czy 34.9 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi