Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema. Wiadomo coś o wersjach peaka na rok 2015? chodzi mi o kolory i ewentualnie zmiany. Marzy mi się czarno niebieski, wie ktoś coś na ten temat?

Napisano

@SQR, na targach w Kielcach Velo zaprezentowało Peak'a w nowej szacie graficznej. Ale jaka będą finalne kolory to dopiero w zimę się przekonamy. To jedno. Odnośnie samej ramy, przeniesiono w końcu przelotki w bardziej neutralne położenie. Więcej zmian się nie szykują. W tej chwili plany są odnośnie odchudzenia ramy, jeszcze lepszego jej wykonania, itd, itd....jak co roku. Pojawi się wersja 27,5, ale to inna para kaloszy.

Byłoby super, gdyby naprawdę panowie z Velo pomyśleli nad poszerzeniem kolekcji o model bardziej PRO, np na sztywną oś tylnego koła, suport Press Fit (choć to akurat drażliwy temat i dyskusyjna kwestia), przerzutkę DM, może chowane pancerze...No ale zobaczymy. O karbonie możemy zapomnieć (raczej) bo zrobić nowe kopyto, to raczej za wysoka liga, a kupowanie otwartego projektu i posiadanie tego co ma milion pięćset innych firm "rowerowych", to strzał w kolano.

Napisano

A jest gdzieś zdjęcie z kielc bo szukam i nie mogę znaleźć? DM to byłaby super sprawa. No cóż za tę cenę nie można mieć wszystkiego i tak jest super. Do tego jakby ją jeszcze odchudzili to byłby obłęd. Dzięki wielkie @Sliski1

Napisano

Rama i tak jest już lekka,jeżeli bardziej ją odchudzą może to mieć oddźwięk w pękaniu ram pod cięższym rajderem,kolory ramy i tak są w niezłe palecie,nie rozumiem ludzi którzy jeżdżą na kolorze,ile to daje do lansu? 

Napisano

Człowieku o co ci chodzi? Nie mogę wyrazić swojej opinii? Lubię takie barwy, a to że takiej nie wydali nie znaczy że nie kupię tej ramy. Jak masz do wybrania kilka wersji kolorystycznych to bierzesz pierwsza lepszą czy tę która najbardziej ci się podoba? Z twojej wypowiedzi wnioskuję że pierwszą lepszą. No nic współczuję.

Napisano

Najpierw pomyśl zanim napiszesz bo to raczej ty masz problem ze zrozumieniem tekstu,wyraziłem swoją opinię a ty wzniecasz się zaraz niezdrowo,złość urodzie szkodzi,jeżeli nie masz wyboru kolorystyki w danym rozmiarze to bierzesz pierwszą z brzegu a jak dla mnie to możesz maznąć sobie nawet na ostry róż 

Napisano

Najpierw pomyśl zanim napiszesz bo to raczej ty masz problem ze zrozumieniem tekstu,wyraziłem swoją opinię a ty wzniecasz się zaraz niezdrowo,złość urodzie szkodzi,jeżeli nie masz wyboru kolorystyki w danym rozmiarze to bierzesz pierwszą z brzegu a jak dla mnie to możesz maznąć sobie nawet na ostry róż 

Dyskusja nie ma sensu i nic nie wnosi. Wezmę czarno-białą bo róż nie pasuje mi do butów.

Napisano (edytowane)

Tabelkę parę razy wrzucałem , teraz dodałem tegoroczne Alivio przystosowane do 29"

nie ma oczywiście obowiązku składania na homogenicznym osprzęcie :) warto tam gdzie liczy się trwałośc dać lepsze częsci.

wagi w wiekszości albo zważone osobiście, albo z wagi rowerowej, albo też z fotek z sieci, gdzie konkretna rzecz jest sfocona na wadze.

ceny transakcyjne, a nie z sufitu.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UQTXqP-Yq0R7E5dztP_YTtN2M4hOEsR8xVk8dg3mfm4/edit?usp=sharing

Edytowane przez Teodoryk
Napisano

Jeszcze nie wykończałem, taką kupiłem i zastanawiam się co dalej, muszę porozmawiać ze znajomym lakiernikiem, ewentualnie lakier piecowy, choć korci mnie żeby zostawić taką surową i niech śniedzieje :-)

Napisano

Możecie napisać jakiej długości posiadacie sterówki, oraz ile podkładek i jaki mostek macie zamontowany ?

Pytam się, bo nie wiem ile z 16cm rury sterowej zostanie na podkładki i mostek. 

• 2 tygodnie później...