sqr Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Siema. Wiadomo coś o wersjach peaka na rok 2015? chodzi mi o kolory i ewentualnie zmiany. Marzy mi się czarno niebieski, wie ktoś coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliski1 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 @SQR, na targach w Kielcach Velo zaprezentowało Peak'a w nowej szacie graficznej. Ale jaka będą finalne kolory to dopiero w zimę się przekonamy. To jedno. Odnośnie samej ramy, przeniesiono w końcu przelotki w bardziej neutralne położenie. Więcej zmian się nie szykują. W tej chwili plany są odnośnie odchudzenia ramy, jeszcze lepszego jej wykonania, itd, itd....jak co roku. Pojawi się wersja 27,5, ale to inna para kaloszy. Byłoby super, gdyby naprawdę panowie z Velo pomyśleli nad poszerzeniem kolekcji o model bardziej PRO, np na sztywną oś tylnego koła, suport Press Fit (choć to akurat drażliwy temat i dyskusyjna kwestia), przerzutkę DM, może chowane pancerze...No ale zobaczymy. O karbonie możemy zapomnieć (raczej) bo zrobić nowe kopyto, to raczej za wysoka liga, a kupowanie otwartego projektu i posiadanie tego co ma milion pięćset innych firm "rowerowych", to strzał w kolano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 A jest gdzieś zdjęcie z kielc bo szukam i nie mogę znaleźć? DM to byłaby super sprawa. No cóż za tę cenę nie można mieć wszystkiego i tak jest super. Do tego jakby ją jeszcze odchudzili to byłby obłęd. Dzięki wielkie @Sliski1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Kolory Peaka 29 zostały identyczne jak w zeszłym roku, wprowadzono model 27.5 oraz wersję z damską szatą graficzną. Velo niedawno dostało dostawę 29", więc można już je zamawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 no nic szkoda że nie dali nowych barw. zwłaszcza czarno niebieskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 26 Października 2014 Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Rama i tak jest już lekka,jeżeli bardziej ją odchudzą może to mieć oddźwięk w pękaniu ram pod cięższym rajderem,kolory ramy i tak są w niezłe palecie,nie rozumiem ludzi którzy jeżdżą na kolorze,ile to daje do lansu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Człowieku o co ci chodzi? Nie mogę wyrazić swojej opinii? Lubię takie barwy, a to że takiej nie wydali nie znaczy że nie kupię tej ramy. Jak masz do wybrania kilka wersji kolorystycznych to bierzesz pierwsza lepszą czy tę która najbardziej ci się podoba? Z twojej wypowiedzi wnioskuję że pierwszą lepszą. No nic współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Najpierw pomyśl zanim napiszesz bo to raczej ty masz problem ze zrozumieniem tekstu,wyraziłem swoją opinię a ty wzniecasz się zaraz niezdrowo,złość urodzie szkodzi,jeżeli nie masz wyboru kolorystyki w danym rozmiarze to bierzesz pierwszą z brzegu a jak dla mnie to możesz maznąć sobie nawet na ostry róż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 29 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Października 2014 ty wzniecasz się Fajne określenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Najpierw pomyśl zanim napiszesz bo to raczej ty masz problem ze zrozumieniem tekstu,wyraziłem swoją opinię a ty wzniecasz się zaraz niezdrowo,złość urodzie szkodzi,jeżeli nie masz wyboru kolorystyki w danym rozmiarze to bierzesz pierwszą z brzegu a jak dla mnie to możesz maznąć sobie nawet na ostry róż Dyskusja nie ma sensu i nic nie wnosi. Wezmę czarno-białą bo róż nie pasuje mi do butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teodoryk Napisano 30 Października 2014 Udostępnij Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Tabelkę parę razy wrzucałem , teraz dodałem tegoroczne Alivio przystosowane do 29" nie ma oczywiście obowiązku składania na homogenicznym osprzęcie warto tam gdzie liczy się trwałośc dać lepsze częsci. wagi w wiekszości albo zważone osobiście, albo z wagi rowerowej, albo też z fotek z sieci, gdzie konkretna rzecz jest sfocona na wadze. ceny transakcyjne, a nie z sufitu. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UQTXqP-Yq0R7E5dztP_YTtN2M4hOEsR8xVk8dg3mfm4/edit?usp=sharing Edytowane 30 Października 2014 przez Teodoryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Nie przeszkadza Wam kąt główki 72 stopnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszoltysik Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Tak informacyjnie, rama Peak 29 z 2014r, obdarta z lakieru, rozmiar L, waży 1663 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Tak informacyjnie, rama Peak 29 z 2014r, obdarta z lakieru, rozmiar L, waży 1663 gr. surowa? Jak wykończyłeś to? tylko klarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszoltysik Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Jeszcze nie wykończałem, taką kupiłem i zastanawiam się co dalej, muszę porozmawiać ze znajomym lakiernikiem, ewentualnie lakier piecowy, choć korci mnie żeby zostawić taką surową i niech śniedzieje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Panowie. Jaki maksymalny rozmiar opony wejdzie do Peaka z 2014 ( rozm XL, jeżeli ma to znaczenie )? Konkretnie, czy Conti X-King 2.4" wejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Powinno bez problemu. Przy RaceKing 2.2 jest po około 1 cm na strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz1 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Do Peak wystarczy sterówka 16cm ? Dodam że chcę kupić Peaka 2014 w rozmiarze L (mam 183cm wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrushkin Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz1 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Możecie napisać jakiej długości posiadacie sterówki, oraz ile podkładek i jaki mostek macie zamontowany ? Pytam się, bo nie wiem ile z 16cm rury sterowej zostanie na podkładki i mostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrushkin Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Rura ~17,5cm, dwie podkładki 10mm pod mostkiem, jedna 5mm nad mostkiem (PRO XLT), stery Dartmoor Astro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 12 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Dla rocznika 2013, kąt główki podany jest z uwzględnieniem sagu czy nie? Próbował ktoś z Was jazdy z amorem 110mm w celu zmniejszenia kąta główki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 13 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Co daje zmniejszenie kąta główki? Rama jest zbudowana pod amory ze skokiem min. 100mm,poniżej tej wartości mogą zaburzać pracę całości ale niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 13 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Zmniejszenie kąta główki robi się poprzez wydłużenie amortyzatora. Sam przeprowadziłem taką operację w Cobii i nie żałuję. Lepiej się podjeżdża, pewniej się zjeżdża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 13 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Ile wydłużyłeś amortyzator, ja planuję o 10mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi