piterd3 Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Ja mam czarno białą w połysku ale jak zimą wracałem z jazdy i zimnego podwórza wchodziłem do ciepłego pomieszczenia rama robiła się matowa i wyglądała dużo ładniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xellon Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Nic dziwnego że tyle kasy nieraz inwestujecie skoro nie chce się wam poszukać dobrze Jeśli znajdziesz serwis w Polsce który ma klucz do rozkręcenia bębenka to daj znać, bo ja nie znalazłem takiego i niestety łożysk nie dało się wymienić i teraz kupiłem DT 370sl i zapomniałem o problemach z piastą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adish Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Jeżeli chodzi o Super Race'a to moja skończyła podobnie. Lecąc w dół nagle zablokowało mi koło z tyłu, po wstępnych oględzinach stan roweru nie wyglądał zachęcająco. Wyłamana część blatu (łańcuch musiał się masakrycznie napiąć i wygiąć blat łamiąc go, jak ktoś chce mogę zdjęcie wygrzebać jakieś) i nieruchomy bębenek. Wróciłem do domu jak na ostrym, bo kazdy moment, w którym przestałem kręcić ciągnął łańcuch i przerzutkę. Już w domu po zdjęciu koła ukazał mi się najtragiczniejszy widok jaki widziałem - jedna z trzech zapadek przestała istnieć (samego pieska nie znalazłem, gniazdo wyłamane, jedynie sprężynka się ostała) i uwaga, oś piasty (nie szybkozamykacz!) złamana/ukręcona, po prostu w dwóch częściach. Trochę ryzykując przejeździłem tak ok 2kkm, po czym zastąpiła ją DT 370. Pamiętam, że bębenek gdzieś znalazłem, jednak osi już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterd3 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Panowie ktoś mi powie jaka długość łańcucha powinna być w moim peaku z napędem 3x10 gdzie korba ma 22-42 a kaseta 11-34 używałem 114 ogniw a teraz zakupiłem 116 ogniw i nie wiem czy skracać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Google nie gryzie. Daj łańcuch na największą zębatkę i na największy blat i wtedy łańcuch ma je owinąć jakby to był singiel. Dołóż dwa ogniwa do tej długości i gotowe. Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 W czym problem ? Wrzucasz z przodu i z tylu na najmiejsze koronki i sprawdzadz czy tylna zmieniarka napina lancuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterd3 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Problem widziałem taki że jeśli bym nie skrócił i okazało by się że jest za długi to musiał bym rozkuwać łańcuch. Spinek na razie nie posiadam i wolałem usłyszeć odpowiedź typu 114 czy też 116 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Cóż to za filozofia skrócić łańcuch. Przymierzasz, rozkuwasz, skuwasz, gotowe. Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) Przymierz bez zakuwania :-) robi sie OT o zawilosciach lancucha ;-) Edytowane 25 Marca 2014 przez madluki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterd3 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Tak zrobię aczkolwiek wystarczyło napisać ilość ogniw.Ok koniec na temat łańcucha .Dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkelpee Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 noi są http://velo.pl/czesci/ramy/accent/peak-29-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron79 Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Potwierdzam , są wszystkie rozmiary i kolory , po godz. 12 się odświeży system Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrushkin Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Czekam na dokładniejsze zdjęcia wszystkich kolorystyk Ciekawe jak się będą prezentować w rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Cześć wszystkim, taka mała reklama, mam na sprzedaż ramę accent peak 29 rocznik 2013 nówka sztuka nie śmigana, szczegóły w dziale sprzedam, albo na priv. Cena do lekkiej negocjacji. Pozdrawiam. http://www.forumrowerowe.org/topic/156410-rama-accent-peak-29-2013/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 (edytowane) No i nadszedł czas wyboru rozmiaru. Według moich wyliczeń, różnica w wysokości podsiodłówki w środkowym punkcie to nie więcej niż 3 cm, a rama przez mały rozstaw kół wygląda nieco komicznie. Przez to, ze nie zmienia sie wyskośc główki między L i M, sa takie subtelne różnice w wielkości ramy. Zamierzam założyć jej sztywny widelec 485 mm. Mam 176cm wzrostu, lat 16 (pewnie troszke jeszcze urosnę.). Co ja mam zrobić? Rama ma być na 3 lata co najmniej, później pewnie coś w stylu zimówki. Wolałbym L, ale Wy piszecie że za duża. Jakoś te 3 cm mnie nie strzaszy, może nie uświadomiłem sobie jeszze widma kontaktu z ramą... Edytowane 28 Marca 2014 przez jogi109 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron79 Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Nie wiem czy ci pomogę , bo sam miałem podobne dylematy ...ja przy 179cm i 83 przekroku biorę M + sztyca z ofsetem. Ostatnio jeździłem na kumpla canyon al slx 7.9 (tylko rocznik 2013) ale geo chyba to samo co 2014, w rozmiarze L. Długość górnej rury 610mm , przekrok ramy 83cm , pod jajkami może 1 cm luzu będąc w butach spd. Ten rower jest dla mnie za duży i to sporo a peak w L górna ma jeszcze więcej bo 617mm. Także się dobrze zastanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody80 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Witajcie. Czy ktosik by mi mogl pokazac zlozonego peak`a na ramie xl i l bokiem?..... przewalilem 50 stronic tego postu.... mam 192 cm . Mimo iz ludzie z doswiadczeniem polecaja mi rozm ramy xl, jakos blizej mi do ramy Lki. Obecnie mam L. Od suportu do pretow siodla 71cm i jest git. Dzieki za fotki oraz za cenne rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkelpee Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 trzymaj: http://tablica.pl/oferta/rower-gorski-accent-peak-29r-CID767-ID50elw.html swoją drogą szkoda że wycofali to malowanie. Jak dla mnie jest najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody80 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Dzieks za xl. Jesxcze Lke poprosze bokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterd3 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 No to moja L http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/4047-accent-peak-29/?tab=images Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody80 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Noo wielkie dzieki.... do Pitetd3 sprawa jest.... jeden wymiar potrzebuje.m.. od srodka mostku tzn od sruby kapsla do srodka sztyct(rownolegle do ziemi do osi sztycy) dzieki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterd3 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Od śruby do środka sztycy biorąc równolegle do podłoża pomiar wskazał na 600mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody80 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Mega dzieki za express... :)1cm wiecej niz mam i o ten cm mi chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 A na velo.pl piszą 617mm : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Dopiero co była dostawa do Velo nowych ram a już zaczynają się końcówki serii robić dobrze że zaczyna się wgryzać Peak na rynek Panowie zmierzcie dokładnie bo macie chyba jakieś problemy z tym,producent wskazał ewidentnie na wymiar danego rozmiaru piterd3 Napisano 29 marzec 2014 - 21:15 Od śruby do środka sztycy biorąc równolegle do podłoża pomiar wskazał na 600mm wymiar TTh wynosi dla XL 641 dla L 617 dla M 596 Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez venom2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi