Xellon Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Bardzo fajnie zgrany ale kiedy będą ramy na 2014 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikiprezes Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Niby końcówka marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron79 Napisano 2 Marca 2014 Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 (edytowane) Mógłby ktoś zmierzyć o podać przekrok w M-ce ? Edytowane 2 Marca 2014 przez Iron79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyhoo Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 (edytowane) Dziś słyszałem że ramy będą dostępne w połowie kwietnia Edytowane 4 Marca 2014 przez Zbyhoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Łezka w oku się kręci :-) To był 2012. W kalendarzu po pierwszych maratonach, a rama dopiero płynie w kontenerze. Pozdrawiam Pamiętajcie nie o to chodzi żeby złapać króliczka tylko żeby gonić go ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=dzybgEIQgwE Żeby nie było offtopa, cała jazda na ramie accent peak 29 ;-) ".. "... Co to jest za góra, skąd się tu wziąłem.. nikt tu nie zjechał..? " Szacun za poradzenie sobie z tak psychodeliczna sytuacją ! Lost, miasteczko Twean Peaks i archiwum X w beskidach ... Edytowane 15 Marca 2014 przez madluki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 No dobra,obejrzałem dokładnie obydwie części i nadal nie znajduję przyczyny gleby bynajmniej ze strony technicznej,chłopaczyna najwyraźniej wychłodził organizm i dopadła go zmora co skutkowało glebą a co za tym idzie utrata pamięci wskutek uziemienia ale z gadki można wywnioskować że kask uchronił łepetynę nieszczęśnika ale doznał silnego wstrząśnienia--morał płynie taki że należy zawsze ubierać się adekwatnie do warunków panujących na zewnątrz a zwłaszcza w górach gdzie pogoda i temperatura zmienia się bardzo gwałtownie,ramka spisała się wspaniale więc Peak 29" to nadal szczyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 (edytowane) Właściciel Peaka ,autor filmiku raczej nie cacka sie z ramą. Ja mówiąc prawdę nawet nie wiedziałem ze tak można ;-) Tym bardziej nie ujmuję ramie ani rider'owi ! Edytowane 15 Marca 2014 przez madluki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikiprezes Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Sam jestem posiadaczem Peaka ( 2013 ) od pewnego czasu i moge potwierdzić że jest to świetna rama ( chociaż nie będę sie tu wypowiadał bo nie mam dużo styczności z rowerami 29" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Mikuś ogarnąłeś swój rower wreszcie? Peaka ( 2013 ) prawda że wrażenia z jazdy są milutkie ?? Daj szersze kapcie a poczujesz się jak na fullu Po filmiku widać że chłopaczyna daje na ramce zdrowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikiprezes Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 No po paru przejażdżkach stwierdzam iż rama świetna Jeździ sie bardzo przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Mam 176cm w butach, raczej wezmę M-kę, jaki mostek do tego? 80,90? Dodam, że będzie sztywny widelec o długości 470-475mm. I sztyca raczej z offsetem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkelpee Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Jogi109 - proponuję poczekać, złożyć cały rower i poprzymierzać różne mostki jakie się ma pod ręką, od kumpli pożyczyć itp. i sam stwierdzisz który jest najlepszy dla Ciebie bo tego nikt Ci nie powie na podstawie samego wzrostu. Potem kupić taki sam lub o b.podobnych parametrach długość/kąt. A teraz news: Według kumpla który prowadzi sklep internetowy i handluje rzeczami od Velo - producent powiedział mu przez telefon, że ramy mają być w Polsce w przyszłym tygodniu - czyli w sklepach już niebawem. BTW, u kumpla rama ma kosztować wstępnie 600zł (ale puki co wszystko zależy od Velo - rok temu sprzedawał po 600), dostępne będą też pasujące stery NECO dużo tańsze od Dartmoora Astro. http://tablica.pl/oferta/rama-mtb-accent-peak-29-er-m-l-xl-wszystkie-kolory-2014-CID767-ID2CUIL.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darok Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Mogli by zacząć klepać tego peak,a w karbonie w cenie dwóch tysięcy zł to dopiero by był hit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkelpee Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 ale, mamy przecież taki polski projekt Mbike Barracuda SLR 29er, 2tys. super jakość i b.dobra geometria - trochę mniej agresywna niż w tytułowej ramie ale też daje rade. Noi wygląda super - zwłaszcza biało-czarno-czerowna: http://www.rowerowysklep.pl/mbike-rama-mbike-barracuda-green-o_l_15299.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Mbike zbankrutował więc ciekaw jestem jak by wyglądała gwarancja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 A gwarancję MBika to chyba Chińczyk zrealizuje jak firma padła,chyba że dogadasz się ze sklepem w którym kupiłeś bo on powinien przejąć zobowiązania poprzednika w stosunku do klienta,u mnie zawitało nowe toczydełko na tyle piękna biała obręcz Accenta AirPlane na piaście Boplight Super Race w pięknej czerwieni,czerwonymi nyplami i szprychami DT Swiss Champion,całość toczy się wspaniale i pięknie komponuje z resztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Mbike zbankrutował więc ciekaw jestem jak by wyglądała gwarancja? Sorry za OT, skąd te info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Bo znajomy który prowadzi sklepy rowerowe w Wawie zna się z nim osobiście i powiedział mu że to koniec MBika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xellon Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Boplight Super Race Piastę posiadałem bardzo fajna, tylko zalecam często ją rozkręcać i czyścić no i nie korzystać z myjki ciśnieniowej. Jedyny minus ja nie mogłem dostać do niej bębenka zamiennego i piasta poszła do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 nie mogłem dostać do niej bębenka zamiennego i piasta poszła do kosza chyba żartujesz sobie że piastę za 400 zeta wywaliłeś do kosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Czemu? Śmieć jest śmieć, bez względu ile kosztował. Nie działa - kosz. Ja tę zasadę też stosuję. Niestety-dość późno się jej naumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Nic dziwnego że tyle kasy nieraz inwestujecie skoro nie chce się wam poszukać dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalibra Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Jestem na etapie zamawiania ramy peak'a 29 i mam dylemat czy brać w macie czy połysku? ktoś doradzi? jak z trwałością obu powłok? poprzednio miałem rame krossa w macie i bardziej mi leżała niż te wszystkie w połysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Połysk jest bardzo ładny,mat przyciąga kurz, w moim były spore nadlewki lakieru w tylnych widłach pod osią piasty i ogólnie malowanie troszkę słabo wyszło w kilku mikro miejscach ale ogólnie jest super z tego co wiem ryżowi mieli podkarmić lepiej roboty i malowanie ma być zdecydowanie lepiej zrobione,stawiam na połysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi