Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie miałem kiedy bo miałem kilka służb z rzędu ale jutro się wybiorę i ją zobaczę sobie,jak pozwolą to pstryknę parę fotek i podeślę ci no i zdam relację pisemną

Napisano

Witam, nie chce zakładać nowego tematu, więc zapytam tutaj.

Kolega chce złożyć 29er na ramie peak 29 z 2012 roku

Jego wzrost 187 cm, noga 90 cm

Jaki rozmiar ramy będzie odpowiedni ?

Napisano

Panowie czy geo z mego talona http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/talon.29.er/7729/45292/#geometry w rozmiarze L jest znacząco jakoś gorsze od geo peaka znudziła mi się już trochę rama i chciałbym sobie ją zmienić a i jakoś chyba też mi źle dobrano rozmiar bo jestem strasznie wyciągnięty i mam problem z wyrzuceniem pupy za siodło rower prowadzi się również ospale . Mam wzrost 181 a nogę 83cm jaki rozmiar peaka jest odpowiedni ?

Napisano

W Peaku amor stoi bardziej pionowo. W kontekście pozytywnym to lepiej skręca a w negatywnym trzeb a więcej skupienia na technicznych odcinkach. Ja wolę bardziej ospałe rowery, one wybaczają mi więcej błędów i są bezpieczniejsze...

Napisano

siema jako że post o mostkach do 29 jest zamknięty, a nie wiem dlaczego bo słabo został rozwinięty to podepnę się tutaj. 

Mógłby ktoś polecić jakiś w miarę lekki, krótki - 80mm ,mostek o kącie + -17 bądź 20stopni ? 

Napisano (edytowane)

będę mega wdzięczny za cynk o dostępności w jakimś sklepie (stacjonarny lub w sieci) ramki Peaka 2013 w rozmiarze L, kolor biało-czarny (ten z niebieskim "29")

ew. chętnie kupię taką używaną w ładnym stanie

Edytowane przez pankierownik
Napisano

Obawiam się że już nie znajdziesz tej ramy,napisz jeszcze do velo podpowiedzą który ze sklepów zabrał ostatnią partię mam nadzieję że ci się uda.Ja czekam do grudnia na nową kolekcję.

Napisano

Jak wygląda sprawa montażu bagażnika w tej ramie? Obejmy na montaż u góry tak czy siak mam. W ogóle uważacie, że nada się ten accent jako rower nie tylko do zabawy, ale i na wyprawy?

Pozdrawiam