kmi Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 M-ka, a wzrost 178cm. Zwinne to i można łatwo opanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 7 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Też zamierzam składać Peaka w tym malowaniu, tylko na ramie L (185cm wzrostu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczko74 Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 kmi, jak wygląda Twoja sylwetka podczas jazdy? Mam 176cm, też rozważam zakup Peak'a i zastanawiam się czy rozmiar M będzie dla mnie najbardziej optymalny. Jak długi masz mostek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmi Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Nie mam zdjęcia z jazdy, ale pozycja nie jest zbyt "wyciągnięta/supersportowa" . Mostek ma 100 mm. Pewnie gdyby był o kącie -17 byłoby lepiej, ale z racji szerokiej kiery (685mm) nie narzekam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczko74 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 dzięki, rozwiałeś moje wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supergdynia Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Kurde i koło tylne mi nie wchodzi do ramy:P Lekko podpiłować lakier nie zaszkodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 8 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 supergdynia, jaki rozmiar ramy i jakie oponki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zondrin Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Pytanie do osób które dobrze znają się na geometrii ram... Ramy Peak29 2012 są pod amortyzator 100 mm. W amortyzatorach reba i sid istnieje możliwość ustawienia długość skoku 100 i 120. I tak sobie myślałem ale mogę się mylić czy jak ustawić amortyzator na 120 i Sag na 20 mm i uzyskać skok 100 mm to czy źle to podziała jakoś na geometrię całego roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 problem w tym, ze dla dedykowanych 100mm tez uwzgledniono sag, wiec musialbys przy 120 miec te 35-40 nie zmienia to faktu, ze akurat ta rama bez problemu ogarnie 120 i rower na pewno zle nie bedzie jezdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zondrin Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 dzięki nabial właśnie zastanawiałem się czy one uwzględniają już SAG ale skoro mówisz też że przyjmie 120 bez problemu to najpierw zobaczę czy opłaca mi się zmieniać skok a później będę musieć co robić przy serwisie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 mysle, ze kazdy, kto potrafi w samochodzie zmienic kolo, ma narzedzia i filmik z neta przed soba, zrobi serwis/zmieni skok w rebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fata Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Jaką maksymalną szerokość opony wsadzę do ramy peak-a najbardziej interesuje mnie tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmi Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Taka opona wejdzie co trzeć nie będzie :-) A tak poważnie to najszerrszy spróbowany był Continental Mountain King 2.4. I dało radę. Dla świętego spokoju jakaś 2.2 i sporo miejsca na błoto zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fata Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Taka opona wejdzie co trzeć nie będzie :-) A tak poważnie to najszerrszy spróbowany był Continental Mountain King 2.4. I dało radę. Dla świętego spokoju jakaś 2.2 i sporo miejsca na błoto zostanie. Teraz mam continentale race king 2,2 i złapałem 5 laczków w 8 tygodni zastanawiam się nad inną firmą i innym bieżnikiem bardziej terenowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Hmm 8 kapci na Race Kingach a nie masz czasami wersji Supersonic?, jeżeli tak to by wszystko tłumaczyło. Spróbuj może X-Kinga o wiele lepsza oponka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fata Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Hmm 8 kapci na Race Kingach a nie masz czasami wersji Supersonic?, jeżeli tak to by wszystko tłumaczyło. Spróbuj może X-Kinga o wiele lepsza oponka. 5 kapci w 8 tygodni sprawdzę czy to supersonic dzięki za rady wychodzi że max 2,3 i zostaje minimalnie miejsca na błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Wytarczy mocniej napompowac opony . ja dmucham 2.5 przod 2.8 i kapci nie lapie a waze 100 kg Wersja race sport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmi Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Nie każdy kapeć wynika z niskiego ciśnienia... Przebicie dętki przez czoło opony tez nie jest rzadkością. A i innych powodów może być kilka, ale temat chyba nie o tym :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supergdynia Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Moze mi ktos doradzic przednia przerzutke slx ( jaka konkretnie ) do tej ramy na 2x10 ? Korba tez slx 24-38 . Kaseta 11-36. Top Swing musi byc? Z tego slx na 2013. Wielkie dzieki. ps cos takiego zagra? http://www.bikestacja.pl/pl/przerzutka-przednia-shimano-slx-fd-m675-2speed-top-swing.html Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez supergdynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onlybike Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Jaka jest minimalna długość sterówki do Peaka 2013 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmi Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Wysokość główki to 100mm, ale to pewnie wiesz, ergo, reszta zależy od Ciebie, zależy jakie zastosujesz stery, jaki masz mostek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 długość sterówki przede wszystkim zależy od rozmiaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmi Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) Fakt 100mm to M-ka. 105mm L-ka i 110mm XL-ka. Milczące poczyniłem założenie, że wszyscy mają, tak jak ja M-ki :-) Edytowane 19 Kwietnia 2013 przez kmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Witam was , mam prośbę , czy mozecie mi polecić jakies niedrogie stery do ramy accent peak 29 2013r rozmiar M. Z tego co sie orientuje to musza być tapared pół zintegrowane , mogę się mylić , a nie mam czasu na przejrzenie całego wątka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek431 Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 nie mam czasu na przejrzenie całego wątka. Na górze masz wyszukiwarkę, wystarczy że wpiszesz tam: stery, zaznaczysz tylko na ten temat i masz 3 strony tylko o sterach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi