nabial Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 taka uwaga do wsadzania blaszek w nowego peaka - logicznym jest, ze na wysokosci naciecia podsiodlowki zmiesci sie zawsze w kazda rame...istotnym jest, by rurka trzymala wymiar i stabilizowala na caly przekroju sztyce w dolnym odcinku, a tego metoda 'sztycy i reki' nie da sie obiektywnie zbadac, o ile producent skrajnie nie przegial paly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 jezeli czytam posty ze mozna wlozyc kawalek puszki razem ze sztyca:/ i to jest dobre rozwiazanie;) Napisałem, że nikt nie ma brać tego do siebie. Sztyca siedzi u mnie bez żadnej puszki i na oko wszystko jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 17 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Czy w peak'ach 26" też występuje problem ze średnicą rury na sztycę? Odnotowano na forum jakieś pęknięte kominy czy ogólnie problemy w modelu pod koła 26? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 kolega, nawet użytkownik tego forum, kupił wczoraj peaka. Poza malowaniem (takie trochę koślaw łączenia kolorów), wydaje się w porządku. Waga rozmiaru M to przyjemne 1650g. W sklepie też sprawdzaliśmy sztycę - 31,8 nie wejdzie, 31,6 siedzi idealnie. Wszystko wyjdzie w praniu, ale pierwsze wrażenie bardzo ok. Myślę, że sam właściciel też się podzieli spostrzeżeniami kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 17 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 (edytowane) Malowanie tych accentów jest tragiczne jeśli chodzi o jakość. Na ramie z którą ja się spotkałem był zaciek, dotknąłem to odpadł i została dziura w lakierze w innym miejscu jakby ktoś sypnął piaskiem, na szczęście dało się spolerować. Nawalili tyle lakieru że w tylne widły nie mogłem wcisnąć koła hehe same przeboje. M-ka nie ważyła tak ładnie tylko coś koło 1700g. Widzę rozrzut jakościowo/wagowy jest spory. Edytowane 17 Stycznia 2013 przez Maniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 W sklepie też sprawdzaliśmy sztycę - 31,8 nie wejdzie, 31,6 siedzi idealnie. Przydatka informacja, która raczej potwierdza, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. W moim przypadku jakoś malowania bez zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 normalne, że ramy za tą kasę nie są idealnie malowane - gdzieś musieli oszczędzić. Dobrze, że na malowaniu, a nie gdzie indcziej. Z resztą taki na przykład spec też dawał niby jakieś wodne ekologiczne farby, które żółkły, odpryskiwały i raczej ujmowały niż dodawały urody S-Worksom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 17 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 To samo stwierdziłem, w końcu to nie rama za 5tys ale miło by było jakby nie miała felerów. Jak widać się da, kolega ma cacy egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Malowanie malowaniu nie równe jeśli chodzi o ocenę. Jakieś wnioski można by wyciągać po ocenie kilkudziesięciu osób. W moim przypadku rama jest naprawdę ładnie pomalowana. Nie ma żadnych odprysków, problemów z zakładaniem kół, czy innych tak drastycznych defektów o którym wspominał Maniak. Pytanie jak będzie się zachowywać po jazdach? Mógłbym się zgodzić z BbartekK w kwestii łączenia kolorów. Jak weźmie się lupę to czasami można zauważyć, że linia prosta nie jest idealnie prosta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JustMe Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 http://www.dt4you.pl/dbcl-sa10-h350iccar32sa4686s-p-1495.html?osCsid=77ec0abfb3c024223624517cbd7945fd http://www.dt4you.pl/dbcl-h350icqar32sa4685s-p-1494.html?osCsid=77ec0abfb3c024223624517cbd7945fd Która z tych piast będzie pasować do tej ramy ? Czy obie pasują, a różnią się sposobem mocowania kół ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 http://www.dt4you.pl/dbcl-h350icqar32sa4685s-p-1494.html?osCsid=77ec0abfb3c024223624517cbd7945fd ta będzie pasować A co do spasowanie linii między kolorami, to nie trzeba lupy niestety... coś jakby nierówno przyklejona taśma oddzielająca kolory, i pewne ilości farby wpływały pod taśmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clus Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 A ja się pochwalę, że mój egzemplarz w rozmiarze M waży razem z hakiem (bez sterów) 1656g Malowanie takie sobie, farba położona nierówno, no ale jak za taką kasę to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 @@JustMe, obie beda pasowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teodoryk Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 No tak, ale trzeba dodać że pasują do niej tylko zaciski w standardzie TB które kosztuję połowe PKB Burkina Fasso ;( Ale za to jest sztywno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 taki zacisk w dt4you kosztuje pewnie kolo 100-120zl i zapewniam, ze sa to najlepiej wydane pieniadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JustMe Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 (edytowane) RWS THRU BOLT 100MM / Ø9MM oraz piasta DT Swiss 350 z poprzedniego linku i mam kompletny, kompatybilny zestaw do tej ramy ? Edytowane 19 Stycznia 2013 przez JustMe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 10mm szpilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fata Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Malowanie ok jekieś tylko minimalne kropki na lini czarno-białej Edytowane 20 Stycznia 2013 przez fata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Witam Posiada ktoś fotę w normalnym oświetleniu, roweru/ramy peak 2013 kolor czarny /czerwony? Na wymianie gwarancyjnej proponują mi czarno czerwoną, ale nie jestem pewien tego koloru http://www.forumrowe..._2301_90195.jpg trochę dziwny odcień. W czerwonej ramie czarne elementy sa matowe ? Na velo jest inaczej niz na focie ze składu.. Pierwotnie była czarno biała i taka tez chciałem ( trudno skopać w mieszalni kolor czarny i biały ;-) ) Edytowane 23 Stycznia 2013 przez madluki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Pierwotnie miałem brać czerwono-czarną, ale się wycofałem. Nabial poinformował mnie, że kolor jest raczej wiśniowy i w jego subiektywnej ocenie nie za ciekawy. Na palecie kolorów wyglądało to jak dojrzała wiśnia. Taki kolor mi w ogóle nie pasował, liczyłem na krwistą czerwień. Rama jest błyszcząca. Matowa jest tylko pomarańczowa. To zdjęcie (chyba) lepiej oddaje kolor tej ramy. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez Luk33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Dzięki. Faktycznie wisienka czerwony durexowy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestercup Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Moja rama XL czarno-biala + stery dartmor astro + zacisk podsiodlowy = waga 1.9 kg. Taki sam zestaw dla scott scale 40 pod kola 26" = waga 1.75 zatem ... biorac pod uwage cene scotta = 1500 pln ... Rachunek jest prosty. OPLACA SIE JAK SMOK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Rama po miesiącu sprzedaży jest w przedsprzedaży, ciekawa polityka. http://www.dobresklepyrowerowe.pl/czesci/ramy-mtb/accent/peak-29-1/ Jestem 50zł w plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Nie jesteś w plecy tylko ktoś będzie do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fata Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 A ja 100 i gdzie tu logika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi