nabial Napisano 29 Grudnia 2012 Napisano 29 Grudnia 2012 (edytowane) przy 188 proporcjonalna noga powinna mieć 90 cm ... U mnie 78 cm i muszę stwierdzić, że jest to dosyć zgodne z moją rozpiską, zgodnie z którą przy siodełku 81,5 cm noga powinna mieć około 92 cm @@mwegrzyn, z tego chyba wynika, ze predzej mam za dlugie, niz za krotkie nogi, a wczesniejsze pomiary wskazuja na to, co podejrzewalem - zle/inaczej mierze dlugosc nogi jak by tego nie interpretowac, cuby dalej sa po bulki zobacz, do czego prowadzi ewolucja rowerow mtb - mostki sie skracaja, wydluzaja gorne rury, wcale bym sie nie zdziwil, gdyby skonczylo sie na forward geometry od mondrakera, bo przemawia za tym fizyka - dlugie zwisy nigdzie sie nie sprawdzaja, szczegolnie w terenie Edytowane 29 Grudnia 2012 przez nabial Cytuj
goldbloom Napisano 29 Grudnia 2012 Napisano 29 Grudnia 2012 (edytowane) 78,5 przy 87,5 i 184,8-185,1 cm wzostu No i, ma się rozumieć, pomiar w pampersie. I bez skarpetek Edytowane 29 Grudnia 2012 przez nabial Cytuj
mwegrzyn Napisano 29 Grudnia 2012 Napisano 29 Grudnia 2012 nabial - nie wiem o jakiej ewolucji piszesz , akurat Moondraker nie jest wyznacznikiem tego co się dzieje w świecie XC. Wstawki o Cube nie skomentuje poniewaz wpisuje się to w to co wcześniej napisałem. Cytuj
nabial Napisano 29 Grudnia 2012 Napisano 29 Grudnia 2012 chodzi mi o to, ze kiedys mostki mialy po 140mm, teraz sie nawet takich za bardzo nie produkuje, najczesciej seryjnie dostajemy 90-100mm, a produktem koncowym owej ewolucji byc moze wlasnie kiedys okazac sie forward geo Cytuj
Rulez Napisano 29 Grudnia 2012 Napisano 29 Grudnia 2012 To by w sumie tłumaczyło usilne namawianie wszystkich na zakup zbyt długich ram przez "nabial-a"Wynika to bezpośrednio z jego proporcji , czyli dłuższy tułów względem nóg. Żyjąc w przeświadczeniu ze wszyscy są zbudowani podobnie uważa ze inne proporcje są nietypowe . A jest dokładnie na odwrót . Niczego by nie tłumaczyło, ja przy wzroście 182 cm nodze 87 cm ujeżdżam ramę o efektywnej długości 617mm z mostkiem 90 mm ... i jest idealnie, a nie jedną ramę już objeździłem... Cytuj
Teodoryk Napisano 30 Grudnia 2012 Napisano 30 Grudnia 2012 posiadacze nogi w okolicach 87cm lub o wzroscie ok 188cm, zmierzcie prosze odleglosc od wierzchu siodla w najszerszym jego miejscu do srodka mufy - to rozwieje watpliwosci 189cm, noga 92, siodło 82cm Cytuj
Rulez Napisano 30 Grudnia 2012 Napisano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Najwyraźniej Nabial mierzy nogę do jajek a nie do krocza Edytowane 30 Grudnia 2012 przez Rulez Cytuj
clus Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 (edytowane) Wie ktoś może czy i kiedy będą dostępne te ramy? Wczoraj jeszcze patrzyłem to kilka było. Dzisiaj koło południa patrzę a tu już żadnej nie ma... Jakieś wieści o nowych dostawach? Anyone? Edytowane 7 Stycznia 2013 przez clus Cytuj
nabial Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 ramy sa 'na granicy', czekaja na pieczatke czlowieka w mundurku Cytuj
Luk33 Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 Dziwne, jeszcze dwa dni temu większość była dostępna. Cytuj
clus Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 (edytowane) ramy sa 'na granicy', czekaja na pieczatke czlowieka w mundurku skąd takie info? i kiedy można się ich spodziewać jako dostępnych? edit albo ktoś sobie w uja leci albo czegoś nie rozumiem - przed chwilą patrzę a tu: a na stronie velo: Edytowane 7 Stycznia 2013 przez clus Cytuj
nabial Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 po prostu wiem, ze dostawa rozbita jest na kilka partii w czym widzisz problem? dzwonisz do velo, pytasz i po sprawie Cytuj
clus Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 (edytowane) w czym widzisz problem? dzwonisz do velo, pytasz i po sprawie po prostu myślałem że ktoś ma jakieś swoje wejścia i jest w stanie uchylić troszkę większy rąbek tajemnicy ale z tego co widzę to właśnie doleciała jakaś partia tych ram bo już są dostępne, przynajmniej na tą chwilę... Edytowane 7 Stycznia 2013 przez clus Cytuj
merlin85 Napisano 8 Stycznia 2013 Napisano 8 Stycznia 2013 (edytowane) nabial, co to - to z tyłu, na sztycy? Edytowane 8 Stycznia 2013 przez merlin85 Cytuj
ziomuado Napisano 8 Stycznia 2013 Napisano 8 Stycznia 2013 (edytowane) Nabial, jaki to model siodła? Edytowane 8 Stycznia 2013 przez ziomuado Cytuj
madluki Napisano 8 Stycznia 2013 Napisano 8 Stycznia 2013 (edytowane) Ja stawiam na spray odstraszający niedźwiedzie albo nietoperze.. ;-) Żeby nie było offtopu wysłałem pęknięta ramę do sklepu. Jak sie nie dopatrzą czegoś niestosownego, to ramach gwarancji za dopłatą będzie model 2013. Uważam ze to bardzo ok Edytowane 8 Stycznia 2013 przez madluki Cytuj
adriansocho Napisano 8 Stycznia 2013 Napisano 8 Stycznia 2013 po prostu myślałem że ktoś ma jakieś swoje wejścia i jest w stanie uchylić troszkę większy rąbek tajemnicy Z tego co zauważyłem, to koledzy mający dojścia do Velo promują, aby tych wejść używać tylko w razie potrzeby, a prostsze sprawy starać się załatwić samemu. Cytuj
clus Napisano 8 Stycznia 2013 Napisano 8 Stycznia 2013 Ok, dzięki adriansocho, ja u siebie w sklepie rowerowym należącym do Dobrych Sklepów Rowerowych dowiedziałem że właśnie przyjechała nowa partia i w tym tygodniu powinny być wszystkie dostępne (przynajmniej większość), a spinałem tyłek że już nie będzie tych ram bo też takie słuchy chodziły. Cytuj
nabial Napisano 8 Stycznia 2013 Napisano 8 Stycznia 2013 rower nie moj, a modeli san marco w ogole nie znam, wiec tak z obrazka to bym musial robic analize porownawcza z katalogiem to na sztycy to jednorazowy pompko-uszczelniacz do opon geaxa, jak juz napisano Cytuj
Sagitt77 Napisano 9 Stycznia 2013 Napisano 9 Stycznia 2013 Jaka jest gwarancja na ramkę Accent Peak? Czy jest opcja przedłużenia gwarancji? ok, już doczytałem, 5 lat. Cytuj
goldziu Napisano 9 Stycznia 2013 Napisano 9 Stycznia 2013 to dziwne, bo ja dostałem tylko 2 lata? :/ Cytuj
goldziu Napisano 9 Stycznia 2013 Napisano 9 Stycznia 2013 nie idzie właśnie, nie dostałem tego formularza. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi