nabial Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 (edytowane) przy 188 proporcjonalna noga powinna mieć 90 cm ... U mnie 78 cm i muszę stwierdzić, że jest to dosyć zgodne z moją rozpiską, zgodnie z którą przy siodełku 81,5 cm noga powinna mieć około 92 cm @@mwegrzyn, z tego chyba wynika, ze predzej mam za dlugie, niz za krotkie nogi, a wczesniejsze pomiary wskazuja na to, co podejrzewalem - zle/inaczej mierze dlugosc nogi jak by tego nie interpretowac, cuby dalej sa po bulki zobacz, do czego prowadzi ewolucja rowerow mtb - mostki sie skracaja, wydluzaja gorne rury, wcale bym sie nie zdziwil, gdyby skonczylo sie na forward geometry od mondrakera, bo przemawia za tym fizyka - dlugie zwisy nigdzie sie nie sprawdzaja, szczegolnie w terenie Edytowane 29 Grudnia 2012 przez nabial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 (edytowane) 78,5 przy 87,5 i 184,8-185,1 cm wzostu No i, ma się rozumieć, pomiar w pampersie. I bez skarpetek Edytowane 29 Grudnia 2012 przez nabial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 nabial - nie wiem o jakiej ewolucji piszesz , akurat Moondraker nie jest wyznacznikiem tego co się dzieje w świecie XC. Wstawki o Cube nie skomentuje poniewaz wpisuje się to w to co wcześniej napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 chodzi mi o to, ze kiedys mostki mialy po 140mm, teraz sie nawet takich za bardzo nie produkuje, najczesciej seryjnie dostajemy 90-100mm, a produktem koncowym owej ewolucji byc moze wlasnie kiedys okazac sie forward geo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 To by w sumie tłumaczyło usilne namawianie wszystkich na zakup zbyt długich ram przez "nabial-a"Wynika to bezpośrednio z jego proporcji , czyli dłuższy tułów względem nóg. Żyjąc w przeświadczeniu ze wszyscy są zbudowani podobnie uważa ze inne proporcje są nietypowe . A jest dokładnie na odwrót . Niczego by nie tłumaczyło, ja przy wzroście 182 cm nodze 87 cm ujeżdżam ramę o efektywnej długości 617mm z mostkiem 90 mm ... i jest idealnie, a nie jedną ramę już objeździłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teodoryk Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 posiadacze nogi w okolicach 87cm lub o wzroscie ok 188cm, zmierzcie prosze odleglosc od wierzchu siodla w najszerszym jego miejscu do srodka mufy - to rozwieje watpliwosci 189cm, noga 92, siodło 82cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Najwyraźniej Nabial mierzy nogę do jajek a nie do krocza Edytowane 30 Grudnia 2012 przez Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clus Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 (edytowane) Wie ktoś może czy i kiedy będą dostępne te ramy? Wczoraj jeszcze patrzyłem to kilka było. Dzisiaj koło południa patrzę a tu już żadnej nie ma... Jakieś wieści o nowych dostawach? Anyone? Edytowane 7 Stycznia 2013 przez clus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 ramy sa 'na granicy', czekaja na pieczatke czlowieka w mundurku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommek7 Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 W zadnym sklepie juz nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Dziwne, jeszcze dwa dni temu większość była dostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clus Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 (edytowane) ramy sa 'na granicy', czekaja na pieczatke czlowieka w mundurku skąd takie info? i kiedy można się ich spodziewać jako dostępnych? edit albo ktoś sobie w uja leci albo czegoś nie rozumiem - przed chwilą patrzę a tu: a na stronie velo: Edytowane 7 Stycznia 2013 przez clus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 po prostu wiem, ze dostawa rozbita jest na kilka partii w czym widzisz problem? dzwonisz do velo, pytasz i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clus Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 (edytowane) w czym widzisz problem? dzwonisz do velo, pytasz i po sprawie po prostu myślałem że ktoś ma jakieś swoje wejścia i jest w stanie uchylić troszkę większy rąbek tajemnicy ale z tego co widzę to właśnie doleciała jakaś partia tych ram bo już są dostępne, przynajmniej na tą chwilę... Edytowane 7 Stycznia 2013 przez clus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin85 Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 (edytowane) nabial, co to - to z tyłu, na sztycy? Edytowane 8 Stycznia 2013 przez merlin85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomuado Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 (edytowane) Nabial, jaki to model siodła? Edytowane 8 Stycznia 2013 przez ziomuado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Stawiam na płyn antyprzebiciowy Geaxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 (edytowane) Ja stawiam na spray odstraszający niedźwiedzie albo nietoperze.. ;-) Żeby nie było offtopu wysłałem pęknięta ramę do sklepu. Jak sie nie dopatrzą czegoś niestosownego, to ramach gwarancji za dopłatą będzie model 2013. Uważam ze to bardzo ok Edytowane 8 Stycznia 2013 przez madluki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 po prostu myślałem że ktoś ma jakieś swoje wejścia i jest w stanie uchylić troszkę większy rąbek tajemnicy Z tego co zauważyłem, to koledzy mający dojścia do Velo promują, aby tych wejść używać tylko w razie potrzeby, a prostsze sprawy starać się załatwić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clus Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Ok, dzięki adriansocho, ja u siebie w sklepie rowerowym należącym do Dobrych Sklepów Rowerowych dowiedziałem że właśnie przyjechała nowa partia i w tym tygodniu powinny być wszystkie dostępne (przynajmniej większość), a spinałem tyłek że już nie będzie tych ram bo też takie słuchy chodziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 rower nie moj, a modeli san marco w ogole nie znam, wiec tak z obrazka to bym musial robic analize porownawcza z katalogiem to na sztycy to jednorazowy pompko-uszczelniacz do opon geaxa, jak juz napisano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Jaka jest gwarancja na ramkę Accent Peak? Czy jest opcja przedłużenia gwarancji? ok, już doczytałem, 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 to dziwne, bo ja dostałem tylko 2 lata? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 chyba można przedłużyć do 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 nie idzie właśnie, nie dostałem tego formularza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi