PrzemkoVonLezajsk Napisano 6 Października 2012 Udostępnij Napisano 6 Października 2012 (edytowane) Nono.... po obejrzeniu nowej ramy z galerii na Picassie muszę powiedzieć że podoba mi się droga w którą Accent idzie. Co do taperowanej główki się nie wypowiem za mało się na tym znam Ale kolorystyka jest bardzo ładna. Czy zdradzicie rąbka tajemnicy i powiecie co się zmieniło w Geometrii ?? A co do kolorystyki Na zdjęciu IMHO Jako osoba mająca kota na punkcie biało czarnych ram z czerwonymi dodatkami Dałbym piasty czerwone (jak w krosie B+) czerwony suport + czerwone stery + podkładki + zacisk sztycy i na koniec czarne chwyty z białymi obejmami (tak aby obejma chwytu odcinała się kolorystycznie od kiery i samego chwytu ) wiem wiem ... nienormalny jestem ale gdybym był to nie jeździł bym rowerem 29" podczas gdy wszyscy w około mają 26 Edytowane 6 Października 2012 przez PrzemkoVonLezajsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romero Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Wiadomo kiedy może byc dostępna? Piękny kawałek amelinium Ciekawe czy cena będzie taka jak wersji poprzedniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wats Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Mam 190 i posiadam Lke. I pewnie sztycę dłuższą niż 400mm? Dla ciebie rozmiar to raczej M. Ja mam 181cm i bede brał M. Chyba że ktoś mądrzejszy niż ja uważa inaczej to niech sprostuje. pozdr. Zapewne już dawno po ptokach. Ale ja bym wziął L. Sztyca bez offsetu i mostek 80-90mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliski1 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Wiadomo kiedy może byc dostępna? Piękny kawałek amelinium Ciekawe czy cena będzie taka jak wersji poprzedniej Romero, myślę, że Velo nie obrazi się jeśli zacytuję ich człowieka: "Zrobimy wszystko aby sytuacja z ubiegłego roku nie powtórzyła się. Ramy powinny być na początku roku". Osobiście wierzę, że faktycznie się postarają, bo jeden niezadowolony klient, to dwudziestu w plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Wiadomo coś o geometrii, cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romero Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Romero, myślę, że Velo nie obrazi się jeśli zacytuję ich człowieka: "Zrobimy wszystko aby sytuacja z ubiegłego roku nie powtórzyła się. Ramy powinny być na początku roku". Osobiście wierzę, że faktycznie się postarają, bo jeden niezadowolony klient, to dwudziestu w plecy. To czekam do początku 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onlybike Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 'PrzemkoVonLezajsk' Widzę, że żeśmy się minęli na targach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Mam pytanie jaka będzie długość rury podsiodłowej w rozmiarze XL? Mam 196 cm i sztyce 400 którą zamierzam tam wrzuzy nie będzie zbyt krótka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 515 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 THX już wszystko pomierzyłem ,będzie pasowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapid Napisano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2012 no to już jadą ramy Peak29 do nas... w ocenie kolorów proszę uwzględnić poprawkę na warunki, kolory trochę przekłamane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zondrin Napisano 19 Października 2012 Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Kliką był "Lubię to" ale nie ma czegoś takiego szata moim zdaniem lepsza od poprzedników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 19 Października 2012 Udostępnij Napisano 19 Października 2012 To jest nowy model ramy na rok 2013? Cena będzie podobna?? Wymiary zostają te same czy mogą się zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 19 Października 2012 Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Lepsza lepsza, poprzednie roczniki były, hmm... Paskudne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 19 Października 2012 Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Ale w tych nowych ramach nie będzie już pękać rura podsiodłowa od rozcięcia przy zacisku sztycy? Z niecierpliwością czekam na wyniki reklamacji kolegów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 19 Października 2012 Udostępnij Napisano 19 Października 2012 (edytowane) Ta ostatnia to taka malina czy czerwień na zdjęciu nie wyszła? Z niecierpliwością czekam na wyniki reklamacji kolegów... Też czekam. Wypluty jad w odpowiednim temacie. Edytowane 19 Października 2012 przez Mr. Dry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 19 Października 2012 Udostępnij Napisano 19 Października 2012 kolory na fotkach sa ponoc deko przeklamane...kolo mikolaja powinno sie pojawic potwierdzenie z kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Muszę powiedzieć że czarno-biała wersja z czerwonym 29 jest bardzo ładna. Ale nie rozumiem wsadzania Taperowanej główki do tej ramy Czy te stery aż tak dużo poprawiają sztywność ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Może za jakiś czas, tych lepszych amortyzatorow nie będzie juz ze zwykła sterowka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 sa przejsciowki z prostej na stozek, wiec problemu byc nie powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 21 Października 2012 Udostępnij Napisano 21 Października 2012 czy tylko mi nie chca sie wyswietlic zdjecia ? jaka bedzie cena nowej ramy i kiedy bedzie ja mozna najwczesniej nabyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusch Napisano 24 Października 2012 Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Będzie rozmiar "S"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 25 Października 2012 Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Ale nie rozumiem wsadzania Taperowanej główki do tej ramy Czy te stery aż tak dużo poprawiają sztywność ?? Moim zdaniem poprawiają bardziej sztywność niż masę - ale to mój prywatny wniosek, bo można dać taką grubość ścianki przy dolnym łożysku, że będzie sztywniej i lżej niż dla 1 1/8. Na pewno zwiększenie sztywności/wytrzymałości ma znaczenie dla widelców o większym skoku, oraz dla sztywnych widelców (z rurą alu oraz całokarbonowych). Takowe widelce ze wschodu są produkowane tylko ze zwężaną rurą sterową - może producent Accenta też chciał zachować kompatybilność z takimi widelcami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliski1 Napisano 26 Października 2012 Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Odnośnie wagi nowego modelu Peak29 2013. Zważona perłowa "eMka": 1740g. Szału nie ma, powodu do wstydu tym bardziej. Ale za to ten wygląd :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapid Napisano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Odnośnie wagi nowego modelu Peak29 2013. Zważona perłowa "eMka": 1740g. Szału nie ma, powodu do wstydu tym bardziej. Ale za to ten wygląd :) Uwaga, tylko tyle waży egzemplarz testowy... niedługo znane będą wagi finalnych produktów, które płyną już do Polski... niemniej jednak ta waga nie będzie zbytnio odbiegała od 1700g w tym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi