goldziu Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Witam wszystkich!! Chcę zmienić ramę na peak 29 i mam kilka wątpliwości: 1) Czy mogę wstawić amor 80 mm jak na velo pisze że rama jest zbudowana pod 100 mm (w przyszłym sezonie jak nazbieram kasę to i tak wymienię na 100) 2) Czy powinienem mieć rozmiar L czy M :icon_question: (Mam 181 cm i sportowe zacięcie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 wsadzic 80 zawsze mozna, ale bedzie to tragiczne w skutkach - ten rower predzej przyjmie 120mm niz 80 - nisko mufa, duze katy rozmar dla ciebie to M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zondrin Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Dziś odebrałem z sklepu ramę zaskoczyła mnie jedna rzecz że z łatwością można sprzęt oddać na niezgodność towaru z opisem na oficjalnie stronie długość rury podsiodełkowej jest 470 mm a na ramię 455 w rozmiarze L Pytanie mam o tarczę chciałem wstawić 180 mm na tył czy ktoś tak zrobił czy wszyscy się trzymają wyznaczników producenta 160 mm?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybu1 Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Ja mam pytanie do osób, które składały swoje Peak'i. A mianowicie jakie koła do nich montowaliście - "sami" składaliście, czy kupowaliscie jakieś gotowce? Proszę o podanie konkretnych części lub zestawów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 zondrin - ile masz wzrostu? Nie wiesz czy przy wszystkich rozmiarach jest błąd w opisie? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zondrin Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 zondrin - ile masz wzrostu? Nie wiesz czy przy wszystkich rozmiarach jest błąd w opisie? Pozdr 183 cm, nie wiem niestety jak chcesz się dowiedzieć czegoś pewnego musisz napisać do nich bo czytając ten wątek piszą że jest tak jak na stronie a tu du.a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 po prostu dosc pozno przedluzano podsiodlowke, a zapomniano o zmianie naklejek....180mm nie jest zalecane - moze chrupnac po pewnym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zondrin Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 po prostu dosc pozno przedluzano podsiodlowke, a zapomniano o zmianie naklejek....180mm nie jest zalecane - moze chrupnac po pewnym czasie Dzięki to jednak zostanę przy zaleceniach producenta 160 mm, jeśli chodzi o naklejki to dalej jest niezgodność towaru z opisem Towar powinien być poprawnie opisany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Jaką ma długość podsiodłówka w Peaku (śrokek-środek) mierzona w lini prostej (nie po łuku rury) w rozmiarze M oraz L? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej762 Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 W lini prostej L ma obiecane 470mm. Potwierdzam, na mojej Lce też jest 'stara' naklejka, już przy odbiorze to zauważyłem. Co do tarczy 180, chciałem tak zrobić, jednak zabawy z adapterami odpuściłem i mam 160, bez żadnych adapterów. Wizualnie dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 maciej762, dzięki ale ja chcę poznać wartość mierzoną metodą środek-środek a nie środek koniec rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek431 Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 183 cm wzrostu,rama L czy XL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej762 Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Mam 190 i posiadam Lke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 183 cm wzrostu,rama L czy XL ? raczej M czy L kwestia dlugosci nog i stosowanej kiery, bo jestes troche w luce miedzy rozmiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Nie widzę przeciwskazań dla założenia tarczy 180 mm. Nie wiem co miałoby "chrupnąć". Jeździłem na różnych ramach, były wśród nich także o marnej renomie, bardzo nołnejmowej, bez chrupania. Wydaje mi się jednak że z tyłu 160tka praktycznie w każdych warunkach wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 (edytowane) w tej kwestii zrobilem za przekaznik slow product managera, ktory jest rowniez autorem ramy, a czy sa one uzasadnione, czy tez powiedziane mocno na wyrost, nie wiem Edytowane 19 Sierpnia 2012 przez nabial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo15 Napisano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 hej, proszę o pomoc. Jaki rozmiar ramy dla 180 cm wysokości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 hej, proszę o pomoc. Jaki rozmiar ramy dla 180 cm wysokości ? Dla ciebie rozmiar to raczej M. Ja mam 181cm i bede brał M. Chyba że ktoś mądrzejszy niż ja uważa inaczej to niech sprostuje. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Dla ciebie rozmiar to raczej M. Ja mam 181cm i bede brał M. Chyba że ktoś mądrzejszy niż ja uważa inaczej to niech sprostuje. pozdr. Rozmiar M jest ok, Ja też mam 180cm i mam tą ramę ALE..... sztyca 400mm to minimum U mnie jest wysunięta na MAX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Pozwoliłem sobie na popełnienie małej recenzji roweru na bazie ramy w Peak29 http://www.forumrowerowe.org/topic/121546-rama-accent-peak29-i-rower-na-niej-zbudowany/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Czy ktoś w Warszawie ma Peaka w rozmiarze L i dałby się przejechać ? Mam 185 cm wzrostu i te 470 mm mi się wydaje krótkie, w ramach 26" 19,5 (GF) i 20,5 (Geant) mam sztyce 400 mm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy35 Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Chciałem coś złożyć na tej ramie, dużo już ich pękło?? Wzrost 182 noga 78 emka czy elka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Chciałem coś złożyć na tej ramie, dużo już ich pękło?? Wzrost 182 noga 78 emka czy elka?? Mam tyle co ty - zamówiłem L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Chciałem coś złożyć na tej ramie, dużo już ich pękło?? Wzrost 182 noga 78 emka czy elka?? Jesteś pewien że noga dobrze zmierzona???? Ja przy 180cm mam 86cm..... no chyba ze jakiś mutant jestem Co do pękających ram..... przeczytaj wątek w strefie testów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy35 Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Mutant nie, to jam krótkie nogi jak to faceci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi