Gekon Napisano 20 Marca 2012 Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Panowie tydzień i się ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 20 Marca 2012 Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 (edytowane) Panowie tydzień i się ruszy. Oby. 30-stego wyjazd w górki pagórki polsko-czeskie. Będzie testowany peak i merida mojego rudzielca. Jak rama nie dojdzie będę zmuszony wyruszyć na 40 letniej kozie po dziadku. ;-) Edytowane 20 Marca 2012 przez madluki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ada93m Napisano 23 Marca 2012 Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) Dostałem odpowiedź od miłej Pani z całkiem innego sklepu (co będzie maiła w ofercie w.w. ramę) że będzie osiągalna w ciągu tygodnia . E.D. Oczywiście rama - nie ta Pani Edytowane 23 Marca 2012 przez Ada93m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 23 Marca 2012 Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 A juz mialem pytac, ktory sklep. I ktora pani ;-) "Moj" sklep oswiadczyl lakonicznie - po 26.03. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ada93m Napisano 26 Marca 2012 Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 No i lipa... Zadzwoniłem do Velo z zapytaniem kiedy można się spodziewać naszych ram i usłyszałem załamującą mnie odpowiedź: " ramy będą u nas pod koniec marca, początek kwietnia czyli na sklepach mogą być w pierwszej połowie kwietnia". Z chęcią chciał bym się z wami podzielić moim komentarzem ale co najmniej bana bym dostał. Wiec spróbuje grzecznie, szkoda że nie będzie roweru jeszcze przez co najmniej 2tyg i szkoda że w regulaminie przedsprzedaży piszą takie rzeczy ze "natomiast gwarantujemy, że realizacja nastąpi nie później niż do końca marca 2012 roku. " A już myślałem ze w tym tyg pokażę się na nowym rowerze......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 26 Marca 2012 Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 (edytowane) Oby ta pani nie była zorientowania, ponieważ w sklepie informowali, że dzisiaj ramy teoretycznie maja być na magazynie u dystrybutora. Czyli jest szansa ze przynajmniej cześć ram zostanie wysłana do końca marca. Tyle czekaliśmy to poczekajmy jeszcze kilka dni, może będzie ok. Jeśli nie to w kwietniu można rozpętać armagedon ;-) Edytowane 26 Marca 2012 przez madluki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 26 Marca 2012 Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 No i lipa... Zadzwoniłem do Velo z zapytaniem kiedy można się spodziewać naszych ram i usłyszałem załamującą mnie odpowiedź: " ramy będą u nas pod koniec marca, początek kwietnia czyli na sklepach mogą być w pierwszej połowie kwietnia". No oby jednak wywiązali się w terminie, bo cierpliwość ma swoje granice. Moja na przykład kończy się dokładnie 31 marca 2012 r. Gdzie można poczytać regulamin promocji? Ostatnio zaglądałem na stronę i jakoś nie rzucił mi się w oczy. Proszę o jakiegoś linka lub tekst (na PW, jeśli jest długi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ada93m Napisano 26 Marca 2012 Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 (edytowane) marcinusz pw poszło. Ja również mam nadzieje że ten termin nie dot. ram z przedsprzedaży tylko no osoby które teraz zamówiły tą ramę bądź dopiero planują . E.d. http://www.dobresklepyrowerowe.pl/upload/image/promocje/przedsprzedaz/regulamin-przedsprzedaz-2012.pdf mogłem odrazu oficjalnie podać link do regulaminu... nas mogą najbardziej interesować punkty nr 25 i 26 Edytowane 26 Marca 2012 przez Ada93m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 26 Marca 2012 Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Przejrzałem ten regulamin. Najbardziej rozbawił mnie punkt 21, o tym że umowa sprzedaży zostaje zawarta w momencie odbioru produktów po zapłacie ceny. To niby za co się płaci zaliczkę? Z regulaminu wynika też, że Velo może anulować zamówienie jeśli produkt jest niedostępny - pkt 20 c) (produkty z przedsprzedaży są z założenia niedostępne i z założenia miały być dostępne do 31.03 dla zamawiających). Mogą też się opóźnić i nie ponoszą z tego tytułu odpowiedzialności - 26 i 34 f). Jaja sobie robią z praw konsumenta takim regulaminem. Zakup w sytemie "zapłać i módl się" że nie odwołają, że dostarczą w terminie. Dali sobie ogromny margines bezpieczeństwa a i tak wygląda na to, że nie dadzą rady. W każdym razie, jeśli ktoś ma ochotę wycofać się z zakupu po 31.03, to moim zdaniem powinien dostać zwrot kasy bez szemrania, ale raczej trudno będzie ugyźć coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 26 Marca 2012 Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Co do regulaminu Postanowienia końcowe 34. Velo zastrzega sobie prawo do: .. .. .. f) ewentualnego opóźnienia w realizacji zamówień, wynikłych z przyczyn niezależnych, o czym Klient zostanie niezwłocznie poinformowany, No tak....... poczekajmy, zobaczymy czy 31.03 o 23:59 zacznie się masowe wysyłanie e-mail do osób które ramę zamówiły To czekanie mnie dobija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 http://ctbike.pl/accent-peak-29-rama-mtb-2012-czarno-biala-polmat.html dostępność: Jest hmm..... ... pobożne życzenie, czy dzieje się coś o czym nie wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliski1 Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 (edytowane) http://ctbike.pl/acc...ala-polmat.html dostępność: Jest hmm..... ... pobożne życzenie, czy dzieje się coś o czym nie wiemy Raczej na 99,9% pobożne życzenie. Na stronie Velo jeszcze nie ma. Poza tym z bardzo bardzo dobrego źródła wiemy, że będą lada moment. Właściwie to są już na cle...więc kwestia dni, jeśli się celnik nie dopatrzy papierosów ukrytych w podsiodłówce. Edytowane 27 Marca 2012 przez Sliski1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 no już tydzień temu była mowa, że wczoraj/dzisiaj miały wyjść z cła i trafić do dystrybucji. Trzeba dzwonić do dobrychsklepów z których zamawialiśmy ramę i pytać się o aktualne info z Gliwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelLUB Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 stan magazynu velo sprzed kilku minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapid Napisano 28 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Ramy już są w kraju i wędrują do stęsknionych odbiorców... Waga realna to: M - 1,74 L - 1,79 XL - 1,85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Helloluya - koniec oczekiwania bliski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 To teraz tylko czekać aż dział z opisem rowerów opanują konstrukcje na jedynej słusznej ramie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ada93m Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Dzięki wapid za info i że tak powiem trzymamy Cię za słowo jak by informujcie na bierząco . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 (edytowane) wrocilem z velo... https://picasaweb.go...290/28Marca2012 ramy czekaja na ometkowanie i spakowanie w docelowe dykty, wiec odliczajta dni i godziny zamiast bialo-czarnego matu jest polysk...ladny, pomarancz gleboki metalik, ladnie polyskuje w sloncu Edytowane 28 Marca 2012 przez nabial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 ta z velo... przyznaj się Nabiał, że cały ten czas miałeś je w swoim garażu! Pozdr i dzięki za dowód, że są wreszcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 a co z czr wrocilem z velo... https://picasaweb.go...290/28Marca2012 ramy czekaja na ometkowanie i spakowanie w docelowe dykty, wiec odliczajta dni i godziny zamiast bialo-czarnego matu jest polysk...ladny, pomarancz gleboki metalik, ladnie polyskuje w sloncu a co z czarno białym ??? - też w połysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 a co z czr a co z czarno białym ??? - też w połysku Czarno biały z założenia miał by błyszczący. Przynajmniej tak wynika z fotek. http://www.velo.com.pl/img/produkty/PEAK29_bia%C5%82o-czarno-czerwony_sklejony.jpg Farba matowa jest droższa hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ada93m Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 (edytowane) Rama z czarnym tyłem to czarno biala. Analogicznie do czarno pomaranczowej na zdjeciu. Tez mialem z tym problem. To jak to jest z tą kolorystyką.... bo się pogubiłem to rama z czarnym tyłem to czarno biała czy biało czarna.... już sam nie wiem co zamówiłem,,, E.D no to mnie nieźle w błąd ktoś wprowadził... teraz wyczytałem że zamówiłem ramę czarno-biała a chciałem z czarnym tyłem.... jedyne pocieszenie to to że czarny przód będzie mi pasował do czarnego widelca.. kur...czaczku.!! Edytowane 28 Marca 2012 przez Ada93m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Zauważyłem ze sklepy nazywają je dowolnie, Dla jednych jest to czarno biała dla innych biało czarna hehe. Jesli nie było fotki przy zamówieniu lepiej było sie upewnić. Najwyżej będziemy sie wymieniać ramami :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Co do zamówień to najlepiej powiedzieć tak jak ja......" chcę tą z tym czerwonym paskiem w środku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi