Kołek Napisano 20 Września 2011 Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam Tak jak w temacie, Merida Road Race 905-COM - rocznik 2010 za 1250 zł więc to chyba mega tanio (oczywiście używana). Rozmiar 50 cm - i tu pytanie, na jaki to wzrost, według katalogu to rozmiar M czyli na domysł wcale nie taka mała ale 50 cm brzmi dziwnie . Mam 171 cm wzrostu i żadnego doświadczenia w kolarkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Witam Tak jak w temacie, Merida Road Race 905-COM - rocznik 2010 za 1250 zł więc to chyba mega tanio (oczywiście używana). Rozmiar 50 cm - i tu pytanie, na jaki to wzrost, według katalogu to rozmiar M czyli na domysł wcale nie taka mała ale 50 cm brzmi dziwnie . Mam 171 cm wzrostu i żadnego doświadczenia w kolarkach W szosówkach rozmiarem jest długość rury górnej podawana w cm (określana w poziomie: od osi główki ramy do osi sztycy), ta 50 jest trochę mała jak na rozmiar M, no ale każdy producent stosuje własne rozmiarówki. W szosie inaczej niż w MTB, nie wystarczy zmierzyć długość nóg, ważne są proporcje pozostałych części ciała. Tu masz link do dobrego kalkulatora: http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kołek Napisano 23 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Niestety roweru nie udało się kupić ale dzięki za kalkulator, już wypróbowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.