jarilitmanen Napisano 20 Września 2011 Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam, niedawno założyłem sklep internetowy z częściami do rowerów ale jakoś nie mam jak na razie klientów. Jaki sposób reklamy takiego sklepu polecilibyście. Próbowałem ulotki ale na nic to dało. Może coś w internecie nie wiem może pozycjonowanie albo linki sponsorowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xtrbike Napisano 20 Września 2011 Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Żeby prowadzić sklep internetowy - jakikolwiek - trzeba wiedzy i kapitału, chyba że masz naprawdę niszowy, rzadko spotykany a jednak atrakcyjny towar. Pozycjonowanie pozycjonowaniu nie jest równe. Są tu dwie rozbieżne metody: - albo masz wartościową treść/towar (dobre opisy, słowa kluczowe,dobre ceny,dobrze dobrany asortyment etc.) - i z czasem poprzez odwiedziny Klientów praktycznie sam się wypozycjonujesz (minimalnie temu pomagając) - albo płacisz za pozycjonowanie - z tym, ze każdy kto zaoferuje ci szybki skok do wysokiej pozycji w Google z jednorazową opłatą (nawet wysoką) będzie praktycznie oszustem, bo skuteczne pozycjonowanie to usługa abonamentowa i w tej akurat dziedzinie (rowery) - droga Albo wykupienie reklamy w Google Nawiasem mówiąc to jest forum rowerowe, nie marketingowe. W razie pytań - pisz na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alinamaj666 Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Generalnie myslę że to kiepski pomysł i kokosów na tym nie zbijesz ale próbuj. Co do reklamy takiego sklepu to linki sponsorowane albo pozycjonowanie bo innego sposobu niema. Tak jak kolega pisze sam możesz ale to trochę potrwa ale lepiej nie czekać i skorzystac z usług bo oni zrobia to bardzo szybko. Sama posiadam sklep z rowerami i tez się pozycjonuję w firmie Eactive i wcale nie są to wygórowane ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Pamiętam początki działalności bikestacji, oni jeździli na maratony, rozdawali uczestnikom ulotki, zostawiali je za szybami samochodów na parkingu przy starcie maratonu. Nikt nie wspomniał o allegro, gdzie wystawiasz towar jako "sklep". Bardzo wiele sklepów internetowych sprzedaje na allegro, konta w tym serwisie posiadają również sklepy stacjonarne czy dystrybutorzy. Oczywiście ponosisz koszt wystawienia swojego towaru jak też musisz wytrzymać działalność konkurencji, dając atrakcyjne ceny na towar, co bywa nieopłacalne. Sklep internetowy i ulotki, to rzeczy z trochę innych bajek Klient internetowy kupuje nie wychodząc za drzwi swojego mieszkania, chyba że się wedrzesz ludziom do środka gwałtem Oczywiście jest jeszcze reklama na forach rowerowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikimouse Napisano 24 Września 2011 Udostępnij Napisano 24 Września 2011 polecam sklep rowerowy w Łodzi na Franciszkańskiej. naprawdę dobra oferta i rzetelni sprzedawcy. nie robię tu żadnej reklamy, to po prostu moja subiektywna ocena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba97 Napisano 24 Września 2011 Udostępnij Napisano 24 Września 2011 podaj link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Września 2011 Udostępnij Napisano 24 Września 2011 A obaj panowie przeczytali temat? Bo nie widzę... Myszko Miki, czytanie ze zrozumieniem nie boli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.