Skocz do zawartości

[Amortyzator przód] Co wybrać do 29er

kudi87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pacjent - Author Dexter 29 . Obecnie RST M29 . Szukam amortyzatora zdecydowanie lżejszego , wytrzymałego i niezawodnego .

Jeżdżę coraz więcej po lesie , w planach maratony itp . Obecnie można powiedzieć że szosa/cięższy teren to 50/50 .

Moja waga to ~105 kg . Fajnie by było posiadać manetkę blokady na kierownicy no ale to nie konieczność .

Na oku mam Manitou Tower Pro i ceny tego amorka przekroczyć nie chcę ( 1749 zł ) . Co jeszcze do tej kwoty dostanę i jak to się przełoży na pracę i możliwości .

Pozdrawiam

Rock Shox <- to właściwie jedyny sklep gdzie znalazłem ten amorek . Znacie miejsca sklepy/internetowe gdzie można jeszcze wybrać coś pod 29" w takich pieniądzach ?

Czy Manitou Tower Pro jest warty swojej ceny ? Czytając jego test odnoszę wrażenie, że to porządny sprzęt i w ciemno można brać .

przeczytałem test tego amorka i potwierdziła się moja opinia że w przypadku Reby trzeba mieć czas i chęci żeby go pod siebie dostroić, ja mam Rebę a z Manitu nie miałem nigdy kontaktu, podejrzewam że mało jest jego użytkowników jeszcze, bo to w miarę nowy sprzęt, poczytaj o Rebie może ta mnogość ustawień i duże możliwości połączone ze sztywnością będą ci odpowiadać, jeżeli zaś lubisz prostotę i łatwość regulacji to chyba wybór jest prosty :)

połączone ze sztywnością

Nie od dziś wiadomo, że Reba pod 29er nie jest mistrzem sztywności...dodatkowo zestrojenie jej jest bardziej kłopotliwe niż Manitou.

@kudi87, chłopaki z team29er.pl mają Towery pro, jak chcesz informacji z pierwszej ręki popytaj się ich :) albo załóż temat w dziale 29er.

• 4 tygodnie później...

Tak, zdecydowałem się na Tower Pro 100mm . Cena 1600 zł po lekkich negocjacjach :icon_wink:

No cóż , nie mam za bardzo do czego porównać bo nie jeździłem na innych sprzętach ( RST M29 przy tym to sztywny widelec ) . Jestem bardzo zadowolony , amortyzator pracuje świetnie , bardzo płynnie , jest lekki . Zobaczymy jak będzie się sprawował po większej ilości km . Oby bezawaryjnie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...