kudi87 Napisano 19 Września 2011 Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Witam Pacjent - Author Dexter 29 . Obecnie RST M29 . Szukam amortyzatora zdecydowanie lżejszego , wytrzymałego i niezawodnego . Jeżdżę coraz więcej po lesie , w planach maratony itp . Obecnie można powiedzieć że szosa/cięższy teren to 50/50 . Moja waga to ~105 kg . Fajnie by było posiadać manetkę blokady na kierownicy no ale to nie konieczność . Na oku mam Manitou Tower Pro i ceny tego amorka przekroczyć nie chcę ( 1749 zł ) . Co jeszcze do tej kwoty dostanę i jak to się przełoży na pracę i możliwości . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 20 Września 2011 Udostępnij Napisano 20 Września 2011 powietrzna Reba 29er i dostosujesz amortyzator pod siebie, możliwości regulacji spore, praca bardzo dobra po dostrojeniu oczywiście, na które trzeba poświęcić chwilkę i mieć zacięcie w eksperymentowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudi87 Napisano 22 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Rock Shox <- to właściwie jedyny sklep gdzie znalazłem ten amorek . Znacie miejsca sklepy/internetowe gdzie można jeszcze wybrać coś pod 29" w takich pieniądzach ? Czy Manitou Tower Pro jest warty swojej ceny ? Czytając jego test odnoszę wrażenie, że to porządny sprzęt i w ciemno można brać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 przeczytałem test tego amorka i potwierdziła się moja opinia że w przypadku Reby trzeba mieć czas i chęci żeby go pod siebie dostroić, ja mam Rebę a z Manitu nie miałem nigdy kontaktu, podejrzewam że mało jest jego użytkowników jeszcze, bo to w miarę nowy sprzęt, poczytaj o Rebie może ta mnogość ustawień i duże możliwości połączone ze sztywnością będą ci odpowiadać, jeżeli zaś lubisz prostotę i łatwość regulacji to chyba wybór jest prosty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 połączone ze sztywnością Nie od dziś wiadomo, że Reba pod 29er nie jest mistrzem sztywności...dodatkowo zestrojenie jej jest bardziej kłopotliwe niż Manitou. @kudi87, chłopaki z team29er.pl mają Towery pro, jak chcesz informacji z pierwszej ręki popytaj się ich albo załóż temat w dziale 29er. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Mój kolega przesiadł się z powietrznego M29 na Minute 29" (to samo co Tower Pro), no cóż różnica kosmiczna, odczucia jednoznacznie pozytywne, Manitou to bezproblemowe w obsłudze, ładnie działające amory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 a jak z ich późniejszym serwisowaniem? są tak proste w serwisie jak RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Prostsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 mam nadzieję że serwisowałeś oba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 A nawet więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudi87 Napisano 23 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Na 99% jestem zdecydowany na Tower Pro 100mm . Na początku października zakup . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 I jak? Kupiony? W jakiej cenie? Jak wrażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudi87 Napisano 17 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Tak, zdecydowałem się na Tower Pro 100mm . Cena 1600 zł po lekkich negocjacjach No cóż , nie mam za bardzo do czego porównać bo nie jeździłem na innych sprzętach ( RST M29 przy tym to sztywny widelec ) . Jestem bardzo zadowolony , amortyzator pracuje świetnie , bardzo płynnie , jest lekki . Zobaczymy jak będzie się sprawował po większej ilości km . Oby bezawaryjnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.