madek Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Wrzucam w końcu rozpiske nowego pomykacza na 2010 rok Będzie służył przede wszystkim do maratonów (Grabek, Golonko) i innych zawodów w okolicy, ale także jakieś górskie wycieczki i w mniejszym stopniu treningi, bo do tych mam głównie szoske. Z poprzedniego roweru zostały właściwie tylko napęd i hamulce. Avidy też chciałem zmienić na coś nowego, ale dałem im jeszcze jedną szanse I trzeba przyznać że z nowymi klockami EBC Gold hamują w końcu jak należy... Bar Plugs: Bontrager - 5 Brake (Front): Avid Juicy 5 - 317 Brake (Rear): Avid Juicy 5 - 339 Cables: Jagwire L3 / BBB Speedwire - 72 Cassette: Shimano SLX 11-32 - 282 Chain: Shimano Deore XT HG93 - 262 Crankset: Shimano Deore LX M582 - 898 Derlr (Front): Shimano Deore XT M771 - 160 Derlr (Rear): Shimano Deore XT M772 Shadow GS - 224 Fork: Rock Shox Reba SL + Poploc + starnut - 1695 Frame: Specialized S-Works M5 HT 2007 19" - 1630 Grips: Bontrager Race X Lite - 18 Handlebar: Ritchey SuperLogic Rizer Carbon 660mm - 148 Headset: Ritchey WCS - 97 Pedals: Shimano XTR M970 - 325 Rotors: Dartmoor Nano 160mm - 194 Seat: Ritchey WCS Marathon V2 - 241 Seatpost: Thomson Elite Setback 30.9x410mm - 267 Seatpost clamp: Specialized - 24 Shifters: Shimano Deore XT M770 + 2 alu bolts - 227 Skewers: Dartmoor Bolt-on - 65 Spacers: Ritchey Carbon 5mm - 2 Stem: Boplight Race 100mm - 128 Tire (Front): Schwalbe Rocket Ron Evo 2.25 - 460 Tire (Rear): Schwalbe Racing Ralph Evo 2.25 Snake Skin - 540 Top Cap: Ritchey + alu bolt - 11 Tubes: Maxxis Ultralight - 246 Wheel Front: 739 -Hub: Hope Pro 2 - 189 -Rim: SunRingle Equalizer 21 - 395 -Spokes: DT Revolution 2.0-1.5 - 139 -Nipples: Dartmoor - 11 -Rim tape: Taśma izol. - 5 Wheel Rear: 859 -Hub: Hope Pro 2 - 309 -Rim: SunRingle Equalizer 21 - 395 -Spokes: DT Revolution 2.0-1.5 - 140 -Nipples: Dartmoor - 11 -Rim tape: Taśma izol. - 4 Suma: 10475g Poniżej link do galerii (kliknij w obrazek): Wszelkie komentarze mile widziane Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Hamulce są jeszcze w porządku, ale bardziej od reszty odstaje korba LX, lepiej by tutaj jakiś SLX czy XT pasował I kaseta też mogłaby być XT. A tak poza tym bardzo ładna i fajna maszynka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 e bardziej od reszty odstaje korba LX, lepiej by tutaj jakiś SLX czy XT pasował Taa, to by było dobre posunięcie Dobór kół dyskusyjny - Hope i Revo - dwie skrajności Ważne, że jest sztywno i pewnie. Z wyglądu też mi się podoba Swobodnie możesz mleczkiem zalać . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Ułaaa, na tych oponach, których aktualnie używam Twój rower jest lżejszy od mojego Konkretna maszynka i fajne cukieraskowe kolory ^^ Wygodne siodełko WCS'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Taa, to by było dobre posunięcie Dobór kół dyskusyjny - Hope i Revo - dwie skrajności Ważne, że jest sztywno i pewnie. Z wyglądu też mi się podoba Swobodnie możesz mleczkiem zalać . . . Czemu skrajności? Chciałem zaplatać na Sapimach (Laser) ale niestety najdłuższe mają 265, a tutaj potrzebowałem 266 i 268... Mleczko na pewno kiedyś wypróbuje. Ułaaa, na tych oponach, których aktualnie używam Twój rower jest lżejszy od mojego Konkretna maszynka i fajne cukieraskowe kolory ^^ Wygodne siodełko WCS'a? Siodło jest u mnie właśnie dlatego, że jest cholernie wygodne... czuje sie na nim jak na fullu A co do kolorów to u Ciebie przecież bardzo podobnie hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Bardzo fajny rower, podobny do Nawrotka. Możesz jeszcze sporo z wagi zejść. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm , może faktycznie te 20g bym przebolał, kosztem komfortu... Będziesz na maratonie we Wrocku? Chętnie bym go spróbował, bo poluję na używkę Toupe - też całkiem wygodne jak na 160g, bo mimo wszystko przy dłuższych trasach siodło musi być albo kanapczaks albo dziurę mieć Myślałeś nad kolorowymi śrubkami do swojego baja? Sorka za offtopa, ale nie orientujesz się może czy ta wersja http://allegro.pl/item987936091_siodlo_ritchey_wcs_carbon_streem_145g_2_kolory.html jest tak samo wygodna jak Twoja? Tzn. różni się materiałami, ale wygoda powinna byc podobna. Ew. streem v2, to 223g. Widzę, że masz dopisane marathon a na allegro takiego nie ma :<, no i jeszcze jest 200g wersja biomax z dziurą, czyli może być superkanapamięciusie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Ja wcześniej jeździłem długo na SLR XP, waga ok 175g i było także wygodne, ale jako że mocno podrożało to kupiłem WCS i nie żałuje zmiany (chociaż wagowo to jednak troche klocek, no i z deczka sie brudzi w tylnej części). We Wrocku oczywiście będe więc można sie ustawic Kilka alu śrubek jest jak widać w kokpicie, w ramie też jest 6szt. alu tyle że czarne W sumie mógłbym wrzucić gdzieś do przerzutek czy korby ale mogłaby się już zrobić troche "choinka"... Edit: Wersja Streem ma podobny kształt do Marathon, ale czy ta wersja karbonowa jest wygodna to nie wiem W sumie ciekawy pomysł na zmiane w przyszłości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.