Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Powtorze sie tu bo nie ma sensu ciagnac tematu w projektcie Speca.

Zatem wybor dokonany, rama powinna dotrzec w tym tygodniu.

Skopiowalem ostatnie posty bo dotycza sie nowego projektu

Patriota

a jaka rama sie zamówiła?

Ja

Taka na ktorej maszyna bedzie lzejsza od obecnego sztywniaka :rolleyes:

dunczyk...

Kubus18

No to ciekawe, full lżejszy od S-worksa, ciekawe jak to się będzie zachowywać, jak ze sztywnością boczną i wytrzymałością. Na czymś w końcu trzeba było zebrać ten materiał. Waga już można powiedzieć ekstra piórkowa.

Ja

Rama jest lekka ale nie na tyle zeby tylko ja zmieniajac zejsc ponizej wagi obecnego roweru.

Bedzie to wymagalo nieco dodatkowych zmian...

siwyex

Pronghorm?:) A jak wrażenia z jazdy próbnej? I kto wysyła? Kolega z PL?:)

mati199

Sztyca, zacisk sztycy, stery(?), suport(?) coś jeszcze ?
Edytowane przez 1415chris
Napisano

No to pogratulować świetnego wyboru :)Ostatnio strasznie mi się spodobały koła z tego modelu ,troszkę się przejechałem na nich i są rewalacyjnie sztywne i lekkie (1520gr)

Napisano (edytowane)

Wax wie co dobre !

Powodzonka w składaniu bika. Będę zaglądał bom jest ciekawy :D

Sztyca - NU, Schmolke ? Jak już składasz "prom kosmiczny" to nie baw się w pół środki :P

Edytowane przez Wax
Napisano

R3 z calym szacunkiem, to jest jedna z najlzejszych ram na rynku i sorry ale radzilbym zweryfikowac te 2kg epica bo to gruba przesada, zagladnij sobie na ww, mtbr i zobacz jakie goscie wagi maja na tych ramach. Gdyby to bylo 2kg to kazdy z nich pialby z zachwytu.

Gusta i gusciki...

Najwazniejsze ze mi sie podoba heh i jak jezdzi! Nie buduje roweru na pokazy :thumbsup:

Nie chcialem skladac 'nastepnego' epica, bo tych jak grzybow po deszczu, zero emocji.

Napisano

Śruby Ti do zawiechy, kilka pierdółek i można zejść niżej.

Chris - dobrze, że coś nowego, nie spotykanego będzie z tego. Nie zachwycam się nad tą ramą, ale bankowo efekt końcowy będzie zatrważający ;D

Napisano

R3 z calym szacunkiem, to jest jedna z najlzejszych ram na rynku i sorry ale radzilbym zweryfikowac te 2kg epica bo to gruba przesada, zagladnij sobie na ww, mtbr i zobacz jakie goscie wagi maja na tych ramach. Gdyby to bylo 2kg to kazdy z nich pialby z zachwytu.

Niemcy, według mnie, dobrze ważą http://www.mountainbike-magazin.de/mountainbikes/test-specialized-epic-fsr-s-works.292911.d_odc_produkt_datenblatt.2.htm

Napisano

To zalezy na ktore oko :rolleyes:

Zobaczymy na razie za duzo jest zgadywania. Moj cel to ponizej wagi sztywnego ale i tu nie bede sie upieral na sile.

Ja slyszalem o wagach blizej 2200 ale to byly wieksze ramy.

Napisano

Jak mi znajdziesz czarnego w rozsadnej wadze :D

Tak fox fajny ale u mnie to taka sama historia jak ze specem, co drugi rower to spec a oprocz foxa to chyba nie wiedza ze tez inni produkuja amory.