Skocz do zawartości

[sklep internetowy] extreme-shop czy jest sprawdzony?

B@rtek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zamierzam zamówić koła P+T w tym sklepie (atrakcyjna cena), ale nie wiem czy jest sprawdzony?

Adres sklepu:

http://www.extreme-shop.com.pl/

Jak mówicie?

Są zarejestrowani na allegro, ale nie mają jeszcze komentarzy i nikt jeszcze u nich nic nie kupił, a aukcje trwają już pewnien okres :|

[ Dodano: 2005-07-29, 17:03 ]

OK, sorry nie zauważyłem przyklejonego tematu :P

Tak mi glupio :D

przegladlem kilka ich propozycji i jakos malo profesjonalnie to wyglada jak dla mnie....robia na przyklad bledy w nazwach amortyzatorow i to nie literowki...DO tego przy Axelu z 80mm i locoutem pisze ze jest do dirtu i streetu....Ogolnie opis sprzetu takie jakby nie wiedizeli o czym pisza i to w wielu miejscach

Gość BikerFG
www.otbike.pl - duży wybór , przy większych zakupach można ponegocjować , solidni !

składają koła na zamówienie - jakie chcesz !

tez ich polecam, robilem tam kilka razy zakupy.

• 2 miesiące temu...

Zamówiłem MARZOCCHI MX COMP AIR 105mm. Na następny dzień dostałem paczkę z używanym amorem MARZOCCHI MX PRO ETA. Niby fajnie bo model wyższy ale gościom nawet nie chciało się wyczyścic dokładnie tego amora. Paczkę odesłałem i po 8 dniach dostałem nowego MX ale 85mm a nie 105. Telefonicznie zostałem zapewniany że po napompowaniu bedzie wszystko OK , ale nie było. I jeszcze jedno, nawet na gwarancji nie chciało sie gościom

przybić pieczątki tylko data i jakaś parafka dlatego NIE POLECAM a wręcz przestrzegam przed tym sklepem. Krętacze !!! :mrgreen:

I jeszcze jedno, nawet na gwarancji nie chciało sie gościom

przybić pieczątki tylko data i jakaś parafka dlatego NIE POLECAM a wręcz przestrzegam przed tym sklepem. Krętacze !!! Mr. Green

mialem identyczna sytuacje u nich, ale jakos wymeczylem, ze doslali mi karte z pieczatka... ale paragonu sie nie doprosilem... jak sie spytalem co w razie reklamacji, jak nie mam paragonu... koles mi odpisal: "nie bedziemy robili cyrkow". Swoja droga to zamiast Axel Comp przyslali mi Axel Elite... generalnie nie wiem co mam o tym myslec.... raczej zakupow juz u nich nie zrobie.

[ Dodano: 2005-10-11, 22:00 ]

dareklistonosz, po czym poznales, ze to byla uzywka ? (ten co mi przyslali byl lekko porysowany od wewnatrz).

W dniu licytacji mieli 2 lub 3 używane amortyzatory wystawione na aukcji wiec podobno pomylili zamówienia. A amortyzator przyszedł do mnie po prostu nie wyczyszczony i błoto przy uszczelkach więc gościom nawet nie chciało się wyczyścić. Już to daje do myślenia jak traktują klienta a ponoć bardzo dużo sprzedają a gdyby nie to to może zostawiłbym sobie tą używkę bo był to model wyżej. Inna sprawa to sposób pakowania amortyzatora. Poprosiłem żeby wysyłając drugi amor miejsce w kartonie wypchali papierem lub czymkolwiek bo pracuje na poczcie i wiem jak jest a amor gonił i może to być powód rys na Twoim

• 2 tygodnie później...

Kupowałem u nich korbę, kasetę i klamkomanetki we wrześniu i obeszło się bez żadnych problemów. Pudełko wyłożyli starymi gazetami, więc nic w środku nie latało. Dostałem to co zamawiałem, karta gwarancyjna wypełniona jak należy. Jestem w 100% zadowolony, ale czytając pozostałe posty myślę, że może szczęście miałem, skoro mieliście tyle problemów :/ Chciałem tam jeszcze marcocha mx pro 105 ETA zamówić, ale w tej chwili cieszę się, że zrezygnowałem :)

• 2 miesiące temu...

ech, pierwszy kontakt bardzo negatywny (i na tym pierwszym mój kontakt znimi się zankończy). niemiła obsługa zniechęciła mnie do zakupów, mimo atrakcyjnych cen. no i koszt przesyłki - minimum 10zł (paczka do 1kg przy wpłacie na konto) :angry: o nie, nie, dziękuje nie skorzystam :angry:

• 2 tygodnie później...

Kolesie sie chyba nie znają na żeczy.

Sprzedają hamulec deore 535 w komplecie z tarczą xt.

1. mail

-Pytam sie z którego roku jest tarcza i jaki to dokładnie model, [zeby podał nr modelu, nie rok].

odp-"Z 2006 model Xt" :034:

2. mail

-Nie jest z 2006 bo z 2006 jest na center lock

-odp "mocowanie ISO na 6 śrub"

3.mail

-Wiem ze jest to mocowanie na 6 śrub, tylko chciałem wiedzieć z którego roku jest tarcza, bo nie może ona być z tego.

-odp. Chyba 2006 :)

Ja co prawda nic u nich nie kupiłem, chociaż zastanawiałem się nad amorem djI, ale jakoś wyszło, że kupiłe innego gdzie indziej. W każdym razie kilka razy się gościa pytałem o różne rzeczy dosyć drobiazgowo i nie było problemu, kontakt mailowy naprawdę dobry, szczerze mówiać nie spodziewałbym się takiej fuszery po nich :035:

Pozdrawiam.

I jeszcze w ramach drobnego żartu patrzcie co się dzieje ze sprzętem na gwarancji extreme-shop'u :lol: :P :wink: :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82087501

Pozdrawiam.

No to jeszcze ja dorzuce swoje 3 grosze...

NIE KUPUJCIE NIC W TYM SKLEPIE!!!! TO BEZCZELNI OSZUSCI I NACIAGACZE!!

Moja historia wyglada mniej wiecej tak.

Kupilem u nich rame poison E6005 rocznik 2006. Rame wrzucili do wielkiego kartonu wogole jej nie zabezpieczajac. Cale wszczescie na poczcie delikatnie ja potraktowali. Rozpakowalem paczke i okazalo sie, ze oprocz ramy nic w niej nie ma! Zadnego dowodu zakupu i co najgorze brakowalo HAKA do ramy:(

Lapie za telefon i dzwonie do nich, zeby przyslali mi hak. Hak przyszedl za kilka dni, ale od innej ramy!!!! Przez telefon koles przeprosil za pomylke i obiecal przyslac wlasciwy. Ja, naiwny, odeslalem im ten zly. Po kilku dniach dostaje w list, a w srodku .... plastikowe ochwyty do mocowania hydraulikow. Znowu dzwonie i tym razem juz opie**** kolesia, a on znowu sciemnia, ze to nie jego wina itp... obiecal wyslac hak nastepnego dnia poleconym. Minal juz ponad tydzien, a haka nie dostalem. Palant przez telefon, zarzekal sie, ze ma kwity na to ze wyslal. Szkoda gadac.... :twisted:

Dlatego ODRADZAM wszelkie zakupy w tym sklepie.

Ty to jakis dretwy i przewrazliwiony musisz byc.

Moj brat(Zielony) dzieki tej firmie wogole jezdzi na rowerze...obnizyli dla niego znacznie cene sztywnego widelca.

Kontakt jak i wyslka na dobrym poziomie, zero problemow.

Jezeli juz masz jakies zale to podpisuj sie imieniem i nazwiskiem bo brudy kazdy moze wylewac anonimowo...

Skoro mnie nie znasz to po co takie rzeczy piszesz?! Kazdy ma prawo wyrazania swojej opinii - po ta wlasnie takie fora dyskusyjne. Ciekawe jak Ty bys zareagowal gdyby potraktowali Cie w ten sposob.

Moj brat(Zielony) dzieki tej firmie wogole jezdzi na rowerze...obnizyli dla niego znacznie cene sztywnego widelca.

:eek: O RANY!!! Stary, zamkanels mi tym usta:P <LOL> Jezeli Twoj brat mialby nie jezdzic z tego powodu to wspolczuje...serio :P Co to byl za widelec? Tak z ciekawosci pytam :)

A co do anonimowosci, to nie jestem zarejestrowany na tym forum i nie zalezy mi na tym. Trafilem tu dzieki koledze, ktory podeslal mi linka. Nie podpisalem sie, bo po co? Czy to cos zmieni? Do sklepu poslalem linka do tego forum, oni doskonale ten przypadek znaja i wiedza o co i o kogo chodzi.

Moim jedynym zamiarem bylo ostrzeznie potencjalnych kilentow tego sklepu. Z reszta moj przypadek, to pikus w porwnaniu z klopatami moich przedmowcow....

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83484503

Co o tym myślicie? Mozna by zaryzykować? (chodzi mi o extrem-shop) Oczywiście odbiór osobisty i obejrzenie sprzętu na miejscu. Co myślicie o samym rowerze? (Może rozsądniejszym wyjśćiem byłoby wzięcie Kross'a FR-2?) Pozdrawiam!

P.S. Jeżeli temat temat ten sie bardziej rozwinie stworze nowy topic.

W tym sklepie leją rowno na klientów.

Po raz kolejny chciałem sie dowiedziec jakiś zczegółów odnośnie hampla. Tym razem zaryzykowałem przez gg, bo przez maila sie nie udało.

Oto cała rozmowa:

11:26:09 uciekai (uciekai@tlen.pl)

witam

11:26:23 GG# 3268684

czesc

11:26:28 uciekai (uciekai@tlen.pl)

mam pytanje odnosnie hamulca deore

11:27:28 uciekai (uciekai@tlen.pl)

bo troche nieścisłości jest.

oferta ze strony internetowej tego hamulca jest również z tarczą xt?

11:28:07 GG# 3268684

tak

11:28:09 GG# 3268684

tzn?

11:28:39 uciekai (uciekai@tlen.pl)

na allegro jest ten hamulec i na waszej stonie internetowej również

11:29:12 uciekai (uciekai@tlen.pl)

tylko na stronie nie jest wyróznione czy ma tarcze xt czy zwykłą. poza tym na stronie jest napisane ze jest 5 lat gwarancji a na allegro ze 1 tylko

Chciałem u nick kupić manetki LX ,bo mają najtaniej w Polsce chyba ,ale po lekturze tego tematu i krótkiej konsultacji z Arnikiem zrezygnowałem. Teraz poluję na lx na 8biegów lub alivio 2005 :028:

Dorzuć lepiej troche kasy i kup SRAM Rocket w MkBike za 199 zł.

Bedizesz mieć manetki lepsze od xt, w promocyjnej cenie.

Gość BikerFG

Kontakt jak i wyslka na dobrym poziomie, zero problemow.

Jezeli juz masz jakies zale to podpisuj sie imieniem i nazwiskiem bo brudy kazdy moze wylewac anonimowo...

twierdzisz, ze Gosc jest przewrazliwiony?

to zrob u nich sam zakupy i "spodziewaj" sie paragonu (jakiegos dowodu zakupu) i karty gwarancyjnej... moze pomyliles nazwy sklepow.

paragon wg nich nie jest potrzebny do reklamacji, a karta gwarancyjna nie musi byc podbita i podpisana (doslali mi ja, ale musialem sie o nia prosic, paragonu sie nie doczekalem)... koles mi zreszta napisal "nie robmy jaj", jak spytalem jak u nich wyglada realizacja reklamacji bez dowodu zakupu.

powtorze sie, ze ja u nich bralem amorka to pomylili nawet model, paczka byla spakowana tragicznie - amorek latal po pudelku jak......

11:29:12 uciekai (uciekai@tlen.pl)

tylko na stronie nie jest wyróznione czy ma tarcze xt czy zwykłą. poza tym na stronie jest napisane ze jest 5 lat gwarancji a na allegro ze 1 tylko

dokladnie tak samo bylo z amorem - rozne okresy gwarancji (allegro i sklep)...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...