Skocz do zawartości

[rower]Czy rower Merida Matts TFS 700-D to dobry wybór?

micferrari

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem go za 2700 i taniej nigdzie bym nie kupił a roweru z takim osprzętem ciężko kupić innej firmy za taką cenę jak się myleto dajcie mi przykłady bo chyba kupiępodobny 2 rower w takiej cenie

Napisano
Wczoraj kupiłem rower Merida Matts TFS 700-D i chciałbym się dowiedzieć czy to byłdobry wybór??

Ale dla kogo? , bo np. ja nie uznaję manetek Shimano (a tym bardziej mało ergonomicznych Deore) tylko gripy Sram, dosyć ciężka rama - prawie 2 kg. przy 18", innych rzeczy już nie będę wymieniał - więc jak dla mnie, to zły wybór :verymad:

A jak dla ciebie, to nie wiem ...

Napisano

Mi te manetki odpowiadają to akurat chyba zależy od upodobań kolarza

ps. tobie też miłego "ujeżdżania" nabytku jakub i radości z jazdy rowerem :verymad:

Napisano

elo, jak już jest temat o meridzie to za pozwoleniem autora, czy mógłbym dowiedzieć się jakie są modele rowerów Merida do 1600zł które posiadają 27 biegów ?? bo najtańszy model który widziałem to merida MATTS TFS XC 300-V za 1800zł ;/

Napisano

Ja jestem z Ełku (warmińsko mazurskie) , a myślę ciągle jeszcze czy będzie to Merita ( jakiś TFS ), lub CUBE Acid lub LTD Comp Disc 2009 , ewentualnie jeszcze Trek 4 300 Disc 2009 lub 6300 Disc 2009 , albo KTM Ultra Flite 2009

A tą Meridę to taki ci rabat dali czy jakiś model z poprzedniego rocznika na wyprzedaży???

Napisano

Dostałem taki upust tam wszystkie rowery są po przeceniane nawet po 40 procent jest to najtańszy sklep jaki gdziekolwiek znalazłem

a jeśli chodzi o te propozycje rowerowe które alternatywnie byś kupił zamiast meridy to powiem tylko tyle że wszystkie są "cieńsze" od meridy

(moja merida ma amor rock shox tora sl coli i korby shimano deore z hollowtech 2 czyli lepsze niż na stronie meridy po prostu trafiłem na lepszy egzemplarz :D )

pozdro

ps.(ten sklep oferuje rowery tylko meridy i kellysa)

Napisano

Ostatnio dowiedziałem się że nie wiem czemu ale wychodzi na to że mam lepsze części w mojej meridzie niż katalogowe czyli widelec rock shox tora 80sl

coli poplock i korby shimano deore a także manetki hamulców hydraulicznych odzielne także nie dość że go kupiłem tanio to jeszcze mam lepszy sprzęt

Napisano

W SKLEPIE ZOSTAŁY JUŻ TYLKO DWIE MERIDY JEDNA CARBON x-RACE ZA 3088 ZŁ, FAJNA ALE NA V-KACH I OSPRZĘT CHYBA CIEŃSZY BO TU RACZEJ ZA RAMĘ PŁACIMY WIĘC SOBIE ODPUSZCZĘ A DRUGA NIE WIEM ALE JAKAŚ CIEŃSZA....TEŻ NA V-KACH...KOLEŚ JUŻ KOŃCZY SEZON I NIE BĘDZIE MIAŁ JUŻ WIĘCEJ MERID W TYM ROKU...SZKODA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...