Java Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 Wiem że parę osób już trochę zdenerwowałem pytaniami dotyczacymi rockridera 6.3, ale postanowiłem zaryzykować i napisać jeszcze jeden temat . tak wiec przechodząc do sedna sprawy chciałbym żebyście wy drodzy forumowicze pomogli mi zadecydowac który rower jest lepszy, a rowery to : Rockrider 6.3 http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-6-3-34976520/ oraz Mongoose Otero Comp http://www.t-bike.pl/p/pl/95/mongoose+otero+comp.html Naczytałem sie bardzo sporo na temat tych dwóch rowerów i juz mam mętlik w głowie . I prosze was jeżeli chcecie napisać posta który wogóle nie nawiazuje do tematu to nie pisz, bo rower ma mi trochę posłużyć i nie chcę dokonac złego wyboru.
Adik Napisano 9 Maja 2009 Napisano 9 Maja 2009 Bierz tego, który ci się bardziej podoba.. Ja wziąłbym Decathlona ze względu na napęd Srama i ciekawe zawieszenie. Dobrze skompletowany rower w sumie. Mongoose mimo większej ceny jakoś nie powala na kolana.
Java Napisano 9 Maja 2009 Autor Napisano 9 Maja 2009 Nie chcę się sugerowac wygladem roweru ale jego osprzętem i w ogóle wytrzymałościA, ale dzieki że ktoś w ogóle napisał
gdy Napisano 9 Maja 2009 Napisano 9 Maja 2009 jakoś koślawo prezentuje sie ten mongoł.dodatkowo w opisie tył XT a na focie alivio chyba. generalnie amortyzacja porównywalna. zaleta decathlona jest napęd 27 biegowy i deczko lepsze hamulce. ja bym wybrał rockridera
Java Napisano 10 Maja 2009 Autor Napisano 10 Maja 2009 A może jeszcze ktos cos napisze ?? A jak sie prezentuje ten kross : http://www.kross.pl/535-g416-k210-crime.html w tle rockrider'a i otero comp'a i czy przy wzroście 172 rama 19 ( bo innych rozmiarów tego krossa nie ma ) nie będzie za duża??
Andrew Napisano 10 Maja 2009 Napisano 10 Maja 2009 Mnie zdecydowanie najbardziej podoba się kross, głównie ze względu na rodzaj tylnego zawieszenia.
Kkrk Napisano 10 Maja 2009 Napisano 10 Maja 2009 rama Crima z pewnością będzie za duża jak na wzrost 172
Java Napisano 11 Maja 2009 Autor Napisano 11 Maja 2009 No to pozostaja mi jeszcze do wyboru ten rockrider i mongoose. Tak więc piszcie co o nich sądzicie i który lepszy.
Java Napisano 11 Maja 2009 Autor Napisano 11 Maja 2009 Ja tego nie rozumiem tyle ludzi na forum i tylko 4 odpowiedzi... , ludzie piszcie błagam was!
gdy Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 przecież ci napisaliśmy , że naszym zdaniem rockrider lepszy. czego jeszcze oczekujesz?
Kkrk Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 Amortyzator XCR (rockrider) jest lepszy od XCM (otero)
gdy Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 na pinkbike'u widziałem ze dwa dni temu zdjęcia jakiegoś kolesia z krakowa z tym mongosem. poszukaj i napisz do niego może sie wypowie
Schwefel Napisano 12 Maja 2009 Napisano 12 Maja 2009 Ten Haibike bije na głowę oba jednozawiasy -> http://www.zuchlinski-sklep.com.pl/index.p...amp;prod_id=782
gdy Napisano 12 Maja 2009 Napisano 12 Maja 2009 popieram, w pyte jest. pare szczegółów do wymiany i miodzio maszynak. no i ta waga (o ile jest real)
sensei Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Mialem identyczny dylemat i dzisiaj przyszedl moj egzemplarz Aggressora SL - pojechal od razu do serwisu na zlozenie i regulacje. Jak bede mial gotowy rowerek to na pewno tu cos napisze
tomek242 Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Witam! Też zastanawiałem się nad RR ale ostatecznie kupiłem taki rowerek: Carrera XC Zelos: -rama 7005 cieniowana -amortyzator przedni - Rock Shock Recon 351 Solo Air -amortyzator tylny - Suntour Epicon -przerzutka tył - Sram X7 -przerzutka przód - Sram X5 -hamulce - tarcze, hydrauliczne Tekro Auriga, tarcze 180 z przodu, z tyłu 160 -korba Truvativ Firex 3.3 -obręcze Mavic Sun DS2 XC cena bardzo przyjemna bo 1950 (w tym 100 zł na akcesoria). Rowerek taki jak na zdjęciu tylko amorek przedni to Recon http://www.halfordspressoffice.com/imageli...aDetailsID=4041
Schwefel Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 I to też jest bardzo dobra propozycja. Horst, na średniej klasy Sramie i z powietrznym amorem.
sensei Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 Wlasnie dlatego olalem Decathlona - zamiast robic promocje na rowery oni podbijaja cene Aggressor SL stoi juz u mnie i wyglada powalajaco nie mialem jeszcze czasu go stescic ale na dniach planuje wypad do lasu Aha, rower wazy 15,8kg, wiec to co na stronie jest napisane to bajka...
Hanzo Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 Wlasnie dlatego olalem Decathlona - zamiast robic promocje na rowery oni podbijaja cene Aggressor SL stoi juz u mnie i wyglada powalajaco nie mialem jeszcze czasu go stescic ale na dniach planuje wypad do lasu Aha, rower wazy 15,8kg, wiec to co na stronie jest napisane to bajka... Sporo. A w jakim rozmiarze?
sensei Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 W 19 calach Jeszcze taka ciekawostka - rama jest Made in Cambodia
tomek242 Napisano 29 Maja 2009 Napisano 29 Maja 2009 Aha, rower wazy 15,8kg, wiec to co na stronie jest napisane to bajka... Udało mi się dzisiaj zważyć mój i wyszło 14,8kg. Rama 18.
sensei Napisano 30 Maja 2009 Napisano 30 Maja 2009 Hmm prawdopodobnie moje pomiary wagowe nie są dokładne, ponieważ ważyłem wagą łazienkową na zasadzie moja waga z rowerem na ramieniu minus moja waga ale te kg ze strony i tak nie są prawdziwe. Co do samego roweru to pośmigałem już trochę po lesie. Jako leśny rower do szybkiej jazdy bardzo mi pasuje, aczkoliwek geometria roweru jest specyficzna, na pewno jest to całkiem inna geo niż rockrider 6.3 - decathlon jest imho bardziej górsko-kombinatorski, natomiast ten aggressor typowo leśno-xc`owy takie mam odczucia po przymierzeniu się do rockridera (ale zaznaczam że pojeździć na nim nie miałem okazji) w porównaniu z jazdą haibike`em.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.