xrobcio Napisano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Witam, mam 178cm waze 76kg (ale bede ciezszy:)) i chcialbym kupic rower MTB raczej do amatorskiej jazdy niz do extrem zjazdow. Oczywiscie nie znaczy to ze bede jezdzil tylko szosa, lasy tez mi sie podobaja:D Moja wiedza na temat rowerow niestety jest uboga:( Dlatego pytam sie Was:)) Interesuje mnie konkretny rower z przedzialu cenowego do 800zl i do 1300zl. Dlaczego taka roznica? Jak pewnie slyszeliscie kryzys i kryzys i musze troche oszczedzac. Nie chcialbym wydac na rower zbyt duzo, ale z drugiej strony wychodze z zalozenia ze jak kupowac to lepiej raz a pozadnie. Niestety jestem w takiej sytuacji ze ten "raz a pozadnie" to max okolo 1300zl. Chcialbym sztywna rame z amortyzatorem z przodu z mozliwoscia regulacji twardosci i dobrze by bylo aby byla mozliwosc blokady amorka (co pewnie bedzie ciezko w tym pulapie cenowym) Hamulce? Wole dobre v-brakei niz lipne tarczowki. Mieszkam w Bydgoszczy a wiec moge kupic rower w Unibike-u. W tym sklepie sprzedawca zaproponowal mi http://unibike.pl/fusion.html (bardzo zachwalal kola) wizualnie bardzo mi sie podoba (na zdjeciu w necia wyglada gorzej niz w realu). Powiedzial rowniez ze jak dla mnie to rama 19", ale czy ona nie bedzie zbyt mala (chociaz nie widzialem tej 19ki, znajomy ktory jest nizszy odemnie ma 18" bo tak mu dobrali w sklepie,ale nie w unibike-u. Mam 178cm i jesli chodzi o proporcje to moglbym miec deczko krotsze nogi hehe:) Czy w cenie do 1300zl dostal bym cos lepszego niz Unibike Fusion? Dodam ze nie boje sie zakupow przez internet:) Oraz chcialbym abyscie polecili mi cos z przedzialu 800zl. Bo za ta roznice moglbym sobie kupic juz cos innego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosq3 Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Mam unibike evolution od 2006 z hamplami bb5 z tym samym amorem, rower nie był wogóle oszczędzany i zyje do dziś, jedynie przerzutke urwałem raz na jakiś drzewie i kółka złapały centry ;p. Moge się wypowiedzieć co do tego amora SR XCM, waże 75 kg i jest on dla mnie za twardy, do tego regulacja twardości nie działała od nowości . Mam porównanie do pike 409 i domaina 318 w moim drugim rowerze ;p wiadomo nie ta półka cenowa ale twardość moge porównać ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eliadil Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Też się przymierzam do zakupu roweru, z przedziału cenowego jaki podałeś to interesował mnie jeszcze scott: http://www.scott.pl/product.php?id_cat=394&id_prod=2038 Sam się nie znam na rowerach i chciałbym zaczerpnąć opinię ekspertów co do tych dwóch rowerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.