Rychlapl Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Bar Ends (rogi): Ritchey WCS 100g Brake: (Front) (Hamulec Przedni): Avid SD7 - Brake: (Rear) (Hamulec tylny) Avid SD7 - 368g Brake Levers (Klamki): Avid sd5 - 170g Cables (Pancerze i Linki): Shimano XTR - około 146g Cassette (Kaseta): Deore XT 11-32 - 248g Chain (Lancuch): Sram 990 - 280g Crankset (Korby): Shimano XT - FC-M760 - 865g Derlr. (Front) (Przerzutka przednia): Shimano XTR - 110g Derlr. (Rear) (Przerzutka tylna): Shimano XTR 199g Fork (Widelec): RS Sid Team + manetka- 1405g Frame (Rama): Poison E 605 + Hak 1530g Grips (Gripy): Ritchey WCS gąbki - 22g Handlebar (Kierownica): Tioga Taskforce XC - 124g Pedals: (Pedaly) - Crank Brothers Egg Beaters C - 294g. Seat: (Siodlo): Selle Italia SLR XP - 178g Seatpost (Sztyca): Smica Lite Pro 400mm 27,2 - 252g Seatpost Clamp (Zacisk Sztycy): BBB - 23g Shifters (Manetki): Shimano LX - 250g. Stem (Mostek): Smica Race Lite 110mm 25,4 - 106g. Headset (Stery): Cane Creek - 90g Tire (Front) (Opona Przednia): Continental Speed King Supersonic 2.1 - 415g Tire (Rear) (Opona Tylna): Continental Speed King Supersonic 2.1 - 418g Tubes (Detki): Maxxis ultralight - 240g Wheels (Koła): DT Swiss XR 1480 - 1520 gra Skewers (zaciski): Soul Kozak 64g Co daje nam łączną sumę 9417g. Taka waga teoretyczna, więc realnie będzie pewnie ~9,5kg. Generalnie sprzęt już raczej ukończony, chyba ,ze macie jakieś propozycje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 No ladnie, ladnie pare gram mozna jeszcze zejsc na rogach i detkach i to nie sa wielkie koszty Dodaj jakies foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Jakie ty masz rogi?? zwykłe czy SL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Zdjęcia będą potem, rower jest w przebudowie/ myciu itp. Z racji nikłej ilości wolnego czasu wszystko idzie baardzo powoli. Rogi to zwykłe WCS-y, model chyba sprzed 3 lat.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 28 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Zdjęcia z końca zeszłego sezonu, tj. jeszcze stare przerzutki, zaciski, usunięty już licznik. Po maratonie w Zawoi, jeszcze stare kółka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 28 Marca 2009 Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 bardzo ładnie wykręcona przerzutka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Niestety, moja rama E 605 pękła... Nie wiem co z tym teraz będzie. http://img160.imageshack.us/gal.php?g=pict0001b.jpg Dodatkowo, czego nie widać, jest już lekkie pęknięcie na spawie zaraz obok tego wyraźnego pęknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Po zdjęciach widać że lubiłeś poszaleć...a to miejsce gdzie Ci pękła mogłeś wcześniej jakoś zabezpieczyć...coby łańcuch i cała reszta nie nawalała tam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek012 Napisano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Tak z ciekawości, jaki rozmiar tej ramy? Lakier mat czy połysk? Moja 50tka w połysku waży 1566 bez piwotów. Bez kosztów możesz zrucić około 25 gram pozbywając się monitorków z manetek. Niewielkim kosztem możesz uczknąć trochę gramów wymieniając choćby rogi na boplight'a i wstawiają gdzieniegdzie alu śrubki. Gąbki z wcs'a ważą chyba więcej - nawet w wersji ergo. W przypływie wolnej gotówki możesz wymienić kable na nokona - polecam. Napisz coś proszę o kołach - jak się spisują przy twojej wadze (?) i stylu jazdy (?). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Jak na razie to kolega Rychlapl będzie odchudzał, ale portfel...bo jest problem z ramą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 No niestety, jutro jedzie do extreme-schopu.. Nawet jak wezmą na gwarancję, to czas rozpatrywania wynosi do 4 miesięcy. Więc byłbym bez "głównego" roweru dosyć długo, i nawet nie wiem czy mi to pozytywnie rozpatrzą. Dobrze, że jest w zapasie kellys imagine (zimówka) więc jest na czym jeździć. To takie wyraźne zadrapanie to tylko lakier:) Raz mi się łańcuch wkręcił, ale to zaraz jak rama była nowa. Oczywiście mam neopren pod łańcuchem. Zdjęcie "dodatkowego pęknięcia" Rama to 50. Koła? Wypasik. Nie są mistrzowsko sztywne bocznie (przednie) ale toczą się nieprawdopodobnie lekko. Problem jest tylko ze szprychami. 2 się powyginały od kamieni i dostać nowe-prawie nie realne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek012 Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Ja też reklamowałem jedną z zakupionych u nich ram. Okazało się, że tylne widełki były krzywe i nie szło poprawnie założyć koła. Gościa tak naciskałem, że mi to załatwił gdzieś w trzy tygodnie. W zasadzie miałbym ramę od razu, ale nie było rozmiaru. Z tym, że w moim przypadku rama była ewidentnie do wymiany. U ciebie może będą chcieli sprawdzić czy to nie twoja wina. Tak czy owak warto z nimi pogadać. Właściciel chyba dość często jeździ do Niemiec, więc może ci to załatwi szybciej niż w 4 miesiące. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Rower już nie istnieje... Powstanie może gdy wróci do mnie ramka Poisona, ale to chyba nie nastanie szybko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.