Skocz do zawartości

Ustawki bikerów

onczylija

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się, że ten temat jest potrzebny. W jednym miejscu wszyscy bikerzy z woj. warmińsko-mazurskiego będą mogli pisać gdzie zamierzają jeździć, zamieszczać informacje na temat 'ustawek' z innymi bikerami. Ogólnie wszystko na temat wspólnych spotkań na roweruch

.

no z tym tematem to dobra sprawa :voodoo:

ja planuje spotkać się w Ostródzie lub Olsztynie

najchętniej to na jakieś wycieczki po leśie ale szosa też mi się podoba

i posiadam także kolarke :icon_mrgreen: więc jestem otwarty na propozycje

a od siebie dodam że plan szykuje na Dylewskie byłby ktoś chętny?

pozdro dla wszystkich...

ja jestem chętny, ale od połowy kwietnia

to może spotkajmy się 10 kwietnia (czy wcześniej?) w Olsztynie, obgadamy trasy, terminy, ekipę i takie tam pozostałe sprawy...

termin proponuję ciut odległy, żeby o spotkaniu dowiedziało się jak najwięcej ludzi

.

ja mógłbym przyjechać do Olsztyna ale 11 bo to sobota a tak w tygodniu to niedam

rady,i ciekawe co z tą pogodą bedzie :) bo sami wiecie kwiecień plecień no

ale jak coś to ja jestem chętny, a chcecie się tylko spotkać i po gadać czy też pośmigać

gdzieś po okolicy? bo ja to nieznam dobrze okolic Olsztyna

to na razie ziomy :D

na razie spotkać się i pogadać

11 kwietnia może być (mi przynajmniej pasuje), pozostali wypowiadać się na temat terminu :)

--------------------

ok, wprawdzie do 11 kwietnia jeszcze 3 tygodnie, ale wstępnie, na prośbę niektórych osób, proponuję spotkanie:

11 kwietnia o 15:00 pod Wysoką Bramą.

pasuje wszystkim?

.

Super inicjatywa! Brakowało tego integracyjnego klimatu od dłuższego czasu! Jakby tak dochodziło częściej do tego typu ustawek z odpowiednią ilością ludzi, to obok lajtowej jazdy można by z czasem urzadzić może jakieś ściganki...? Niestety będę w tym czasie poza Olsztynem. Może zrobicie jakiś materiał to wrzuciłbym, wówczas relację ze zdjęciami na www.krank.pl ?

PS. Co prawda, to trochę wcześnie, ale może ma ktoś chęci pojeździć po Olsztynie i okolicach w weekend majowy?;)

pozdrawiam/Bartek

z tą majówką to fajny pomysl też się pisze na tą

przejażdzke[jak czas i zdrowie mi pozwoli] :)

a wsumie to mam blisko ale te 100 km to chyba na razie

za dużo kondycja słaba :D

a co do tego spotkania 11 to jest ktoś chętny?

pozdro....

Witam wszystkich,

1. Jak nikt nie ma nic przeciwko, to mogę wrzucić jakąś oficjalną informację o ustawce na główną stronę krank.pl - proszę o odzew w tej sprawie. Wogóle to ludzie umawiają się na jazdę w niedzielę o 10.30 na ul.Jarockiej w Olsztynie, wówczas może moglibyście złapać więcej chętnych, poza tym niektórzy pracują jeszcze w sobotę.

2. W sprawie trasy jeśli nie macie pomysłu, to chętnie służę pomocą, jest wiele ciekawych możliwości.

3. Osobiście piszę się wstępnie na jazdę w weekend majowy. (mieszkam na codzień w Wawie i nie mam czasu na przyjazd)

4. 16 maja mamy w Olsztynie regionalne kwalifikacje family cup!

:wallbash:

pozdrower! :bye2:

Tak Bartek, wszystko fajnie, tylko Ty i bikerzy z krank.pl to już zaawansowana ekipa- jeżdzą co weekend w pogodę czy niepogodę, mają kondycję i w ogóle...

a my musimy się dopiero wkręcić w jeżdżenie, podłapać formę... wiesz, chodzi o to, żeby nie zarywać tyłów. Oczywiście możesz zamieścić info nt. ustawki pod Wysoką Bramą 11 kwietnia o 15:00 :icon_wink:

PS. Bartek, może zamieściłbyś jakieś trasy na www.gdzienarower.pl ? :thumbsup: Jakby co to tam też jesteśmy kumplami (patrz. Stefan) :icon_wink:

Pozdrawiam, Grzesiek

.

Najprośćiej spod wysokiej bramy będzie się wybrać na jazdę czarnym, czerwonym, lub żółtym szlakiem. Wszystkie są ciekawe, a w lesie miejskim się zbiegają, tak że można przeskoczyć z jednego szlaku na drugi. Bardzo ciekawie można również pojeździć jadąc czerwonym w kierunku Brąswałdu.Tak samo można dojechać czarnym do jez. Żbik, a później odbić również w kierunku Brąswałdu. To takie standardowe, oldschoolowe miejsca przejażdżek. Ewentualnie jest też fajna opcja z jarot, startujemy pod Max duetem (przy sklepie powinnabyć mapka ze szlakiem wyznaczonym do Rusi), trzymamy się tego szlaku, ponadto w okolicach wsi Ruś, oraz samego jeziora kielarskiego są bardzo fajne tereny. Jest też opcja wystartować przez kortowo, dalej wzdłuż jeziora w kierunku dajtek, albo nieco w las w kierunku Naterek, a później do Łupsztycha, a tam na czarny szlak i decydujecie z której strony objechać jez. Krzywe. Jak chcecie zrobić jakiś większy dystans to bez problemu można uderzyć z Bartąga przez Ruś Gągławki do Dorotowa, objechać jezioro Wulpińskie, następnie do Łupsztycha, Gutkowo, Brąswałd i powrót do lasu miejskiego. Całkiem przyjemnie jedzie się też czerwonym do Dobrego Miasta, można spróbować też do Lidzbarka Warmińskiego, ale w pewnym momencie szlak się urywa, chyba że poprawiono coś. Z Lidzbarka, Czy Dobrego można sobie wrócić drugą stroną, i wówczas od miejscowości Słupy wracamy do Olsztyna. Bardzo Ciekawa opcja jest też przez rezerw. Lasu Warmińskiego do Plusek, ewentualnie nawet do źródeł rzeki Łyny. To są trasy jakie osobiście najczęściej sobie jeżdżę.

inny termin... myślę, że ci co mogą przyjść 11 kwietnia to niech przyjdą. pogadamy co i jak i później spotkamy się już na roweruch. Chodzi o to, żeby spotkanie zorganizować jak najszybciej, żeby czasu nie tracić...

.

• 3 tygodnie później...

Co powiecie na rajd iluś tam dziesiąt kilometrowy, 1, 2 lub 3 maja? Można by zrobić fajną trasę, którą moglibyśmy tutaj ustalić. Najlepsze byłoby spotkanie, ale jedno już nie wypaliło i następne też pewnie nie dojdzie do skutku. Także jak ktoś jest zainteresowany powyższą propozycją niech proponuje trasy:)

Ja w najbliższym czasie coś tutaj podrzucę...

Pozdro

.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...