snuffi Napisano 22 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Witam, Chciałbym wszystkich zaprosić serdecznie na tegoroczny cykl KujawiaXC 2009 http://kujawiaxc.pl Stawiamy na trudne technicznie, wymagające kondycyjnie i ciekawe trasy. Zapewniamy dobrą obsługę sędziowską, oznakowanie i zabezpieczenie zawodów (ratownicy i ubezpieczenie zawodników). Klasyfikacje generalna obejmować będzie wszystkie 3 wyścigi w różnych kategoriach wiekowych i płciowych. Dla zawodników zajmujących pierwsze trzy miejsca w kategorii zapewniamy nagrody rzeczowe i trofea. Dla zwycięzców klasyfikacji generalnej kategorii Junior i Elita przewidujemy nagrody finansowe w postaci bonów zakupowych w sklepach rowerowych o wartości kilkuset złotych. Zawodnik z dowolnej kategorii będzie mógł wystartować w kategorii Elita jako że jest to najsilniej obsadzona kategoria. Zapis ten ma umożliwić rozwój młodym zawodnikom oraz pozwolić mastersom którzy czują się mocni pościgać się z zawodnikami z młodszej kategorii. Dla mastersów którzy zdecydują się na start w elicie będzie to szansa na zdobycie nagród w generalce, ponieważ w ich kategorii takowych nie przewidujemy. Wstępnie do generalki wliczamy wszystkie trzy starty. Zawodnicy Elity będą się ścigać minimum 1,5h (czas zwycięzcy) - KujawiaXC pozwoli im na sprawdzenie się w wyścigu o czasie trwania zbliżonym do oficjalnych zawodów Cross Country. Edycja 1 - Bydgoszcz - Myślecinek -miejsce legenda, wiele zawodów wielu cykli tam już rozegrano Edycja 2 - Bydgoszcz - Wyżyny - jedyna trasa XC w Polsce rozgrywana w centrum prawie 400tysiecznego Miasta Edycja 3 - Ostromecko - Malowniczy park z przepięknymi Pałacami Zapraszam do GALERII z edycji 2008 Pozdrawiam snuffi - kujawiaXC team Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 7 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Już za 2 tygodnie pierwsza edycja! Bydgoszcz - Myślęcinek (Leśny Park Kultury i Wypoczynku) Serdecznie zapraszam i przypominam iż w generalce do zgarnięcia żywa gotówka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Pisać kto się zjawi? Chętnie poznał bym osoby z forum mi jeszcze nieznane Jak by co to ja będę łaził z plakietką na szyi "Sędzia główny" Trasa dojazdu: http://mapy.google.pl/maps?f=d&source=...e=UTF8&z=13 Trasa jest wyznaczona z centrum Bydgoszczy, jak by ktoś jednak się pogubił proszę pytać o Myślęcinek i Kujawsko-Pomorskie Centrum Edukacji Ekologicznej - przy nim będzie Biuro zawodów i start Plakat KujawiaXC: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaxp Napisano 10 Marca 2009 Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 ja na pewno się zjawie Trafić też trafie bo jestem z bydzi Oby tylko nie było bardzo trudnych zjazdów hihi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Ze względu na liczne głosy sprzeciwu w zeszłym roku, w tym trasa dla Kobiet jest identyczna jak dla mężczyzn Czyli bardzo ciekawa Z ostatniej chwili! W roku 2009 cykl KujawiaXC będzie nosił pełną nazwę Centrumrowerowe.pl KujawiaXC W związku z tym czy mógłbym prosić administracje forum o zmianę nazwy tematu Dziękujemy sklepowi centrumrowerowe.pl za jakże ważne wsparcie zawodów Poprawiony plakat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaweksie Napisano 10 Marca 2009 Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 ... się zamelduję, na pewno. W zeszłym roku nic nie wiedziałem, przyjechałem pośmigać po Myslu, patrzę a tu .... się ścigają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 10 Marca 2009 Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 ja się pojawię.......... jako fotograf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 10 Marca 2009 Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Ja też pewnie będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Cieszy mnie obecność bikerów z Wlkp. Zapraszam do namiotu sędziowskiego na pogawentkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sark1 Napisano 10 Marca 2009 Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 moim zdaniem rewelacyjna zajawka http://kujawiaxc.pl/viewpage.php?page_id=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaxp Napisano 11 Marca 2009 Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Oj jak będą trudne zjazdy to musze wziąć ze sobą spadochron ) Jak się pojawi mapka trasy to pojade w tygodniu do myśla Może uda mi się odczytać tą mapke hihi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 11 Marca 2009 Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Przyjechałbym sobie się pościgać, ale z drugiej strony czuję, że jeszcze forma nie ta i dostane baty Muszę to przemyśleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaxp Napisano 11 Marca 2009 Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 o tej porze roku to chyba jeszcze nikt nie będzie w formie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 11 Marca 2009 Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Jeszcze chciałbym dowiedzięć się kilku rzeczy. A mianowicie, podział na kategorie wiekowe taki jak w zeszłym roku? Ile ma trwać wyścig dla poszczególnych kategori? I o której godzinie odbędzie się start? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 11 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witaj, wszystkie odpowiedzi na nurtujące cię pytania odnajdziesz w regulaminie zawodów: http://kujawiaxc.pl/viewpage.php?page_id=8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Przyjechałbym sobie się pościgać, ale z drugiej strony czuję, że jeszcze forma nie ta i dostane baty Muszę to przemyśleć Takimi rzeczami to sie nie nalezy przejmowac. Czolowka pewnie zapoda dubla wielu osobom ale na pewno znajdzie sie tez kilka na Twoim poziomie z ktorymi bedzie sie mozna poscigac. Wyscig to wyscig nawet jezeli miejsce nie jest zbyt dobre to jest to swietny trening w tym przypadku w bardzo interwalowym terenie Trasa jest niesamowita! Masa zjazdow i podjazdow! Lepszej nie znajdziesz w okolicy! Wiec nie ma sie nad czym zastanawiac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 dokładnie....z takim podejsciem to w sezonie byly 2-3 wyscigi w lipcu i koniec jakby nie patrzec marzec jest okresem przygotowan wiec nie spodziewaj sie niewiadomo jakiej formy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Generalnie xc nie jest moja domena, ale jak będę miał dobre połaczenie pociągowe to wpadne Jakby co, mój znak rozpoznawczy to niebieski sid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rszturo Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Jestem ciekaw trasy w myślu, bo skoro będzie inna to podejrzewam, że trudniejsza. Dodatkowo pogoda ma jeszcze nie być za specjalna. Chyba szykuje się jakaś mała masakra???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 12 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 rszturo, czy mógłbyś przybliżyć bardziej obecnym tu wrażenia z trasy zeszłorocznej? Ja jestem nie obiektywny bo jestem w gronie organizatorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rszturo Napisano 13 Marca 2009 Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Fajne jest to, że trasa składa się głównie z wijących się singielków, na których można szybkościowo nieźle poszaleć. Dodatkowych smaczków dodają sekcje bardziej techniczne, pierwsza blisko po starcie, gdzie trzeba przejechać po bandzie w takim dołku i potem ostro w dół, potem jest jeszcze zjazd elektryk na którym trzeba solidnie trzymać kierownicę i jeszcze kilka innych zakrętasów. Nie chcę nikogo odstraszać ale trasa kondycyjnie była dla mnie trudna. Szczególnie we znaki dały się może 3 albo 4 krótkie ale sztywne podjazdy, a jeden na początku to w zasadzie podbieg. Tutaj są moje wrażenia z zawodów: http://rafall.bikestats.pl/index.php?m=3&y=2008 Generalnie to taki fajny rolercoaster tylko, że na rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaxp Napisano 13 Marca 2009 Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 rszturo troche mnie przestraszyłeś tymi zjazdami :/ jakiś przejazd po bandzie?? o co chodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 13 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 To jest nawrót o jakieś 270 jadąc w tzw Wilczych dołach, super sprawa Przewija się na tym filmie parę razy (na początku np) http://kujawiaxc.pl/viewpage.php?page_id=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszO Napisano 13 Marca 2009 Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 cześć trochę straszycie więc pytanie: czy dla osoby średnio wysportowanej w podełszym wieku (masters - wiedziałem że mnie to kiedyś czeka ale żeby już... ) takie zawody to dobry pomysł, technicznie nie jeżdzę pewnie wcale, kondycyjne coś tam wytrzymam (szczególnie na zjazdach ) więc pytanie czy to ma sens? pytanie dodatkowe - czy trasa jest już oznaczona? - może jak się przejadę wcześniej to sam sobie odpowiem na powyższe pytanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcoyotto Napisano 13 Marca 2009 Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Kolego, jeśli zawody są w niedzielę to trasa pewnie częściowo będzie oznaczona w sobote po południu a tak naprawdę to w niedzielę rano. Druga sprawa: normalne zawody XC są trudne technicznie i wymagają jakiejś kondycji, a Kujawia jest jeszcze trudniejsza ( jak powiedział ORG kolega Tomaszur "Kujawia jest dla elity i musi być ciężka" ) więc odpowiedz sobie sam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.