kondzinho Napisano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Witam mam pewne pytanie ...: czy można założyć naprzykład korbe Deore XT i czy to będzie współpracowało, jak sie ma przerzutke z przodu ,łańcuch,kasete,przerzutke tył Srama...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrej Napisano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Nie ma przeszkód żadnych. Będzie działało bardzo dobrze, choć niektórzy powiedzą jednak że troche gorzej niż homologiczny-z jednej firmy- napęd, jednak ja nie narzekam na pomieszanie srama z shimano, na ostrych podjazdach podczas stania na pedały i ostrego ciśnięcia napęd działa bez żadnych opóźnień, biegi wchodzą gładko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 No ale skoro masz grupę srama to co Cie nagle skłania na shimano? Zresztą na tą chwilę nie opłaca się kupować shimano. Ceny nagle poszły bardzo w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzinho Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Właśnie zdążyłem sie o tym przekonać patrząc na allegro,a dlaczego mnie naszło ... tak poprostu ,teraz mam Truvativa Firexa ale już jest dość wychukany hehe i chce zmienić.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz2191 Napisano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 kondzinho: A jaka jest twoja opinia o firex-ie. Miałeś z nią jakieś problemy? I jak długo na niej jeździłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Jeżeli masz łańcuch srama to shimano będzie sie szybko zużywać bo łańcuchy srama są bardzo trwarde. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzinho Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Korbe Firex miałem jakieś 1.5 roku.Firex jest dosyć sztywny nie miałem z nim większych problemów spokojnie moge polecić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztywnyjakszosowka Napisano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Śmiało zmieniaj kolego ,korba ktorą masz to plastelina /w miare sztywna/ w porównaniu do sh . mowie o wyższych modelach .Sh wypada nadspodziewanie dobrze jeżeli chodzi o sztywność i cene , waga no cóż nie wszystko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 18 Stycznia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Jeżeli masz łańcuch srama to shimano będzie sie szybko zużywać bo łańcuchy srama są bardzo trwarde. Skąd takie bzdury? Może jakieś doświadczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzinho Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Więc jak będzie sie szybciej zużywał czy nie..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Shimano ma mocniejsze łańcuchy od Srama, wystarczy poszukać opinii (mtbr, fr.org, etc.). Kolega accentinferno nie wie co pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 18 Stycznia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Na zużycie łańcucha ma wpływ tyle różnych czynników, że chyba nikt z nas nie jest w stanie realnie tego ocenić. Moja rada - kupić łańcuch z podobnej półki co reszta napędu, lub wyższej (mało ważne jakiej firmy) i cieszyć się jazdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 18 Stycznia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Morał: Tak, taki zestaw będzie ze sobą bardzo dobrze współpracował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.